Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan tudom mihamarabb és...

Hogyan tudom mihamarabb és legkíméletesebben leszoktatni a fiamat a ciciről? Mindenképpen tápszert kell adnom helyette?

Figyelt kérdés
Kisfiam 1 éves, tervezzük a kistestvért. Anyatejes baba, még nem kapott tápszert. Kérdeztem a védőnőt, hogyan szoktassam le a ciciről (2x szopik már, este és éjszaka)de nem sokat segített. Viszont amit ajánlott az az, hogy tápszerrel helyettesítsem az esti szopit, a tehéntejet ne próbáljam még. Egyébként eszik már mindent amit neki lehet.
2010. ápr. 4. 08:26
 1/6 anonim ***** válasza:
2 éves korig vagy tápszer,vagy anyatej kell. De azért nem kell elválasztani,mert kistesót akartok. Egy az,hogy még meg se fogant,kettö,hogy terhesen is lehet szoptatni.
2010. ápr. 4. 09:46
 2/6 anonim ***** válasza:
Valami tej féle dolog kell neki, ami lehet tápszer, de egy évesen már akár tehéntej is lehet.
2010. ápr. 4. 10:01
 3/6 anonim ***** válasza:

Én úgy csináltam 1 éves kora után hogy teljesen lecsökkentettem a szopit, este összebújás, ő akkor joghurtot ivott. Nálunk reggel volt csak szopi, a Manó alakította így, ő akkor igényelte nem este. 14 hónapos volt amikor egyik reggel nem jött szopizni, én meg másnap hamar kipattantam az ágyból, ő maradt apával, utána nem kérte többet a cicit.

Tápszert én nem adnék a helyedben. Vagyis, én nem is adtam, tejet is majd csak később, mi ezért találtuk ki a joghurtot.

2010. ápr. 4. 11:42
 4/6 anonim ***** válasza:
Tehéntejet semmiképp ne adj helyette! Barátnőm 14 hónapos babájának 1-1 deci babatejet ad este illetve reggel cici helyett, így szó szerint egyik napról a másikra le szokott a kisfia. A tejci megvan így is, a cicizést így már nem igényli.
2010. ápr. 4. 12:36
 5/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Én mindenképpen leválasztanám. Két barátnőm is terhesen szoptatott, mindkettő baba elment, én nem kockáztatnám meg.

Van babatej, átmeneti megoldás a tápszer és a tehéntej között, pár hónapig én azt adnék neki, majd (ahogyan a védőnő, gyerekorvos, te gondoljátok) fokozatosan bevezetni a tehéntejet.

2010. ápr. 4. 17:10
 6/6 anonim ***** válasza:

1 éves kortól be lehet vezetni a tehéntejet ha nincs allergiás a családban.

a tápszertől sem lesz semmi baja, nem méreg, a babáknak van kitalálva, 1 évesen pedig pláne nem. az én kisfiam 7, 5 hónapos, 2 hetes korától kap tápszert az anyatej kiegészítésére. Volt amikor 3 napig csak tápszert kapott, semmi anyatejet. aztán szépen lassan visszajött a szopizás, annyira, hogy csak éjszakára kellett tápival pótolnom.

egyébként 1 éves kora körül SZERINTEM nem baj ha nem cicizik már.

2010. ápr. 4. 18:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!