Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Minden nap fürdik/zuhanyzik...

Minden nap fürdik/zuhanyzik ovis gyereked?

Figyelt kérdés
Szerintetek gáz,ha pl csak 2 naponta? Néha már olyan hulla vagyok, nálunk 1 óra hossza a fürdés...
2014. febr. 3. 19:47
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
57%
MAx akkor tudom elképzelni ezt a nem fürdést, ha mondjuk egész nap itthon vagyunk és nem csinál semmit a gyerek csak ül, tévézik, olvasgat szóval nem izzad meg, nem keni össze magát stb...de még így is necces, mert szerintem ilyen óvodás nincs is. Most komolyan olyan nagy erőfeszítés az az 5 perc,nem akarok egy anyát se minősíteni, de azért na...Ok nagyritkán kimarad mondjuk fél évbe egyszer, mert mondjuk valami oknál fogva késő este érünk haza ilyesmi, de hogy ez sűrűn előforduljon, hát szerintem igénytelenség. Felnőttnél is nemhogy gyereknél aki rohangászik, játszik egész nap. Főleg ha ilyen indok miatt nem fürdik, mert 1 órahossza a fürdés vele, mert hisztizik. Óvodás korára nem szokta meg, hogy este igenis fürdeni kell? Már csak azért is bevágnám a tus alá, csak hogy tudja már ki a főnök.
2014. febr. 3. 21:19
 22/32 anonim ***** válasza:
41%
Hát ez vicces. Hogy mennyire haszontalan, hogy minden nap fürdik a gyerekem. (8. vagyok)
2014. febr. 3. 21:25
 23/32 anonim ***** válasza:
52%

fárasztó könyörögni? Már most a fejedre nőtt...

És nem tudom, nedves törlőkendőről nekem nincs jó tapasztalatom, valahogy az az érzésem, hogy ragad tőle a bőröm, tiszta nem igazán lesz...

2014. febr. 3. 21:40
 24/32 anonim ***** válasza:
54%

3 gyerekem van es egy kezemen meg tudom szamolni, hogy hanyszor fekudtek le furdes/rusolas nelkul! Ha van energiad attorolni akkor egy gyors zuhany is belefer. En reggel-este tusolok 14 eves korom ota es a nagy 6 eves lanyom mar kerdezte, hogy o mikortol tusolhat reggelente. Ezt szokja meg, ez a termeszetes. Vegyel erot magadon es furdesd le minden nap! Amugy furdes a kadban nalunk is csak vasarnap van hajmosassal egyutt. A tobbi nap csak zuhany. A 5

8 hetes picivel es velem egyutt megvan mindenki 1 ora alatt.

2014. febr. 3. 21:51
 25/32 anonim ***** válasza:
45%

enyém minden nap fürdik/zuhanyozik.

én is sokszor hulla vagyok, dolgozok, vásárolok, takarítok, minden nap főzök, stb, de eszembe nem jutott még a higiénián spórolni időt. kakil, az udvaron homokozik, sarazik, leizzad, tornaórája van, füle is koszos estére, nem is lenne pofám mosdatlanul oviba vinni.

nekünk a szoros esti program jött be. ha nagyon elúsztunk akkor csak zuhanyozik, de addig nincs vacsi míg mindenki nem tiszta. így már nincs is ebből vita, ha kezd éhes lenni, megy fürödni. ha ráérünk mert mondjuk rossz az idő kint akkor előbb van fürdés, nem siettetem ki, pancsolhat :)

ma pl. mondta, hogy nem szeretne még fürödni, de becsábítottam a virágokkal. a fürdőben lévő virágokat ő locsolja minden nap, nézi az új leveleket, hogy nőnek, stb. ezzel tök jól lehet ösztönözni, esetleg próbáld ki.

de van, hogy beállok én is a zuhany alá vele, így még gyorsabban végzünk :)

2014. febr. 3. 22:03
 26/32 anonim ***** válasza:
61%

Igen, minden nap fürdik/zuhanyzik.

Ha nagyon ritkán előfordul, hogy pl. túl sokáig tart a vendégség, és kidől, akkor reggel azzal kezdünk.

Sztem igen, gáz..bocsi

2014. febr. 3. 22:39
 27/32 anonim ***** válasza:
42%

Igen, minden nap.

Ha van idő, akkor van 1 órás pacsálás, fürdés, de ha elbohóckodták az időt, akkor csak zuhanyozás van, ez kb 2 perc.

2014. febr. 3. 22:57
 28/32 A kérdező kommentje:
Én senkit nem pontoztam még, se le- se fel. Én is úgy szoktam,hogy sokszor csak zuhanyzik, de akkor is hisztizik,hogy fürödni akar..Szóval nem könnyű vele. Keményebb leszek vele,nem hagyom rá,ha nem akarna bemenni :) Eddig nálunk is csak ritkán maradt ki,akkor,ha beteg volt. Én is úgy gondolom persze,hogy minden nap vagy zuhi vagy fürdés kell,csak kiváncsi voltam,másnál hogy mennek a dolgok. Egyébként régen tényleg divat volt,hogy napokig nem fürödtek az emberek,gyerekek se, emlékszek,még a régi gyerekrendelőbe is olyasmi volt kiirva,hogy moss fogat naponta,hetente fürödj és 2 hetente moss hajat :D
2014. febr. 4. 09:46
 29/32 anonim ***** válasza:
Igen ez a hajmosás dolog nálunk is két hetente volt csak és nem emlékszek, hogy koszos hajjal mentem volna, vagy dzsuvásan. De ma már nem tudnám elképzelni. Még a heti 1 is sokszor kevés. Egyébként lehet ez olyan ha ahhoz szoktatod a hajad, hogy 3 naponta mosod hamarabb zsírosodik, ha hetente akkor hetente. De ez pl. függ attól is hol lakik az ember. Tök meglepő, de itt Szegeden heti 1x mosok hajat ha Pesten vagyok 2 nap alatt úgy lekoszolódik a szmogtól, hogy nem érzem jól magam. Itthon 1 hét után tiszta a víz amivel leöblítem, Pesten meg szinte fekete csíkot húz a kádba öblítésnél.
2014. febr. 4. 10:00
 30/32 anonim ***** válasza:
51%

természetesen minden nap zuhanyzik

ha úgy szokja meg,hogy nem fürdik minden nap,nem figyel oda rá a higiéniára,akkor elképzelhető,hogy igénytelen felnőtt lesz.a minta ebben a korban nagyon fontos

miért egy óra a fürdés?

nálunk addig tart,amíg mondom,egy gyors zuhany meg öt perc

a fiam el sem bírná viselni.nálunk pl kaka után fenékmosás van.az apja néha próbálná kihagyni,de a fiam nem engedi.ezt szokta meg,és remélem felnőtt koráig megmarad,hogy kakálás után fenékmosás van.én is és a férjem is nedves törlőt használunk.a férjembe én vertem bele,de gyerekkoromban nekem is fenékmosás volt

2014. febr. 4. 13:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!