Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Van köztetek olyan, aki...

Van köztetek olyan, aki legszívesebben kilépne a kapcsolatból, de a gyerek miatt nem tud?

Figyelt kérdés
Egyre jobban úgy érzem, hogy nem akarom már ezt a kapcsolatot. Persze vannak jobb-rosszabb időszakok, de összességében érzem, hogy többet szeretnék, jobbra vágyom. Van egy kisgyerekünk 3 éves, aki miatt nem lenne olyan egyszerű, mert a férjem nem törődne bele, nem adná könnyen, minden létező módon megnehezítene nindent. Egyszóval nem könnyű Tőle szabadulni. Féltem a gyereket. Azt várom, hogy nagyobb legyen és akkor tudjak lépni. De addig? Akik hasonló helyzetben vannak hogy élitek meg a mindennapokat? A férjem azt hiszi minden rendben van, alapjában kedves, normális, de azt hiszem a szerelem múlt el a részemről, majdnem 10 éve vagyunk együtt. Nem tudom mit csináljak, hogy ne szomorkodjak ezen és tudjak boldogan, vidáman élni, a gyerek miatt is.
2014. jan. 26. 07:11
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
84%
Kedves utolso, erzed ugye, hogy egy ember erzelmeire nem csak egyfele magyarazat van...? Nem projektalsz te egy icipicit...? Jo lenne nem irni buttasagokat.
2014. jan. 26. 08:14
 12/23 anonim ***** válasza:
0%

Kedves utolsó(11-es) sose tudhatod, hogy egy olyan aki tanácsot ad nincs már esetleg túl egy ilyenen.

Most már érzed milyen butaságot irkálsz?:D

2014. jan. 26. 08:28
 13/23 anonim ***** válasza:
93%

Persze, nekem is volt ilyen. Tavaly. Mikor 3 hónap alatt elutazott 2 hetekre. Mi is nagyon régóta együtt vagyunk és volt egy hónap mikor totál magam alatt voltam, hogy kell-e ez nekünk. De beszéltünk róla, még mindig nem vagyok biztos benne, hogy mindent megértett, amit én mondtam neki. De a lényeg, hogy túl vagyunk rajta, teljesen. Minden olyan mint régen. Aztán volt olyan időszak, mikor alig voltunk együtt szexuálisan, de azon is túl vagyunk. Voltak nehéz időszakaink együtt. De ilyenkor mindig eszembe jut, amiről a házassági felkészítőn beszélgettünk, sok erőt ad. Töj jó fej diakonus esketett minket, aki olyan mint egy pap, de házasodhat. Tehát tudja miről beszél. :)

Nem hegyi beszéd, de túl lehettek rajta, hiszen valamiért egymásra találtatok, de ezért tenni kell. Lehet, hogy könnyebb továbblépni, persze az sem könnyű, de évek válságaiból is ki lehet jönni.

Most ilyen társadalomban élünk, mindenből újat veszünk, nem megjavíttatjuk, a kapcsolatok is javarészt így működnek, rengeteg a válás.

Pedig ennek nem kellene így lennie, sőt, újra boldogságban lehetne élni. Mi sok gyereket terveztünk, de valószínűleg kettő lesz, max. 3, mert rájöttem, fontos a karrierem, az, hogy ide-oda menjünk, ahogy eddig is. Elkísérjük a gyerekekkel a férjemet az útjaira, világot lássunk. Ez hiányzott nekem, egy tök új munkahely a szakmámon belül, a tervek, az, hogy nem csak anya vagyok, hanem feleség és nekem is vannak álmaim, közösek is és sajátok is.

Nem akartam nagy szavakat használni, csak létezik más út is. Nem ver a férjed, nem terrorban élsz. Rendes, kedves ember, jól bánik veletek. A szerelem az, amit vissza lehet hozni, hidd el. Még ha máshogy is nevezzük ezután.

