Hogyan tudom mihamarabb és legkíméletesebben leszoktatni a fiamat a ciciről? Mindenképpen tápszert kell adnom helyette?
Én úgy csináltam 1 éves kora után hogy teljesen lecsökkentettem a szopit, este összebújás, ő akkor joghurtot ivott. Nálunk reggel volt csak szopi, a Manó alakította így, ő akkor igényelte nem este. 14 hónapos volt amikor egyik reggel nem jött szopizni, én meg másnap hamar kipattantam az ágyból, ő maradt apával, utána nem kérte többet a cicit.
Tápszert én nem adnék a helyedben. Vagyis, én nem is adtam, tejet is majd csak később, mi ezért találtuk ki a joghurtot.
Szia!
Én mindenképpen leválasztanám. Két barátnőm is terhesen szoptatott, mindkettő baba elment, én nem kockáztatnám meg.
Van babatej, átmeneti megoldás a tápszer és a tehéntej között, pár hónapig én azt adnék neki, majd (ahogyan a védőnő, gyerekorvos, te gondoljátok) fokozatosan bevezetni a tehéntejet.
1 éves kortól be lehet vezetni a tehéntejet ha nincs allergiás a családban.
a tápszertől sem lesz semmi baja, nem méreg, a babáknak van kitalálva, 1 évesen pedig pláne nem. az én kisfiam 7, 5 hónapos, 2 hetes korától kap tápszert az anyatej kiegészítésére. Volt amikor 3 napig csak tápszert kapott, semmi anyatejet. aztán szépen lassan visszajött a szopizás, annyira, hogy csak éjszakára kellett tápival pótolnom.
egyébként 1 éves kora körül SZERINTEM nem baj ha nem cicizik már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!