Hány éves korába adtatok a gyereknek rágót, nyalókát, keménycukorkát?
Az enyém is kb. 4 évesen kapott rágót először, imádja, egy egész csomaggal elrág egymás után, ezért ritkán veszek neki.
A cukorkát, nyalókát sokáig nem szerette, ezeket is kb 4 évesen kezdte eszegetni, mert bár mi ekkor sem vettünk neki, másoktól kapott hébe-hóba. A cukorkáért nincs odáig, a kakasos nyalókát imádja, ilyet adventi vásárban, augusztus 20-án meg efféle alkalmakkor kap. A Gumicukrot is későn szerette meg, kb 4,5 évesen. Néhanapján kapnak oviban, ha egyik-másik szülő hoz be - gondolom, akkor, ha túl sok édességet kapnak a rokonoktól szülinapra vagy ilyesmi.
3 éves. Nyalókát már talán 1 éve is kap, erről már kezd leszokni. ( az elsőt nem tőlünk kapta, de meg kellett kóstolni, azóta kellett neki). Rágót még egy jó ideig nem kap. Cukrot már nyalogatott, illetve pár hete megpróbálta elszopogatni, de azt félreszívta :(
Azt még sokáig nem fogok adni neki.
4 éves a fiam. nyalókát 2 éves korától kap nagyon néha, kemény cukrot nem adok neki, nem is kér, nem is nagyon merek.
rágót most próbálta 2-3 hete, lenyelte, sőt le is tagadt, mondván kiment a szájából, kér még egyet. én nem adok neki, kértem, hogy ne nyelje le, ha ez ennyi idősen nagy kérés akkor nincs rágó :)
3,5 éves lesz mindjárt a lányom, és én nem adok neki sosem ilyesmit, viszont az oviban az óvónők(!) adják nekik vagy alkalomkor (Mikulás, karácsony), vagy csak úgy, de a csoportkiránduláson is osztogattak cukorkát nekik. Vegyes csoport.
Nem kéri a lányom az ilyesmiket, még a gumicukrot sem szereti, csokit, túrórudit, kekszet, kölesgolyót eszik szívesen az ilyesmikből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!