Cumiról hogyan kell leszoktatni egy 3 éves kisfiút?
Elkezdtem aggódni,mert említették ismerősök,hogy mintha kintebb lennének a felső metszőfogai a gyereknek és az a cumitól van.
Igaz ez,hogy nagyon eldeformálja a sok cumizás a fogakat?
Még napközben el tudnám tenni előle,de az alvásokhoz nagyon kell neki,CSAK CUMIVAL TUD ALUDNI!!!
Egyik ismerősöm ovis korában is cumizott, és tök normálisak a fogai, szabályzás nélkül.
Nekem pedig anyukám azt mondta, mikor beteg voltam, hogy a cumitól hányok. Abbahagytam. Hiába vol ott, nem kellett...( Erre nem emlékszem, nem törtem meg tőle, meg semmmi, ő mesélte )
Ha nem megy, még ne erőltesd.
A fiam 3 és fél éves volt (nyári szünet), amikor leszokott. Elutaztunk két napra és azt mondtam, otthon maradt a cumi. Volt kis nyafi, de aztán elaludt anélkül. Reggel nagyon dicsértük, büszke volt magára. Aztán amikor hazaértünk, sajnos "nem" találtuk meg a cumit, "elveszett" - még úgy is csináltam, mintha veszettül kerestem volna. Onnantól kezdve cumi nélkül aludt el.
A fogain már kicsit meglátszott (nyitott lett a harapása), azóta eltelt fél év, és szépen helyre jöttek. Ami viszont nála megmaradt, hogy az "SZ,Z,C" hangok képzésénél kidugja a nyelvét. Ez is a cumi miatt van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!