Kisgyerekes anyukák. Hogy álltok a mézes kalács sütéssel? Mi ma vagy holnap fogunk hozzá 4 éves kisfiammal. A fotmákon kívül készítünk fenyőfákat ajándékba, és egy mézes kalács házat az ünnepi asztalra.
Nekem kéne egy jó recept:)
Tervezem én is a hétre a sütést, de csak a lányom végett, én a mézes krémest szeretem.
Mi csak jövő szombaton állunk neki. Kisfam 3,5 éves, már tavaly is "segített". :-)
Csinálunk házikót, díszeket és enni is.
Tavaly én is sütöttem a fiammal, bár ő akkor még 2 sem volt, de nagy konyhamester, állatira élvezte a nyújtást, szaggatást. És imádja a mézeskalácsot!!!!! Viszont én már a szagától is rosszul vagyok... Valószínűleg a szódabikarbónát nem bírom. A cukrászdában szoktunk így venni 1-1 darabot neki, de én már azon is érzem, hogy húúú... tavaly meg amikor itthon volt a rengeteg mézeskalács, akkor állandóan émelyegtem és majd elhánytam magam.
Nem tud valaki róla, hogy szódabikarbóna nélkül sütőporral hogyan lehet elkészíteni?
4 tojássárga, 15 dkg porcukor, 25 dkg langyos méz, 5 dkg zsír (helyette lehet 10-15 dkg margarin Rama vagy Vénusz), 1 csomag mézes fűszer keverék, 4 ek. tejföl, 75 dkg liszt, 2 kávéskanál szódabikarbóna.
Akkor sütőporból ugye akkor 1,5 csomag. 200 Fokon 5-10 perc. Ha már színt kap, lehet kivenni.
1 fehérjéhez 15-20 dkg porcukor a máznál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!