Miért nem akar semmit megenni ezeken kívül? Gyorskajás probléma!
3 gyerekünk van, a legkisebb 3 hetes, a középső 5 éves, a legnagyobb 8.
Az 5 éves fiúnk, amióta megszületett a húguk, alig hajlandó enni valamit, ami nem sült krumpli vagy Happy Meal menü. Nem újdonság nekik a gyorskaja, mert sosem főztem, éttermekben eszünk és nem zárkóztunk el a gyorséttermektől sem, ha ott akartak enni, akkor kaptak onnan valamit.
Amíg mi a kórházban voltunk, azt ehettek, amit akartak, mert az apjuk nem akart velük veszekedni és a nagynak nem is volt baj később a "normális" étel, de a középső fiúnk "sztrájkol", nem eszik meg semmi mást szinte, amit előtte, mert neki a mekiből kell valami.
Nem tudom, hogy mi lenne a jó megoldás...
a., Hagyjuk és idővel megunja (anyósom és a férjem szerint ezt kéne tennünk, így nem fog hisztizni)
b., Kössünk vele kompromisszumot, hogy pl. heti 2-3 alkalommal kap onnan valamit, vagy óvoda/edzés/séta után bemegyünk majd.
Ti mit tanácsoltok?
Amúgy egy értelmes, okos, jó felfogású gyerek.
# 6/7
És amiért valaki 3 gyerekes anya, köteles a konyhában állni, vagy otthon lenni egész nap?
# 8/8
Nem kólát iszik hozzá, azért annyira nem rajong. A heti 2-3 gyorskaja csak az első időkben lenne és próbálnám csökkenteni később, hátha sikerülne.
# 9/10
Rendben, tartsd magadban, mert annyira nem érdekel, hogy szerinted hogy kellene gyereket nevelnem. :)
Már próbáltuk, hogy nem vettünk neki, nem is evett meg semmit itthon. Ahogy jött a nagyapja, elkezdte mondani neki, hogy éhes és nem kapott ebédet se, erre tata elkezdte azonnal, hogy ez így nem maradhat, nem lehet éhen és azonnal hozott neki kaját.
# 10
Nem volt ennyire rákattanva, csak szeretett ott enni, de megértette, hogyha azt mondtam, hogy 'nem'.
Gondolom az apja meg az első könnycseppnél oda vitte, ahova menni akart.
# 11, # 12
Nem szoktam főzni és nem is szeretnék, nincs időm rá.
Nagypapa hozza meg a döntéseket a gyerekek nevelésével, étkezésével kapcsolatban? Miért?
Valóban nem tudjuk, mi az oka, hogy abszolút nem főzöl a gyerekeidnek, de bármi legyen is az, nehéz elképzelni, hogy fontosabb legyen... Ezért értetlenkedünk itt ezerrel.
Akkor ha ennyire magatehetetlenek vagytok, minek tettél fel kérdést?
Eddig egyik válasz sem felelt meg, bár én egyre inkább kezdem azt hinni, hogy csak provokálni akarsz.
Mit tanácsoljunk mégis, ami úri kedvednek megfelelne? Nyugodtan egyen ott a gyerek élete végéig, költöztessétek be a Mekibe, legalább nem megy azzal az idő, hogy hozni-vinni kell, a 3 hetesnek ne anyatejet adj, hanem kólát, a nagyot meg szoktasd vissza a gyorskajára, hiszen ha egy helyen esznek a tesóval, az ugye megint időspórolás. Így jó?
én amondó vagyok, hogy a legkönnyebben úgy tudnád lekattintani róla ha beállnál konyharobotnak és főznél.
nálunk mindig megbeszéljük, hogy mit főzzek. ha a gyerek azt mondja, hogy meki kaját akkor meki kaját főzök :D nem egy nagy ördöngősség, fél óra alatt összedobod és megvan az átmenet. veszel csirkemellet, kicsire vágod, majd bepanírozod (lehet kész panírt is kapni, knorr azt hiszem, ráadásul a sütőben is ki tudod sütni). hozzá krumplit. én úgy szoktam, hogy megfőzöm a krumplit és utána sütöm ki olajban, így lehet melegíteni, másnap is finom még. szendvicshez is lehet bucikat kapni, azt kicsit megpirítom, rá sali, papardicsom és fasírtot szoktam bele tenni vagy rántott husit, de van gyorsfagyasztott húspogácsa is.
tényleg nem egy akkora dolog, hamar megvan, olyan finom mint a mekiben de egészségesebb szerintem. arról nem is beszélve, hogy be tudod bevonni az 5 évesedet, 4 évesem simán bepanírozza a husikat, tök élvezi, persze aztán fel kell porszívózni de neki is jó játék, együtt töltött idő és tényleg két pofára zabálja :)
vagy kérd meg a nagyit, hogy segítsen már be egy hamburger sütésbe... ;)
Nincsenek jó tapasztalataim az éttermi kajákról. Alkalmanként semmi gond, de ha nap mint nap azt kéne enni... Miközben azt eszed, el szoktad képzelni, hogy azt a csirkét hányszor mosták le és ízesítették agyonra, hogy ne legyen annyira büdös? Vagy a zöldségnek belevágják azt a lefonnyadt részét is, amit más esetben már a tyúkoknak dobnának? Vagy a fáradt olajat hányszor szűrték le, hogy kisüssenek benne még valamit? És még sorolhatnám...
Tök mindegy milyen ötcsillagos étteremről van szó, ott is előfordul az ilyesmi, főleg itt Mo-on, ahol ugye nem állnak rózsásan a vendéglátó egységek, valamiből ki kell termelni a hasznot.
Az otthon elkészített ételt te magad és a gyerekeid eszik meg, tehát ilyesmi sosem fordulhat elő. Egy éttermi dolgozót hol érdekli, ha sz@ros kézzel nyúl az ételhez, vagy nem teljesen friss a hozzávaló. Készen már fel sem tűnik senkinek, ti meg persze jóízűen megeszitek. És te ezt adod a gyerekeidnek nap mint nap. Gratulálok.
# 14
Nem a nagypapa dönt, de mikor ahogy belép az ajtón, ez várja és közli a gyerekkel, hogy akkor hozunk nektek valamit onnan, akkor már hiába kezdeném el mondani, hogy nem azért nem eszik, mert nem adunk neki enni itthon.
Nem kell értetlenkedni, egyszerűen nálunk csak más a szokás, mint nálatok. Ennyi.
# 15, # 16
Miért kell így felkapni a vizet?
Tanácsot szerettem volna, mert nem tudom, hogy mit kéne tennem, hiszen nem akarom, hogy még nehezebb legyen neki, mert így is nehezen kezelhető mostanában a húguk születése miatt.
Talán a legtöbb válasz azért nem felelt meg, mert arról szóltak, hogy főzzek, amikor elég érthetően leírtam, hogy nem szoktam főzni.
# 17
Te meg nagyon kulturált vagy, rád gondolom büszke az egész család!
# 18
Köszönöm a válaszod, de nem szeretnék főzni és őt sem nagyon érdekli ez a téma, tapasztaltuk anyukáméknál.
Senkit nem tudunk megkérni, hogy segítsen, mert a férjem anyukája sem főz, anyukám pedig messze lakik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!