Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Dolgozó, kisgyerekes anyukák...

Dolgozó, kisgyerekes anyukák válaszolnátok?

Figyelt kérdés

Nálatok ki megy a gyerekért oviba, esetleg napközibe? Milyen munkakörben dolgoztok, hogy odaérjetek 4-5 között az oviba? Ha beteg a gyerek ki marad otthon vele? Hogyan tolerálják a munkahelyeteken ha a kicsi gyakran beteg?

Nekem egy háromévesem van, oviba jár, de még nem dolgozom. Nem tudom hogy lesz. Egy hónapban egy hetet mindig beteg. Nagyszülő nincs akire bízhatnám betegség esetén. Csak én tudnék menni érte délutánonként, nagymamák nincsenek, férjem estig dolgozik. Férjem szerint más nők ezt simán megoldják. Hogyan?

2014. febr. 17. 13:42
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

A lányunk 3,5 éves, tavaly bölcsis volt, szept-től meg oviba jár.

Én eladó vagyok, a munkaidőm 10-19h-ig tart.

A férjem építőip.ban van, 07-16h-ig dolgozik.

Reggel én 8ra viszem a lányunkat az oviba, ami közel van. Utána bevásárolók, felviszem, kipakolok, indulok.

A férjem megy érte du. 17h körül.

ha beteg, akkor megosztva kiveszünk szabit a férjjel, így a munkahely nem pattog ANNYIRA...:-(

Néha mama jön, de ritka nagyon..

tiszta őrület ez, hisz nem azért szült az ember, hogy reggeltől estig ne is lássa a gyerekét..:-(( elkeserítő.

Látok az oviban olyan kisfiút, hogy reggel 7re viszik, és még 17hkor ott van, mikor a férjem megy a lányunkért...szegény kisgyerek...:-(

2014. febr. 17. 15:31
 12/20 anonim ***** válasza:
Első vagyok, még az jutott eszembe, hogy nálunk itt a játszótéri anyukák is összefogtak. Van egy kislány, aki bölcsis, és a játszótérről egy másik kislánnyal egy bölcsis csoportba jár. Őket minden nap az egyik anyuka hozza haza, azt nem tudom, hogy pénzért -e, vagy kedvességből, de még ez is egy lehetőség. Náluk van egy-két órát, játszik a kis barátnőjével, míg anya megjön a munkából, ilyesmi is egy lehetőség.
2014. febr. 17. 16:01
 13/20 anonim ***** válasza:
8. vagyok. Előzőhöz csatlakoznék. Nekem is van egy anyuka, akivel megosztjuk a gondot, megpróbáljuk egymást kisegíteni. Ha egyikünknek valami közbejön, a másik elviszi a gyereket magához. Persze nem betegségnél.
2014. febr. 17. 16:04
 14/20 anonim ***** válasza:
Szerencsés vagyok, mert abban az oviba dolgozom, ahova a kisfiam is jár. Egyik nap 6-ra megyünk, ilyenkor 14-ig dolgozom. 14.30-15 óra között megyek érte vissza,mert alszik. DE ha nem alszik el, akkor hozom el 14-kor. Másik nap 9-re megyünk, és 17-ig vagyunk. Szóval együtt jövünk megyünk. Ha apukája később megy dolgozni és én 6-ra megyek, akkor behozza később, így nem kell neki korán kelnie. Első évben nagyon sokat volt beteg, most már kevesebbet. Ilyenkor én vagyok vele otthon táppénzen. Tolerálják,nincs belőle gondom. Anyumék akikre rábíznám ha beteg (amíg lázas én lennék vele) tőlünk 20 km-re laknak. Átjönni nem bír 3-4 napon keresztül míg lábadozik a gyerkőc, így marad nekem a táppénz.
2014. febr. 17. 17:00
 15/20 anonim ***** válasza:
51%

Nálunk én viszem őket reggel oviba, 7 óra előtt. Én fél 8-tól 4-ig dolgozom (kb. 20 perc autóval). Férjem 7-től 3 -ig (30 percet autózik a munkahelyére). Ő hozza el őket délután. Nálunk 1/4 5-ig van ovi.

Táppénzre általában én megyek velük, de ha valami miatt mégsem, akkor apa van velük itthon. Nagyszülők elég messze laknak (50 és 170 km). Munkahelyen nem gond, több kisgyermekes szülő is van, megoldjuk egymás helyettesítését.

4, 6 éves gyerekek anyukája (már úton van a 3.)

2014. febr. 17. 18:32
 16/20 anonim ***** válasza:

3 éves a lányom,még bölcsis. A férjem 3 műszakban dolgozik, amennyit tud, segít.

Én fél8-ra járok dolgozni 13.50-ig.A Gyes miatt lettem 6 órás (eleinte csak papíron voltam az és 8 órában dolgoztam, akkor 15.50-ig volt a munkaidőm.)