2014. jan. 26. 08:38
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
Volt tanárom mondta, hogy akik egyszer egymásba szerettek, azok újra egymásba tudnak szeretni. De ezért tenni kell. Menjetek el randizni, a gyereket addig bízzátok rá valakire. Egy kapcsolat sem működik csak úgy, magától. Ha ezen nem változtattok, jó eséllyel a következő férfi mellett is pont eddig fogod bírni.
2014. jan. 26. 09:56
 15/23 anonim ***** válasza:
94%
Te, megkeseredett 53%os, nem keresnél másik topicot? Nem mindenki olyan reménytelen...
2014. jan. 26. 10:17
 16/23 anonim ***** válasza:
0%
15-öske, a magad problémáját ne rám, köszike:D
2014. jan. 26. 10:20
 17/23 anonim ***** válasza:
Nekem nincs problémám, hacsak nem az, hogy tele a hócipőm az ilyen negatív emberekkel ezen a csodás havas vasárnapon. :)
2014. jan. 26. 11:00
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem olvastam végig a válaszokat. Leírom a véleményemet. Szóval első körben néma gyereknek anyja sem érti a sdzavát. Tessék beszélgetni a pároddal. Másik 10 éves kapcsolatot nem dobnék el csak azért mert lenne egy mélypontom. Nekem is volt a nyáron 7 éves kapcsolatomba. Ez is természetes ugyan úgy ahogy az is, hogy a szerelem ami volt kicsit átalakul. De tenni kell azért, hogy az érzelmek megmaradjanak. Nem is kicsit. Mi itthon szoktunk randizni. Mert két gyerek mellett nem lehet csak úgy elmenni főleg,hogy a nagyik messze laknak tőlünk. Szépen főzők valami finomat szépen megterítek és szépen felöltözünk mintha tényleg elmennénk valahova. Ezen most biztosan sokan mosolyogtok de fontos, hogy egymást ne csak otthoni ruhában lássuk hanem csinosan felöltözve úgy, hogy érezze a másik,hogy ez csak neki szól. Ha elmegyünk valahova csúnyán hangzik, akkor igyekszünk nem a gyerekekkel kapcsolatos dolgokról beszélni hanem azok jönnej szóba ami miatt egynásba szerettünk illetve kedves gyernwejkori emlékekről. Munka gyerekek problémák ilyenkor vagy egyáltalán nem vagy csak minimálisan jónnek szóba. Ami még nekem fontos, hogy együtt közósen éljünk meg dilgokat mint család közös programokat élményeket szerezni. Sajnos el kell, hogy keseritselek,hogy egyedül sokkal sokkal rosszabb lesz. Nem,hogy megoldódna a problémád hanem még több fog keletkezni,hogy senki nem lesz ki vigyázzon a gyerekre megélhetés stb. Fel a fejjel beszélgessetek sokat a pároddal.
2014. jan. 26. 12:03
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

14-essel értek egyet. Próbálj meg először magadon, a szemléleteden javítani és újra közeledni a férjedhez, csináljatok kettesben is programokat, legyenek rendszeresen közös élményeitek, "randik" - hétköznapi találkák, mint akár dumálás bevásárlás közben vagy összedőlve a kanapén, és különlegesek is, amikor lepasszoljátok a gyereket pár napra.

A "többet és jobbat" pedig próbáljátok meg vagy együtt (mik a céljaitok, terveitek? ő erről hogyan gondolkodik?) vagy az életed egy másik területén (munka, hobbi, tanulás, új közösség).

Egyébként mi is 10 éve vagyunk együtt a párommal (3,5 éves gyerekkel), és szeretem, de dolgozni kell érte/értünk, mert voltak és biztos lesznek is hullámvölgyek. A boldog, vidám lét mindenkinél törékeny, átmeneti állapot.

2014. jan. 26. 12:28
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 53%-os...

Pszichológusként olyan sokszor hallom ugyanazt az érzést tökéletesen más események által kiváltva... Gondolod, hogy ha te valamit megtapasztaltál, akkor azt mindenki ugyanúgy tapasztalja...? Nagyon nem...

2014. jan. 26. 13:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!