Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2 éves gyerek temetésen?

2 éves gyerek temetésen?

Figyelt kérdés

Egy közeli hozzátartozóm temetése lesz. A gyermekem 2 éves, de nagyon okos, mindent megért a körülötte lévő dolgokból.

Nincs kire bízni, de mivel közel állt hozzám akinek a temetése lesz, így szeretnék ott lenni a temetésén.

Hogyan oldanátok meg?

Én arra gondoltam, hogy elmegyünk, de nem viszem közel, hogy ne lássa a síró embereket és a koporsót.

Kérlek segítsetek! Előre is köszönöm!

Beszólogatásra viszont a legkevésbé sincs most szükségem!

2014. febr. 23. 13:05
1 2 3 4 5
 11/49 anonim ***** válasza:
79%
Bocs, de azért furi, h a gyerek nincs el a saját apájával ennyi ideig..(már ha ő az apa). Én a helyedben lemondanék a temetésről, a gyerekem lelkivilága fontosabb lenne.
2014. febr. 23. 13:31
 12/49 anonim ***** válasza:
87%

Én nem vinném. Esetleg a férjemmel elkisérhetne, és addig ők a temetőn kívül sétálnának. Ha gond van, oda tudnál menni. De én, részemről elképzelhetetlen, hogy elvigyem. Nem azért nem vinném, mert koporsó, meg sírós emberek. Egészen egyszerűen ő nem odavaló-véleményem szerint!

Vagy másnap, kettesben sétáljatok oda egy szál virággal!

2014. febr. 23. 13:33
 13/49 anonim ***** válasza:
85%

Közben írtál...

Ha a férjed tudna rá vigyázni, de ez a szitu, akkor vagy menjetek hárman és a férjed addig elviszi egy parkba vagy játszótérre jó idő esetén, vagy keressetek egy játszóházat, vagy szervezzetek apa-gyerek programot, amit kettesben csinálhatnak.

Egyébként attól ne félj, hogy megijed a gyerek, ha te elmész. Megbeszéled vele, hogy dolgod van, apával lesz, ekkor és ekkor jössz. (Egyébként sem ártana ahhoz szoktatni a gyereket, hogy néha nélküled kell lennie.)

Részvétem!

2014. febr. 23. 13:34
 14/49 anonim ***** válasza:
77%

Ha meg a gyerekkel mész, akkor mégsem vagy ott a temetésen, mert folyamatosan arra figyelsz, hogy a gyerek ne szaladgáljon, ne hangoskodjon, ne csináljon semmit. Így Te sem tudsz kegyeletteljesen elbúcsúzni.

Apjával nem bír ki egy órát a gyerek?-akkor itt az ideje hogy elkezdjék.

Vagy menjetek együtt, te mész a temetésre, apuka meg elvan addig a gyerekkel egy közeli parkban vagy játszóházban.

2014. febr. 23. 13:34
 15/49 A kérdező kommentje:

Köszi a feltételezést - gondolod, hogy nem a férjemtől van a gyerek és azért nincs el vele órákig, mert érzi, hogy félkézről van???

Azért nem marad vele, mert heti 7 napot dolgozik, alig találkoznak - még mielőtt ebbe is belekötne valaki, a főnöke miatt, nem azért, hogy heti 3x fodrászhoz járjak. Már azért sem tudnék elmenni itthonról, mert a gyerek ha itthon van néha a férjem (aki egyben a gyerek apja is!) nem hagyja, hogy kimenjek a szobából, annyira örül, hogy végre hárman együtt vagyunk.

2014. febr. 23. 13:40
 16/49 anonim ***** válasza:
85%
Nekem a nagyapám halt meg, mikor a gyerekem ket eves volt. Nálunk apuka nem volt, barátnő nem ért ra, igy nem tudtam kire bízni. Nem mentem el a temetésre, hanem utana mentem a kicsivel - mármint rögtön a temetés utan, nem másnap - a sírhoz es vittünk virágot a papanak. Igy nem volt neki félelmetes, hiszen nem volt mar ott senki, nekem sem volt kellemetlen hogy esetleg megijed, vagy épp ellenkezőleg, nevetni vagy karattyolni kezd. Neked is ezt javasolnám.
2014. febr. 23. 13:43
 17/49 anonim ***** válasza:
66%

Én még mindig nem értem!A 2 éves gyereketek nincs el az apjával max.2 órát!??Ez most komoly?Az én férjem is rengeteg dolgozik,mégis el van vele a 14 hónapos lányunk.

Ha elmegyek sem okoz gondot,nagyon jól eljátszanak.

Valami nem stimmel akkor nálatok.

De hogy a kérdésre is válaszoljak!NEM vinném magammal!

Most komolyan!Te láttál már pici gyereket temetésen??

Mert én csak akkor,ha rokona volt az elhunytnak,másként sose.Rád is furcsán néznek majd,hisz semmi keresnivaló nincs ott egy 2 éves gyermeknek!!!

2014. febr. 23. 13:55
 18/49 anonim ***** válasza:
100%
Menjetek el hárman a temetésre és amíg te ott vagy a temetésen,addig ők sétáljanak a környéken.
2014. febr. 23. 13:59
 19/49 anonim ***** válasza:
28%
Hova valósi vagy kedves kérdező!!Hátha tudnék segíteni!!A.
2014. febr. 23. 14:05
 20/49 anonim ***** válasza:
82%

Nem vinném el. Mert egy két éves még játszik rohangál vigyorog stb. Szóval nem odaillően viselkedik, ami normális az ő korában, de a többi ember aki sír szomorú stb nem biztos hogy vigyorgó rohangáló gyereket akar látni. Meg egy gyerekre azért rámosolyognak stb. egy temetésen meg nem vigyorogni szoktak.

A másik, nem tudom hogy kérdezősködik-e már, meg csak valamit kell mondanod, szóval ezeket nem érti még akár milyen okos, kicsi hozzá.

Az is lehet, hogy az ott látottakat elkezdni majd emlegetni mondogatni stb.

Valaki egy barátnőd vagy kolléganő akárki egy órát csak tud vigyázni rá.

2014. febr. 23. 14:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!