Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Minden nap fürdik/zuhanyzik...

Minden nap fürdik/zuhanyzik ovis gyereked?

Figyelt kérdés
Szerintetek gáz,ha pl csak 2 naponta? Néha már olyan hulla vagyok, nálunk 1 óra hossza a fürdés...
2014. febr. 3. 19:47
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
50%
Kizárt, hogy zuhanyzás nélkül menjen aludni. Ezt az elfajzott helyzetet neked kell rendbe tenned, méghozzá nagy adag határozottsággal. Mutasd meg, hogy TE vagy a főnök nem ő, akkor hogyan visít akkor is. Felelős vagy a gyerekért, akár tetszik neki akár nem, a felelősséged része az is, hogy tiszta legyen. Az a gyerek akinek nem mondanak soha nemet, az nem tanul meg nemet mondani! (pl. tízen évesen a drogokra)
2014. febr. 3. 19:57
 12/32 anonim ***** válasza:
83%
Az enyém minden nap fürdik és dettó egy óra, mert hosszú beterelni, utána meg kiterelni... - de muszáj, mert nagyon koszos tud lenni, most télen is naponta többször leizzad egy-egy nagy rohangálásban. Na meg nagyon szereti, a napi rutin része, segít az esti ellazulásban lefekvés előtt.
2014. febr. 3. 20:04
 13/32 anonim ***** válasza:
83%

Természetesen minden nap fürdik, ahogyan a család minden tagja. Ez így higiénikus, így normális. Nyáron melegben vagy ha valamiért meg izzad, esetleg sáros, poros lesz, akkor naponta akár többször is.

3,5 éves.

Nekünk is jól esik felfrissülni, tisztálkodni, naponta tiszta ruhát venni. Miért lenne ez a gyerekeknél másként?

A fürdés az esti rutin része is, egy jó kellemes, illatos fürdő ellazít, megnyugtat.

Nálunk a kádban lezuhanyzom a kisfiam, majd még engedek vizet, habfürdőt teszek bele és jöhet a móka: üres fürdetős üvegek, halak, kacsák, mindenféle öntögetős játék.

Addig amíg ő játszik a kádban, én leülök mellé és részt veszek a meseszövésben vagy berakok egy adag mosásra, esetleg elpakolok a mosogatóból.

Semmi megerőltető nincs ezen, alapvető dolog.

Az ovisok egész nap bent is játszanak, hemperegnek a parkettán, szőnyegen, udvaron esnek- kelnek. Hogy fektethetném be a tiszta ágyba különben?

A másik az, hogy azért a kisebbsknél lehet, hogy nem tökéletes a pisi utáni higiéné, illetve a kaki utáni fenéktörlés- nehogy már ne fürödjön.

Én sem tudnék bemászni az ágyba ki törölközés után vagy fogmosás nélkül.

Ha most nem szokja meg, akkor mikor?

2014. febr. 3. 20:13
 14/32 anonim ***** válasza:
61%
Nálunk is mindennap fürdenek. Fárasztó??? Dehát ez a kötelességed, hogy lemosdasd a gyerekedet! Az ovibsn egész nap játszanak, maszatolnak, gondolom wc-re sem egyszer megy. Szerintem, ha mást nem , legalább az "alvázát" illene megmosni, vagy te sem fürdesz minden nap? Ha fáradt vagy, akkor tedd a kádba, vizezd be, majd menj végig rajta tusfürdővel, aztán letusolod róla, kb. 2 perc és mégis, tiszta, friss, jóillatú.
2014. febr. 3. 20:39
 15/32 anonim ***** válasza:
81%
Igen, minden nap fürdetjük a 3,5 éves kislányunkat. Azért az oviba kiviszik őket, tipikus ovi szaga van és igényli is.
2014. febr. 3. 20:46
 16/32 anonim ***** válasza:
77%
Mi tart egy órába, ha lekapod róla a ruhát, be a kádba, zuhannyal végigfutsz és kész. 5 perc alatt a két gyereket megfürdetem így, mindkettő ovis. Nem könyörgök,ez a nap része. Persze ők is elvannak a kádba egy órát is, de a rohanó hétköznapokban inkább zuhanyzom őket.
2014. febr. 3. 20:49
 17/32 anonim ***** válasza:
48%
Aki rendesen fürdeti a gyerekét le van pontozva? az a divat ha az ember igénytelen úgy tűnik
2014. febr. 3. 20:51
 18/32 anonim ***** válasza:
61%
Ezt én se fogom fel soha. Emlékszek mikor gyerekek voltunk volt, hogy nyári szünetben (kb 40fok!:D) volt, hogy napokig nem fürödtünk. Apa mindig azt mondta úgy jó a gyerek ha koszos a lába..:D Volt nem egyszer, hogy egész nap játszottunk tiszta homok volt a hajunk és úgy feküdtünk le. NA meg a fogmosás...míg kicsik voltunk anya mindig mosta aztán mikor már nagyobbak lettünk annyira hogy egyedül is tudtunk fogat mosni este csak beküldtek minket, hogy menjük fogat mosni persze nem ellenőrizgettek minket, szóval volt hogy 1 hétig fogat se mostunk:D Egyébként nem igénytelenek a szüleim, nem tudom akkor ez miért volt tök normálisak lettünk de én a gyerekemmel ezt nem csinálnám. Mennyi idős amúgy a gyereked? Párom lánya 5 éves, én rászoktattam, hogy hazamegyünk oviból lecuccolunk, és egyből be a fürdőszobába addig nincs játék, színező, semmi. Esze ágában sincs hisztizni, mert hozzászokott már, tudja hogy hamarabb játszhat ő is ha gyors lefürdik. Így én a fürdést már fél6-ra letudom. Nekem is könnyebb meg neki is, mert nem zavarom utána a játékban. Otthon már nem izzad le, nem koszolja össze magát. Vacsi 8kor van, mikor vége az esti mesehíradónak. Tudja, ha nem ugrik első szóra mikor hívom kajálni akkor nem mesélek neki az ágyba. De nem szokott ezzel se baj lenni. Mesélek neki 1-2 mesét fél 9-től már "szabad vagyok". Sokszor elvárná még most is, hogy én mosdassam, fürdessem, de már tud magától így max bemegyek és a szappanozás részt lecsekkolom, hogy biztosan rendesen megfürdik-e.
2014. febr. 3. 21:09
 19/32 anonim ***** válasza:
76%

Előfordult mostanában, hogy nem fürdött meg este. Olyankor reggel pótoltuk. Ez olyankor fordulhat elő, ha reggel nincs ovi. Pl péntek este vagy betegség alatt. 4,5 éves

S bizony velem is előfordul, hogy nem fürdök le este... reggel én is pótolom.

2014. febr. 3. 21:12
 20/32 anonim ***** válasza:
66%
Nekem is rendszeresen azt csinálja, hogy nem akar fürödni menni, majd 1 óra után meg nem akar kijönni. Volt hogy begurultam és betettem az ágyba fürdés nélkül, de akkor azért hisztizett, mert nem volt még fürdeni. Szóval nála is már napi rutin a fürdés, úgyhogy semmiképp nem tehetem meg hogy kihagyjuk a fürdést és nem is akarom. 4 éves, életében kb 3-4-szer hagytuk ki a fürdést, amikor későn jöttünk haza valahonnan és már félig aludt.
2014. febr. 3. 21:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!