Tényleg rosszul gondolom hogy egy 3éves gyereknek már szobatisztának "kell" lennie? (nappal)
Lehetséges hogy korábban is szobatiszta lehetett volna,de nem lett! A fejem tetejére is állhattam,hiába követtem el mindent abszolút nem érdekelte a dolog!
Aztán egy szép napon magától leszokott!:) Addig csak koptattam a számat,meg az időt.
ismerős! az enyém még a bilit is hozzám vágta.
ekkor egy-két hónapig hanyagoltam a témát,majd bevittem a nappaliba a bilit,s amikor láttam hogy készül valamire,akkor gyorsan ráültettem-aztán agyon dicsérgettem,(bár ekkor még nem az ő érdeme volt)és az a része már tetszett neki hogy kiboríthatta a wc-be..
én azt gondolom, hogy egy egészséges gyerek 3 évesen képes a szobatisztaságra (sőt, én 2,5 éves korra teszem, 3 éves korra a stabil szobatisztaságot eléri/elérheti egy gyerek).
azt gondolom, hogy ha nem szobatiszta egy gyerek és nincs probléma akkor a módszer a rossz.
és ugye ma nagyon divatos, hogy akkor érik meg a gyerek a szobatisztaságra, ha üvölt a pelenkától, pedig nem így van! és pont ez a probléma, hogy addig húzzák a dolgot mikor már képes felismerni a pelenka adta kényelmet.
egyébként valóban nem szabad kényszeríteni, de mostanában nagyon keverik a fogalmakat és sajnos sokan gondolják úgy hibáson, hogy a pelus levétele kényszerítés.
pedig nem, ez a szobatisztaság első lépése, kényszerítés az, amikor a gyereket ráültetik a bilire és nem engedik felállni amíg nem produkál.
pedig a balesetek kellenek hozzá, és itt jön a 2. hiba, az, hogy pár baleset után visszaadják a pelust, mondván nem érett meg rá. pedig a sok baleset eredménye lesz az, hogy inkább elmegy és elvégzi a bilibe minthogy pisisen kelljen játszani. ez kb 2 hét egy 2,5 éves gyereknél.
3 évesen már jóval több ösztönzés nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!