1,5 éves kisfiam egyik napról a másikra elutasította gyümölcsöket. Mit tegyek?
Nálunk minden uzsonna és tízórai gyümölcs volt eddig, nagyon szerette a fiam a banánt, almát, mandarint, körtét és másokat is. Először csak bizonyos módon volt hajlandó megenni, pl. villával, majd hirtelen sehogyse. Egyedül az alma az, ami megmaradt. Így most tízóraira almát eszik minden nap, uzsira pedig valami kalácsot vagy joghurtot, ami eszembe jut. Példa van előtte, hiszen én sok gyümölcsöt eszem.
Mit tehetnék, hogy újra elfogadja? Van valami ötletetek, esetleg saját tapasztalat? Bármilyen segítségnek örülnék...
Ne adj neki mást.
Ha nem kéri és kap helyette mást, akkor hamar észreveszi, hogy bármit csinálhat.
(A gyerek szereti próbálgatni a határokat.)
Ha nem adsz neki mást, akkor egyszer-kétszer talán hisztizik, de aztán megeszi azt, ami van.
Rajtad múlik!
Kedves első, veled még nem fordult elő, hogy ráuntál valamilyen ízre?
Készíts neki mást, hagyd egy ideig a gyümölcsöket, vagy add más formában. Az én lányom kb. havonta vált, egy darabig csak gyümiket eszik, utána azt nem kéri, olyankor kap gyümölcsleveket, és uzsira-tízóraira sütök neki kekszeket, muffinokat (répás, sütőtökös, céklás muffin - nagyon finomak), vagy kap valamilyen krémes kenyeret (avokádó, padlizsán, cukkini, bármi). Utána megint jönnek a gyümik, és ennyi.
Pedig nem egy nagy manipulátor a lányom, meglehetősen békés, nyugodt gyerek, de hát Istenem, néha nem azt kívánja, amit első körben elé teszek. Ez van. Egy ideje már mondja is, hogy mit enne helyette, kettő közül már egy pici is simán tud választani.
Nem azt mondom, hogy vonultasd fel előtte a hűtőt, de azért lehet néha váltás (én is unnám, ha hónapokig ennyi gyümölcsöt kapnék ;)).
Én azért adtam neki ennyi gyümölcsöt, mert imádta, és a védőnő is javasolta, mivel nem egy vékonyka gyermek :)
Kedves 1.: Próbáltam azt, hogy nem kap mást, akkor nem is kért semmit, nyugodtan játszott tovább. Így volt olyan, hogy 1 hétig csak a 3 főétkezés volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!