Két évesem valószínűleg himlős lett, csak ma este vettük észre rajta a kiütéseket, de nincs orvos csak hétfőn. Mit lehet ilyenkor tenni? Várjunk addig vagy ügyelet?
Egy bárányhimlő miatt miért kell ügyelet???
Tartsd melegen őt hogy jól jöjjenek ki a pöttyök, ha lázasodik csillapítsd. A pöttyöket lehetőség szerint ne vakarja.Zuhanyozzatok, ne ülőfurdözzön. néhány perces sétánál többre ne vidd ki. Ne kenj a pöttyökre semmit.
Orvost hivd föl, mielőtt elviszed. Bejelentkezés nélkül ne vidd oda himlősen mert minden gyerek összeszedi. Sőt sztem amig nem száradnak el nemis fogja mondani a doki h menjetek.
Ahogy a második is írta. :)
13 hónaposan esett át rajta a lányom, doki nem is látta, csak mikor leszáradtak a pöttyök.
Annyi, ha ülő fürdőzni akar és nem szeret zuhanyozni, akkor "erős" kamillás vízben fürdesd. Gyulladáscsökkentő és szárítja a pöttyöket.
1 válaszoló, melyik himlővel kell ügyeletre rohanni?
Csak, hogy fel legyek rá én is készülve...
3. voltam.
Mondjuk, a diagnózis szempontjából nem mindegy... Én mennék, főleg ha nem tudom eldönteni, hogy mi az. - Láttunk már ilyet a fókuszban :)
...de lehet, hogy csak én vagyok ilyen kocka.
Ha belazasodna es nem tudnad levinni a lazat, akkor ugyelet, egyebkent meg raer. Ha baranyhimlo , arra van egy jo spray.
Mi sem voltunk egyaltalan vele orvosnal, igaz mi tudtuk, hogy baranyhimlo, mert a fel ovi az volt.
Ne vidd sehova, himlővel otthol a melegben kell lenni, hogy minél előbb kijöjjenek a pöttyök. Ha lázas, akkor lázcsillapitás, ennyi.
Az én 4 évesen áprilisban volt himlős, nem is vittem orvoshoz, csak telefonon beszéltünk, és 2 hét múlva kellett bevinnem hogy megnézze.
Egyébként lázas nem is volt és kb a 3-4 napra jött ki a legtöbb pötty.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!