Adnátok tanácsot visszahúzódó gyermekek anyukái?
Én kicsit el vagyok keseredve, picit változtatni, formálni szeretném a kislányomat. De kell-e egyáltalán? Bár szerintem nem is tudnám, mert neki ilyen a személyisége. 3 éves lesz, június óta bölcsis. És most tudtam meg, hogy még mindig nagyon félénk, alig játszik, van hogy nem csinál semmit, csak nézeget. Rengeteg mondókát tud, itthon mindig mondja amit tanult, amit csináltak odabent, tornáztak, stb. De kiderült, hogy ő nem is csinálja, csak megfigyel. És itthon adja elő a tudományát. Csak akkor megy, ha már megfogják a kezét és úgy hívják. Kiderült, h ebédnél sem megy oda, ha szólítják, érte kifejezetten oda kell menni, kézen fogva odavinni az asztalhoz. A "foglalkozásokon" nem nagyon szeret részt venni, így mindig hagyják, hogy azt tegye amihez kedve van.
Tehetek valamit érte? Vagy így kell elfogadjam? Mert úgy érzem, hiába beszélgetek vele erről, itthon teljesen más, megígér mindent, de ott egyedül nagyon ritkán mer kinyílni.
Én pont ilyen kislány voltam mint a te kislányod. Oviba menet már olvastam nagybetűkkel írtam de alig barátkoztam.Csoportos foglalkozásokat sem szerettem,inkább egyedül rajzolgattam.Művész lélek a kislányod.
Mit tehetsz? Bátorítsd adj neki önbizalmat.Lehet kevés van neki de nem mondja.Nem mer odamenni a többiekhez, tart tőle hogy valamiért kicsúfolják,kinevetik lehet már meg is történt. Csak találgatok.
Az én kislányom is ilyen kis félénk volt mindig. Mi nem tettünk semmi különöset, természetesen mindig bíztattuk. Az óvónőkhöz szinte végig egy szót sem szólt, csak rajzolgatott, gyurmázgatott. Elfogadták, hogy ő ilyen, ugyanígy az iskolában is. Szerencsér nagyon jó tanító nénikhez került, szépen lassan kinyílt. Most már felsős, most sem ő a hangadó, nincs középpontban, de nem is félénk-viszahúzódó. És a legfontosabb, hogy az elejétől kezdve kitűnő és azóta is szeret és tud is rajzolni, tehetsége van hozzá, rajzait sorban állítják ki és küldik versenyekre.
Ahogy előttem is mondta vki, a te kislányod is művészlélek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!