Minden nap fürdik/zuhanyzik ovis gyereked?
Természetesen minden nap fürdik, ahogyan a család minden tagja. Ez így higiénikus, így normális. Nyáron melegben vagy ha valamiért meg izzad, esetleg sáros, poros lesz, akkor naponta akár többször is.
3,5 éves.
Nekünk is jól esik felfrissülni, tisztálkodni, naponta tiszta ruhát venni. Miért lenne ez a gyerekeknél másként?
A fürdés az esti rutin része is, egy jó kellemes, illatos fürdő ellazít, megnyugtat.
Nálunk a kádban lezuhanyzom a kisfiam, majd még engedek vizet, habfürdőt teszek bele és jöhet a móka: üres fürdetős üvegek, halak, kacsák, mindenféle öntögetős játék.
Addig amíg ő játszik a kádban, én leülök mellé és részt veszek a meseszövésben vagy berakok egy adag mosásra, esetleg elpakolok a mosogatóból.
Semmi megerőltető nincs ezen, alapvető dolog.
Az ovisok egész nap bent is játszanak, hemperegnek a parkettán, szőnyegen, udvaron esnek- kelnek. Hogy fektethetném be a tiszta ágyba különben?
A másik az, hogy azért a kisebbsknél lehet, hogy nem tökéletes a pisi utáni higiéné, illetve a kaki utáni fenéktörlés- nehogy már ne fürödjön.
Én sem tudnék bemászni az ágyba ki törölközés után vagy fogmosás nélkül.
Ha most nem szokja meg, akkor mikor?
Előfordult mostanában, hogy nem fürdött meg este. Olyankor reggel pótoltuk. Ez olyankor fordulhat elő, ha reggel nincs ovi. Pl péntek este vagy betegség alatt. 4,5 éves
S bizony velem is előfordul, hogy nem fürdök le este... reggel én is pótolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!