Adnátok tanácsot visszahúzódó gyermekek anyukái?
Én kicsit el vagyok keseredve, picit változtatni, formálni szeretném a kislányomat. De kell-e egyáltalán? Bár szerintem nem is tudnám, mert neki ilyen a személyisége. 3 éves lesz, június óta bölcsis. És most tudtam meg, hogy még mindig nagyon félénk, alig játszik, van hogy nem csinál semmit, csak nézeget. Rengeteg mondókát tud, itthon mindig mondja amit tanult, amit csináltak odabent, tornáztak, stb. De kiderült, hogy ő nem is csinálja, csak megfigyel. És itthon adja elő a tudományát. Csak akkor megy, ha már megfogják a kezét és úgy hívják. Kiderült, h ebédnél sem megy oda, ha szólítják, érte kifejezetten oda kell menni, kézen fogva odavinni az asztalhoz. A "foglalkozásokon" nem nagyon szeret részt venni, így mindig hagyják, hogy azt tegye amihez kedve van.
Tehetek valamit érte? Vagy így kell elfogadjam? Mert úgy érzem, hiába beszélgetek vele erről, itthon teljesen más, megígér mindent, de ott egyedül nagyon ritkán mer kinyílni.
2. válaszoló vagyok.
Érdekes, amiket írtok a művészlélekről, ugyanis az én lányom is az :) csak ő nem rajzos vonalon, hanem meséket, verseket ír, talál ki.
Ő nagyon ritkán sír(t) a bölcsiben, simán ment a beszoktatás is. Ő olyan típus, aki beletörődik a helyzetbe, elfogadta, hogy menni kell. Igazából azt sem értem, hogy miért szeret bölcsibe járni, ha nem csinál ott semmit, nem akar ott játszani, nem akarja, hogy barátai legyenek. Ennek ellenére szokott azért játszani, mindig van vki, akit a barátjának nevez, igaz, ezek a nevek változnak :)
Attól félek, hogy ha majd oviban tényleg vmit meg kell csinálni, pl olyan teszt, amiről szó volt, mi van ha pont akkor nincs kedve leülni hozzá és nem csinálja meg?
A kislányom Halak. És tudom, hogy ilyennek kell lennie, ő ilyen személyiség. Biztos hogy ő is művészlélek. Folyton ábrándozik, kalandozik, iszonyatos képzelőereje van. Biztos nincsen önbizalma. Nekem sincs, Rák vagyok. Én is ezt csináltam végig gyerekként, nem szerettem oviba járni, nem szerettem a közösséget, iskolában már jó volt. És emlékszem hogy nekem nagyon nehéz volt, nem akartam, hogy neki is ilyen legyen. Bár úgy tűnik, hogy ő szeret bölcsibe járni, őt boldoggá teszi az is, ha nézelődhet. Csak a gondozó nénije most amolyan csodapókként beszélt róla, hogy furcsa, hogy nem babázik, nem rajzol, nem csinál semmit...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!