Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Adnátok tanácsot visszahúzódó...

Adnátok tanácsot visszahúzódó gyermekek anyukái?

Figyelt kérdés

Én kicsit el vagyok keseredve, picit változtatni, formálni szeretném a kislányomat. De kell-e egyáltalán? Bár szerintem nem is tudnám, mert neki ilyen a személyisége. 3 éves lesz, június óta bölcsis. És most tudtam meg, hogy még mindig nagyon félénk, alig játszik, van hogy nem csinál semmit, csak nézeget. Rengeteg mondókát tud, itthon mindig mondja amit tanult, amit csináltak odabent, tornáztak, stb. De kiderült, hogy ő nem is csinálja, csak megfigyel. És itthon adja elő a tudományát. Csak akkor megy, ha már megfogják a kezét és úgy hívják. Kiderült, h ebédnél sem megy oda, ha szólítják, érte kifejezetten oda kell menni, kézen fogva odavinni az asztalhoz. A "foglalkozásokon" nem nagyon szeret részt venni, így mindig hagyják, hogy azt tegye amihez kedve van.

Tehetek valamit érte? Vagy így kell elfogadjam? Mert úgy érzem, hiába beszélgetek vele erről, itthon teljesen más, megígér mindent, de ott egyedül nagyon ritkán mer kinyílni.

2014. jan. 23. 21:16
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Az én lányom is hasonló. 3 éves korától jár oviba. Tavasszal volt fogadóóra, ahol elmondták, hogy az első hónapokban sokat sírt, mert ha problémája volt, nem szólt senkinek, és meglepődtek, hogy az iskolaérettségi felmérésen jól szerepelt, mert foglalkozásokon nem vesz részt aktívan, csak megfigyelőként. Aztán itthon ő is elmeséli. Nem hiszem, hogy meg kell és meg lehet változtatni, majd idővel kicsit alakul magától. Az én lányom egyébként akkor lett nyitottabb, amikor elkezdtem (más okból) szenzomotoros tornára hordani, attól nagyobb lett az önbizalma, és most már kevésbé visszahúzódó, most 4,5 éves.
2014. jan. 23. 21:37
 2/15 anonim ***** válasza:
Alakulni fog! A lányom elsős, a mai napig visszahúzódó gyerek, de rengeteget fejlődött kiscsoport óta.
2014. jan. 24. 00:41
 3/15 anonim ***** válasza:
Első: 4,5 éves és iskolaérettségi vizsgálatot csináltak vele?
2014. jan. 24. 00:42
 4/15 anonim ***** válasza:

Én pont ilyen kislány voltam mint a te kislányod. Oviba menet már olvastam nagybetűkkel írtam de alig barátkoztam.Csoportos foglalkozásokat sem szerettem,inkább egyedül rajzolgattam.Művész lélek a kislányod.

Mit tehetsz? Bátorítsd adj neki önbizalmat.Lehet kevés van neki de nem mondja.Nem mer odamenni a többiekhez, tart tőle hogy valamiért kicsúfolják,kinevetik lehet már meg is történt. Csak találgatok.

2014. jan. 24. 05:44
 5/15 anonim ***** válasza:
1-es: 4,5 évesen biztos, hogy nem csináltak iskolaérettségi vizsgálatot! Miért kell olyat írni, ami nem igaz??
2014. jan. 24. 07:25
 6/15 anonim ***** válasza:
1-es vagyok. Csináltak iskolaérettségi felmérést, nem azért, hogy megállapítsák, hogy mehet-e iskolába, hanem azért, hogy felmérjék általában a képességeit (szókincs, logika, stb.)
2014. jan. 24. 08:22
 7/15 anonim ***** válasza:
Az nem iskola érettségi felmérés, hanem egy általános képesség-vizsgálat! 4,5 éves gyerek nem is tudná megcsinálni az iskolaérettségi feladatokat!
2014. jan. 24. 08:24
 8/15 anonim ***** válasza:
A feladatsor tetején az állt nagy betűkkel,hogy iskolaérettségi felmérés. Kb. 100 pontból elért 25-öt, azt mondták, az ő korában ez teljesen jó. Nem tudom, miért nem a koruknak jobban megfelelő tesztet választottak. (Bocs az off-ért.)
2014. jan. 24. 08:31
 9/15 anonim ***** válasza:
Bocs, de akkor jó hülyék az óvónők.
2014. jan. 24. 08:32
 10/15 anonim ***** válasza:

Az én kislányom is ilyen kis félénk volt mindig. Mi nem tettünk semmi különöset, természetesen mindig bíztattuk. Az óvónőkhöz szinte végig egy szót sem szólt, csak rajzolgatott, gyurmázgatott. Elfogadták, hogy ő ilyen, ugyanígy az iskolában is. Szerencsér nagyon jó tanító nénikhez került, szépen lassan kinyílt. Most már felsős, most sem ő a hangadó, nincs középpontban, de nem is félénk-viszahúzódó. És a legfontosabb, hogy az elejétől kezdve kitűnő és azóta is szeret és tud is rajzolni, tehetsége van hozzá, rajzait sorban állítják ki és küldik versenyekre.

Ahogy előttem is mondta vki, a te kislányod is művészlélek.

2014. jan. 24. 09:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!