Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tényleg rosszul gondolom hogy...

Tényleg rosszul gondolom hogy egy 3éves gyereknek már szobatisztának "kell" lennie? (nappal)

Figyelt kérdés
Mármint ha nincs szervi problémája vagy egyéb betegsége..
2014. jan. 23. 17:37
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
83%
Nem, nem gondolod rosszul, 3 évesen már ÁLTALÁBAN szobatiszták nappal. De van, amelyik gyerek még nem, az sem egyedi eset, és azzal sincs semmi gond. a következő tavasszal-nyáron biztosan ő is szobatiszta lesz.
2014. jan. 23. 17:41
 2/14 anonim ***** válasza:
24%

Ezt jól gondolod.

Nem tudom kinek e gyerekéről van szó, de azt tudni kell, hogy ez egy érzékeny terület, és csak olyanokat lehet erre"figyelmeztetni", akik közel állnak hozzánk, vagy akik kifejezetten kíváncsiak a véleményünkre.

2014. jan. 23. 17:42
 3/14 anonim ***** válasza:
52%

Most önigazolást keresel mert 0-ra pontoztak az ovis kérdésnél?

Hiába "kell", ha a gyerek nem olvasta a nagykönyvet. Nem feltétlenül van szervi, vagy bármi más problémája annak sem, aki esetleg még nem szobatiszta 3 évesen, csak simán más ütemben fejlõdnek a kisgyerekek.

2014. jan. 23. 17:56
 4/14 anonim ***** válasza:
74%
Nem kell,hogy szobatiszta legyen. Hiába mondják,hogy óvodába elvárás a szobatisztaság, mégis sok gyerek bepisil,sőt,be is kakál! A gyerekek nem olvassák a nagykönyvet,hogy mit "kell" tudniuk 3 évesen. Van,aki hamarabb,van ,aki később lesz szobatiszta. Ezt nem szabad eröltetni.
2014. jan. 23. 18:02
 5/14 anonim ***** válasza:
73%
Mi az hogy "kell"? Ha nem, akkor mi van? Ha 3 évesen még nem érett rá, akkor elajándékozod vagy mia z hogy "kell"?
2014. jan. 23. 18:08
 6/14 anonim ***** válasza:
95%

Nem kell!! Ez csak egy átlag életkor, amiben ÁLTALÁBAN már szobatiszták a kis huncutok. Előbb - utóbb úgy is azok lesznek, nem szabad rájuk lelki nyomást gyakorolni, mert abból nagy problémák lesznek ...

Egyáltalán nem kell, a gyerek halad a maga tempójában, ahogy a szervezete megkívánja, diktálja. Türelmes, és okos szülőnek kell lenni.

2014. jan. 23. 18:23
 7/14 A kérdező kommentje:

nem önigazolást keresek,de valóban meglepődtem..-és kiváncsi voltam mások véleményére.

a kell szót azért is írtam idézőjelben,mert én is tisztába vagyok azzal hogy vannak esetek helyzetek amikor nem lesz szobatiszta 3 éves korára.

DE: egy egészséges 3 éves már nagyon okos ahhoz,hogy felfogja/megértse/megtanulja/megszokja hogy egy idő után már ne a pelusba végezze a dolgát.

Az egyik gyerekemmel én is "megszenvedtem"-mert egyszerűbb volt neki a pelust használnia-és nem azért mert nem volt érett rá,mert nagyon is megértette hogy mit kéne tennie..-csak egyszerűen nem akarta és kész!

a kisebbikkel már egyszerűbb volt. már a 2. szülinapjára elhagytuk a pelust (kivéve északára)

2014. jan. 23. 18:38
 8/14 anonim ***** válasza:
7%

A kérdésben szerepelt, hogy "nappalra". És három évesen az óvodaérettség feltétele is a szobatisztaság. Egészséges gyerekek addigra szobatiszták. Ezzel nincs nagyon mit csinálni. Egészséges gyerek egyébként érett is rá addigra, maximum valami miatt "nem akarja", és ezt kell kideríteni szakember segítségével, a szülők általában nem nagyon tudnak mit tenni ilyenkor, mert már bevetették, amit tudtak.

Én is ismerek olyan gyereket, aki nem volt az, de őt el is küldték pszichológushoz emiatt. És ettől még természetesen nem "hülye gyerek", egyik gyerekem legjobb barátjáról van szó.

2014. jan. 23. 18:42
 9/14 anonim ***** válasza:

A lányom 3éves kora után 2hónappal lett "csak" szobatiszta! Akkor mi van???

Viszont a szobatisztasággal szinte egy időben ágytiszta is lett,és soha nem pisilt még be!

2014. jan. 23. 18:55
 10/14 A kérdező kommentje:

hogy hogy mi van? mi lenne?mit szeretnél hallani?

egyébként ha utána ilyen hamar ágytiszta is lett,akkor valószínű már korábban is szobatiszta lehetett volna.

és az ovi miatt is jobb ha valaki "időbe" szobatiszta

2014. jan. 23. 19:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!