Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Asztmás gyermekek szülei!...

Asztmás gyermekek szülei! Ilyenkor mit csináljak?

Figyelt kérdés

kisfiam 3 éves lesz nyáron,allergiás-asztmás.2 hétig volt beteg,de azt senkinek ne kivánom... 1 hétig 38-40 fokos láza volt,a hűtőfürdő se vitte le,se a gyógyszerek,semmi+hányt 1 hétig...kiderült mandulagyulladása van,kapott 2 üveg antibiotikumot,egy 3 naposat,meg az augmentint 10 napig,tegnap fogyott el végre...

A lényeg,hogy ilyenkor mégjobban köhög ugye,szinte majd meg fullad,annyira..legtöbbször hányásba torkollik....ilyenkor hogyan fújjam neki a ventolint,hiszen levegőt alig bir venni úgy köhög??Mit csináljak ilyen esetben?Mert nem fokozatosan jön ám elő neki ez a köhögés,hanem hirtelen elkezdődik,és alig birja szegénykém abbahagyni,közbe hány is a sok köhögéstől...én kikészültem..ott sirtam tehetetlenül....ügyeletre kell ilyenkor vinni,vagy mit adjak neki ha a spray-t nem tudja egyszerűen ilyen esetben belélegezni?

2013. jún. 2. 11:22
 1/9 anonim ***** válasza:

A szomszédunk gyerekei asztmásak, ő ugyanezeket elmesélte, amit leírtál. Ilyenkor ő ha télen volt a betegség, kivitte őket a hidegbe, vagy rájuk nyitotta a hűtőt, mivel a hideg levegő enyhíti ezt a rohamot. Amikor a mi fiúnknak, aki nem asztmás, de volt gégegyulladása, ugyanazokat a dolgokat mondták el, amit egy asztmás gyereknél, hogy ha rájön egy köhögő görcs, akkor befulladhat, ilyenkor azonnal hideg levegőre kell vinni. Mert az lenyugtatja a hörgőket vagy nem is tudom miket és akkor enyhül a köhögés. És akkor gondolom be is tudsz neki fújni. A fiúnknál volt is ilyen. De télen történt, így becsavartuk a takaróval és kivittük az udvarba és enyhült is a köhögése.

Bocs hogy nem úgy válaszoltam a kérdésedre, hogy lenne asztmás gyerekem.

2013. jún. 2. 11:30
 2/9 anonim ***** válasza:
a fiamnak volt egyszer laringitise, gégegyulladása, nekünk Baby evohallerrel (nem biztos, hogy jól írom) kellett befújatni a Ventolint, de kapott egy másikat is, ha szárazon köhögött. Ez az evohaller egy maszk szerű, az orrára és a szájára kellett tenni( puha műanyag) és van egy cső része, oda kellett befújni a szert, és minimum 5 -öt 10-et kellett bele lélegeznie. Ismerősöm kisfia asztmás, tőlük kaptuk kölcsön azt a maszkot. 2-3 ezer forint, és nagyon jó!!
2013. jún. 2. 11:32
 3/9 anonim ***** válasza:
2-es vagyok, igen, a hideg levegőre kell vinni, vagy hűtőajtót kinyitni és odavinni a gyerkőcöt!
2013. jún. 2. 11:33
 4/9 anonim ***** válasza:

Amikor én voltam asztmás akkor anyám szintén kivitt engem a hidegbe, mert a hideg levegő enyhítette a köhögés rohamomat. Egyszer amikor semennyire nem tudtam levegőt venni akkor apám csinálta azt hogy lefektetett egy kemény padlóra majd egyenesen kellett feküdnöm úgy akit szájon át lélegeztetnek, de nem csinált semmit csak mondta hogy próbáljam visszatartani és lassan lélegezzek keveset, aztán sokat minél mélyebben.

Az is segített csillapítani ezt a rohamot.

Meg az orvos felírt akkor egy gyógyszert, már nem tudom mi volt az. Az nagyon szépen segített elmulasztani ezt az egészet. Ez volt olyan 15 éve.

Azóta már semmi bajom.

2013. jún. 2. 11:33
 5/9 A kérdező kommentje:
köszönöm nektek!Van babyhaler,amivel a ventolint adom neki,de ilyenkor nem lehet,mert megfullad,úgy köhög,nem is tud levegőt venni.... :( Ez a " ki a hidegbe,vagy a hűtő elé rakni a gyereket" azt ismerem,de ez a krupposoknál jó,asztmánál nem,próbáltam már régebben,de nem lett jobb..ez csak krupposoknál használ sajna..
2013. jún. 2. 11:41
 6/9 anonim ***** válasza:

A hideg levegő sajnos nálunk sem jó a lányom asztmájára, csak a fiam kruppjára válik be.

Én ilyenkor ugyanúgy fújom, mint normál esetben, csak elveszem a babyhalert amikor köhög. A gyógyszer nem megy ki belőle, és ha kiköhögte magát akkor újból szipkázhat. Jobb megoldás sajnos nincs, ezt muszáj belélegeznie.

2013. jún. 2. 13:46
 7/9 anonim ***** válasza:

Bocsi,hogy nem tanácsot adok hanem kérek!

Lehet, hogy nálunk is ez a pobléma, de majd csak holnap viszem fül-orr-gégészhez.

Sima megfázásos köhögéssel kezdődött,az elmúlt a gyógyszerek hatására,viszon éjjlre megmarad ez nagyon csúnya száraz,erölködős köhögés. Ő is néha hány tőle. Ez megy már 2 hete minden éjjel. 1-2 alkalommal jön rá, de előtte is utána is alszik mint a kisangyal. Szerinted ez is allergiás-asztma lehet? Nálatok ezt milyen szakorvos vizsgálta ki?

Tényleg ne haragudj hogy kérdezek, de én is úgy aggódom.

2013. jún. 3. 12:02
 8/9 A kérdező kommentje:

Szia!Semmi gond :)

Pulmonológushoz vittük,miután 2 hónapig se éjjelünk-se nappalunk nem volt,mert éjjel-nappal fulladt agyerek meg hányt a sok köhögéstől..természetesen majdnem naponta vittem a háziorvoshoz,aki nem tudta mitől köhög,csak sorra adta a köptetőket neki,ami persze nem használt....közbe tüdőgyulladása is volt,sokszor volt beteg,ilyenkor mégjobban megviselte,mégtöbbször rátörtek ezek a fulladásos köhögések.Már vele sirtam,olyan tehetetlen voltam,és hogy nem igaz hogy 2 hónapja fullad a gyerek,és nem tudják mi baja,vagy mitől....aztán végre eljutottunk egy magán pulmonológushoz,ahol kiderült "végre" hogy asztmás.Kapott gyógyszereket,sprayt is.Van állandó gyógyszere,meg a ventolinja ha nagyon rosszul van.Mióta szedi ezeket,szerencsére abbamaradt ez a köhögés,de ha beteg,akkor előjön ugyanúgy...

fül-orr gégészeteb is voltunk,ott azt mondták ki kell vetetni az orrmanduláját,mert nagy,úgyhogy nyáron még ez vár ránk...

2013. jún. 3. 12:17
 9/9 anonim ***** válasza:
Köszönöm.
2013. jún. 4. 08:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.