Idéntől vettek volna vissza 8 órába,de időközben kiderült, hogy úton van a kistesó, így maradtam 6 órás.Délután 2-től van időm elintézni a dolgainkat, bevásárolni stb és 3 után megyek a lányomért, ha apa olyan műszakban van akkor jön velem ő is.Előfordul, hogy éjszakás de nem fekszik le aludni, amint hazaér, hanem eljön velünk a bölcsibe, van, hogy utána ő vásárol be, néha délutános héten is elvagyunk így.

Ha beteg a gyerek az én munkahelyem nemigen tolerálja a táppénzt.Szerencsére eddig sosem volt nagyobb gond a kislánnyal, valahogy mindig úgy esett, hogy hétvégén lázasodott be, így nekem már csak az orvoshoz kellett vinnem.Volt, hogy ilyenkor 1-2 napig a mami vigyáz rá, szerencsére mindig vállalja, bár ritkán kérem meg.Az én szüleim messze élnek, de nyugdíjasok, ha minden kötél szakad (nyáron 8 hét volt a szünet)őket is lehet ugrasztani :)

Múlthét előtt viszont itthon voltunk 2 hetet a gyerekkel.Na nem ő volt a beteg, nekem volt nagyobb bajom(tüszős mandula gyulladás), de pont így jött ki szerencsére, így nem kellett külön eljönni vele táppénzre.

Tavaly novemberben apával voltak itthon egy hetet, akkor nem volt lázas egyáltalán.Most várjuk a kistesót augusztus elejére, nyári szünetben már biztosan itthon leszek így nem kell a nagyszülőkhöz folyamodni, szeptemberben pedig kezdődik az ovi. Megpróbáljuk majd ugyanígy megoldani a picivel is.Nálunk fél 7-től este 6-ig van bölcsi, az ovi pedig 6-tól 5-ig lesz azt hiszem.

3 éves nagylány és 16 hetes pocaklakó anyukája

2014. febr. 17. 19:55
 17/20 anonim ***** válasza:

Sajnos nálunk én vagyok az, aki nem tudja kivenni a részét most a gyerek bölcsibe viteléből-elhozásából :-( ez nagyon elkeserít de kb. 1 óra út a munkahelyemtől és a lakásunktól is a bölcsi. Én reggel fél 8-tól délután fél 5-ig (minimum) dolgozom - de hétfőn és kedden kb. fél hatig.

A párom 8-16-ig dolgozik de közelebb van a munkahelye a bölcsihez, így ő megy érte délután, kb. háromnegyed ötre ér oda. Reggel anyósom viszi, 8 után kicsivel szoktak beérni.

Ősztől változik a helyzet, mert közelebbi oviba kerül, akkor én fogom hozni-vinni végre.

2014. febr. 17. 22:03
 18/20 anonim ***** válasza:

A válaszokat nem olvastam.

A férjed hozzállása viszont pöttyet lehangoló.... Oké akkor ő meg oldja meg, mint más férfiak, hogy elég legyen az ő fizetése és neked ne kelljen dolgoznod. Ja hogy a fizud az kéne de a gyerek a te gondod?!

Nálunk én viszem és hozom is a gyereket, az emiatt hiányzó munkaidőt otthonról távoli asztali kapcsolattal le tudom dolgozni, esténként, ha a gyerek elaludt. Alkalmazott vagyok egy nagyobb cégnél (multi-szerű).

Pont ma reggel gondoltam, hogy ősztől (nagycsoport) már inkább apa fogja bevinni a gyereket, hogy én bejöhessek 7-re és ne kelljen otthon ráhúznom.

Betegség esetén héha besegít anyukám, de ő is dolgozik, illetve a férjem. Így hármunk között megoszlanak a napok, hogy senkinek se kelljen hetekre kiesni.

2014. febr. 18. 08:55
 19/20 anonim ***** válasza:
Szia. A fiam nagycsoportos ovis. Negyed nyolcra visszük be oviba, én fél nyolcra járok dolgozni, négykor felpattanok, negyed ötre ovi és megyünk haza. Ha gáz van, hatig van óvoda, persze öt után már nem szeretik, ha van bent gyerek, de gáz esetén megoldás. Ha lázas beteg, én táppénz, ha kicsit beteg, visszük le nagyszülőkhöz vidékre, 120 km. Akkor sajnos ott kell lennie napokig, amíg el nem jön a hétvége. De még így is szerencsések vagyunk.
2014. febr. 18. 13:52
 20/20 anonim ***** válasza:
En is hasonlo helyzetben vagyok mint a kerdezo.Meg gyesen vagyok 3evesemmel, aki mar oviba jar. A munkaidom 8oras lesz es 1orara az ovitol. Ferjemnek is ugyanaz a munkaja,nagyszulok nincsenek. igy meg nemtudom hogy lesz, osszeszorul a gyomrom ha ra gondolok. Fogadnek baby sittert is, de kiben bizhatok meg ugy, hogy magara hagyom a lakasban. Sajnos nem ismerek senki.Azt hiszem mi tartozunk azon keves emberek koze, akinek senkije sincs es maga oldja meg, csak nagyon sajnalom a gyereket, megszakad a szivem erte, amugy is egy tyukanyo tipus vagyok.
2014. febr. 20. 22:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!