Kétségbe vagyok esve! Egyfolytában válogat és nem eszik inkább! mit tegyek? Kinövi?
Ne legyél elkeseredve, a gyerekek már csak ilyenek. Korszakok jönnek mennek, most rosszabb az étvágya, de lehet 2 hónap múlva meg megint minden eszik válogatás nélkül.
Mi felnőttek sem vagyunk egyformák, van hogy jobban eszünk, van hogy nincs étvágyunk.
Éhen halni nem fog, add neki azt amit kíván, ha kenyeret azt, ha puffasztott rizset azt. Nem lesz egy 2 évesnek semmi baja attól ha nem tankönyv szerint eszik.
Amúgy adj neki reggel és este 2x5 csepp béres extra plusz vitamint, nekem mindkét gyerekemnél csodákra képes. Mindamellett, hogy sokkal ritkábban betegek az étvágyuk is jelentősen megnőtt 1-2 héten belül.
Én is kiírhattam volna a kérdést, annyi különbséggel, hogy a miénk most fogja tölteni az 5. szülinapját.
Szinte semmi főtt étel nem kell neki. Néha rizs, de ne fehér legyen, hanem sárga./Húsleveskockás vízben főtt/
A savanyú krumplileves miért pirosas, az fehér legyen. Így ezt nem eszi meg. A karfiolt miért turmixoltam meg a levesben? Egy hét múlva a darabost felvagdalja mikro darabokra, és nem eszi meg. Tökfőzelék, kelkáposzta szóba sem jöhet. Ha egy pici zöldség kerül valamibe, az ehetetlen.
Mindent próbáltunk, de erőltetésre öklendezni kezd, valóban lesápad, leizzad.Kétségbeejtő.
Se gyümölcs, se zöldség.
Vitamintablettát kap minden este.
Nem is tudom, mi tartja életben. Az óvónők szerint "nincs baj az evésével" Ezt nem akarom elhinni. A súlya sem azt mutatja, hogy óvodában megenné az egész napi kalóriáját.
Nálunk is a kenyér, némi szalámival, meg a virsli.
Ezt a Béres cseppet ki fogom próbálni. Gyereknek való? Van valami spec. neve, vagy csak B.csepp gyermekeknek?
Kisfiam 4 eves es mi is atestunk tobbfajta ilyen korszakon. Pont 2 eve koruli lehetett amikor minden aldott ethezesnel o vajas kenyeret kert de aztan az egvilagon semmi mast. Hiaba vagtam fel melle a zoldseget, felvagottat, semmi. En nem eheztettem, a sulya sem csokkent nem volt vele semmi gond. Kb egy hetig tartott ez a vajaskenyer orulet. A jeg ugy tort meg, hogy egyszer leultunk vacsorazni, elkeszitettem neki a vajaskenyeret es nekem meg a ferjemnek fasirozottat es petrezselymes burgonyat. A kisfiam ramutatott a tanyeromra, hogy o is ker olyat. Ezzel be is fejezodott a vajaskenyer orulet es masnaptol mar rendesen evett. Tudom fura de a gyerekek tudnak fura dolgokat muvelni. :)
Aztan volt reggelire muzli orulet. Semmi mast csak muzlit hetekig!!! Az is veget ert, most neha ker muzlit, neha szendvicset, neha rantottat vagy pritos kenyeret. En ekkor sem eroltettem es ketsegbe sem estem.
Valamikor 3 eves kora utan volt a "nem eszem semmi zoldseget" korszak. Ez eltartott egy jo ideig de mara mar ez is megszunt. Ezt meg kijatszottam valahogy mert a pizzara tettem sok zoldseget, a bolognai spagettibe reszeltem repat vagy cukkinit es eszre sem vette. A rantottaba is tettem pici paradicsomot stb. De nem volt egyszseru. Nyersen ra sem nezett. Aztan egy delutan vagtam fel magmanak uborka meg repa csikokat es elkezdtem martogatni foghagymas tejfolbe es ragcsalni. O is kert es azota megeszi szo nelkul barmilyen nyers zoldseget vagok fel neki es szereti martogatni oket.
Baratom kislanya honapokig nem ette meg a sajtot, joghurtot, tejet 2 evesen. Ot sem eroltettek soha. Mara mar megeszi gond nelkul es a tejet is megissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!