Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ezt miért csinálja a kisfiam?

Ezt miért csinálja a kisfiam?

Figyelt kérdés

4 éves kisfiam naponta kb.10-15ször mondja hogy kakilni kell,elmegyünk wc-re de nem jön semmi,naponta 1szer van széklete.(mostanában kis székrekedése is van mert régebben napi 2szer kakilt)

Férgeket nem láttam a kakijában.

Mi lehet a baj?

Próbáltam kitudakolni,de annyit sikerült hogy fél h büdös lesz,már arra is gondoltam hogy csak pukiznia kell és akkor is menne kakilni de ezt eddig nem csinálta.

Ő azt mondja hogy úgy érzi kakilni kell de nem jön neki ki...

2014. jan. 19. 19:04
 1/5 anonim ***** válasza:
A szorulás miatt valóban érezheti, hogy kakilnia kell, ne kelts benne fusztrációt a kérdezősködéssel, ha azt mondja kell akkor az úgy is van, mert különben akkor sem fog bízni a megérzésében ha valóban kakilnia kell. (látnád ha csak szórakozna. Inkább próbáljon naponta többször kakilni mint egyszer sem. Levolacot lehet neki adni az széklet lazító, de beszéljétek meg a dokival. Figyelj arra,hogy sok rostosat egyen. Az én fiamnál pl. a joghurt, bolti tej és társai szorulást okoznak mert tele vannak cukorral meg ég tudja mivel. (szóval ebben sem lehet bízni, hogy a tejtermék majd lazítja a székletét) Egyen spenótot, sok főzeléket, gyümölcsöket, zöldségeket, kerüljétek a krumplit mert a bélbolyhokra feltapadva szorulásra hajlamosít és sűríti a kakit. Van valami új étel, új márkájú étel amit nem rég kezdtetek el, új étkezési szokás ami okozhatja a szorulást? Kevesebb gyümölcsöt, zöldséget eszik mostanában mint nyáron esetleg?
2014. jan. 19. 19:20
 2/5 A kérdező kommentje:

Szóval akkor "csak" székrkedése lehet?!Mert én már lelki gondokra is gyanakodtam.

Óvodai koszt van ahogy eddig.

Nem sokminden változott,talán több tejet iszik de az már hónapok óta.

Keveset is iszik sajnos,talán emiatt is lehet,az ovódából kiszáradva jön haza.

2014. jan. 19. 19:25
 3/5 anonim ***** válasza:
Lehetnek lelki okai is, de akkor nem is szólna, hogy kakilnia kell, egyszerűen vissza tartaná és magában "őrlődne" így, hogy szól azt mutatja, hogy szeretne kakilni csak nem sikerül. A folyadék szintén fontos lenne, szólj az óvónéniknek esetleg, hogy próbálják itatni többet. Ebédnél töltsenek esetleg több vizet neki vagy addig ne állhasson fel amíg nem itta meg. Okozhatja ez is a szorulást. Ha sok kakaót iszik az is okozhatja vagy a sok tej is, de ha tejet iszik kakaó helyett már az is segíthet. Az óvodai étel az olyan amilyen, mi befizettünk egyik nyáron egy hónapra az óvis menzára, és nekünk is szorulásunk lett, na azóta még inkább figyelek arra, hogy ha itthon eszik a fiam akkor különösen jó minőségű étel legyen.
2014. jan. 19. 19:38
 4/5 anonim ***** válasza:

a kevés folyadék az semmiképpen nem jó. de én nem aggódnék, napi egy az teljesen jó, az meg, hogy ingere van, nem probléma, igyon többet, szerintem az megoldja.

viszont ne menj vele kakilni! enyém is 4 éves, már lassan 1 éve kiküld a mosdóból, persze ha végzett akkor szól és megyek megmosni a fenekét, de fontos most már, hogy maga legyen, ahogy írod is, fél, hogy nehogy büdi legyen, te meg ott állsz mellette, ez nem jó :)

másik, hogy fellépőt tegyél a lába alá, ez segíthet neki kakilásnál, megtámasztani a lábát, jobban tudja nyomni

2014. jan. 19. 19:41
 5/5 anonim ***** válasza:
Próbálj meg maci kávés tejeskávét adni neki. Barátnőm kisfiánál az javított az ugyanilyen helyzeten. Lazítja a székletet, de nem gyógyszer.
2014. jan. 20. 06:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!