Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hány éves korába adtatok a...

Hány éves korába adtatok a gyereknek rágót, nyalókát, keménycukorkát?

Figyelt kérdés
2014. jan. 31. 08:41
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
4 évesek a lányaim,és rágót most pár napja adtam nekik.Az egyikük azóta állandóan rágózni akar,a másik kislányom kiköpte,nem kell neki.A nyalókát,keménycukorkát nem mertem még nekik adni,fulladásveszély miatt,de már szerintem kéne,mert úgyis fognak vele találkozni,megkínálják őket.
2014. jan. 31. 08:46
 2/11 anonim ***** válasza:
4,5 éves a nagylányom. 3 évesen kapott nyalókát, rágóval is akkor próbálkoztunk, de nem rágta hanem megette. Kemény cukrot nem adtam még neki, de szerintem meg tudná már enni.
2014. jan. 31. 08:47
 3/11 anonim ***** válasza:

Az enyém is kb. 4 évesen kapott rágót először, imádja, egy egész csomaggal elrág egymás után, ezért ritkán veszek neki.

A cukorkát, nyalókát sokáig nem szerette, ezeket is kb 4 évesen kezdte eszegetni, mert bár mi ekkor sem vettünk neki, másoktól kapott hébe-hóba. A cukorkáért nincs odáig, a kakasos nyalókát imádja, ilyet adventi vásárban, augusztus 20-án meg efféle alkalmakkor kap. A Gumicukrot is későn szerette meg, kb 4,5 évesen. Néhanapján kapnak oviban, ha egyik-másik szülő hoz be - gondolom, akkor, ha túl sok édességet kapnak a rokonoktól szülinapra vagy ilyesmi.

2014. jan. 31. 08:55
 4/11 anonim ***** válasza:
4 éves, rágót, kemény cukrot még nem kapott. Gumicukrot szereti, de ebben fellelkesedései vannak, inkább a nagy csomagban sok kicsi változatot szoktuk venni, az nem szárad ránk. Nyalókát kér néha, de inkább addig izgalmas, amíg megvesszük. Általában napokig tart egy.
2014. jan. 31. 09:07
 5/11 anonim ***** válasza:

3 éves. Nyalókát már talán 1 éve is kap, erről már kezd leszokni. ( az elsőt nem tőlünk kapta, de meg kellett kóstolni, azóta kellett neki). Rágót még egy jó ideig nem kap. Cukrot már nyalogatott, illetve pár hete megpróbálta elszopogatni, de azt félreszívta :(

Azt még sokáig nem fogok adni neki.

2014. jan. 31. 09:57
 6/11 anonim ***** válasza:

4 éves a fiam. nyalókát 2 éves korától kap nagyon néha, kemény cukrot nem adok neki, nem is kér, nem is nagyon merek.

rágót most próbálta 2-3 hete, lenyelte, sőt le is tagadt, mondván kiment a szájából, kér még egyet. én nem adok neki, kértem, hogy ne nyelje le, ha ez ennyi idősen nagy kérés akkor nincs rágó :)

2014. jan. 31. 11:10
 7/11 anonim ***** válasza:
3 eves volt a kisfiam amikor egy szulinapi bulin kapott nyalokat. Most 4 eves es azota sem kerte. Kisfiam nem edesszaju egyedul amit neha ker az a fagyi vagy gyumolcsos zsele. Ragot meg nem probaltuk.
2014. jan. 31. 11:16
 8/11 A kérdező kommentje:
Félreszívta?Hú,én is ettől tartok a keménycukorkánál.De muszáj lesz,már adni nekik,mert mi van,ha valaki akkor ad nekik ilyet ha én nem látom.Akkor inkább én adok nekik először,és meglátom,hogy mit csinálnak vele.A minap adott nekik az egyik ismerősünk 1-1 szemet,és ők már fel is akarták bontani,de nem mertem oda adni nekik.Vészes volt,mikor félreszívta?Sajnos nekünk elég sok ilyen rossz élményünk van:(Félrenyelték már a fagyitölcsért,kiflit,kenyeret,még a sima vizet is....
2014. jan. 31. 11:16
 9/11 anonim ***** válasza:

3,5 éves lesz mindjárt a lányom, és én nem adok neki sosem ilyesmit, viszont az oviban az óvónők(!) adják nekik vagy alkalomkor (Mikulás, karácsony), vagy csak úgy, de a csoportkiránduláson is osztogattak cukorkát nekik. Vegyes csoport.

Nem kéri a lányom az ilyesmiket, még a gumicukrot sem szereti, csokit, túrórudit, kekszet, kölesgolyót eszik szívesen az ilyesmikből.

2014. jan. 31. 11:40
 10/11 A kérdező kommentje:
Ez érdekes!Az ovónők miért adnak a gyerekeknek keménycukorkát,stb...,hogy merik?És ha valamelyik gyerek félrenyeli?Na ettől tartok én is,hogy olyankor fognak kapni valakitől,amikor nem látom.
2014. febr. 1. 12:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!