Hogy lehet a legkiméletesebben leszoktatni egy 2 éves mulott kisfiut a cumirol?
Az én fiam májusban volt 3 éves, és most a nyáron egy véletlen folytán szokott le a cumiról. (Addig mi is úgy voltunk, hogy állandóan a szájában lógott, és mondhattunk bármit, nem hatotta meg.)
Történt ugyanis, hogy elmentünk egy erdei kirándulásra, és menet közben elhagytuk a cumit. Legalábbis a gyerek abban a hitben volt, és gondoltuk nem világosítjuk fel. Elkezdtünk mesét szőni a történet köré, hogy járnak erre vadcocák, és most majd akkor a csíkos hátú kismalac fogja szopni, stb. A szerencsének köszönhető, hogy láttunk őzeket, sőt még a kutyánkat is meg tudtuk úsztatni egy kis tóban, ahonnan vert fel fácánt, így rengeteg élménye volt a gyereknek. Utána mindenhol meséltetni akarta velem hogy mi történt, de gondoltam, ha akarja, majd elmondja ő. Hát, a büszkeségtől kicsattant a gyerek, miközben előadta a sztorit itt is, ott is. Persze úgy kezdődött, hogy: Képzeld Néni, nincs cumim!
Persze azért néha még eszébe jut, és kéri, de nincs cirkusz amiért nem tudom odaadni!
Pedig nagyon féltem, mert mi is most megyünk majd oviba, és ott nem lehet nála cumi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!