Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi lehet az oka, hogy kisfiam...

Mi lehet az oka, hogy kisfiam majdnem 1 liter folyadékot iszik meg éjszaka?

Figyelt kérdés
Kisfiam 20 hónapos és karácsony előtt betegek voltak 4 éves nővérével és bent voltunk a kórházba 1 hetet.Miután hazajöttünk azóta ez megy.Este 7-8 körül vacsorázunk, 8-9 körül alszanak el.Kisfiam 11 körül megkezdi és 1-2 óránként felkel inni, de úgy hogy a 360 ml cumisüveget 3-szor töltöm meg....ráadásul 2-3 pelus megy el 1 éjszaka alatt, sokszor nyakig pisis a ruhája is....Nappal is rendesen iszik, kb 700-800 ml folyadékot iszik meg.Az nem baj, hogy ilyen sokat iszik csak, hogy ilyen sokszor kel és nem tudja rendesen kialudni magát, de mi sem...Mit tudnék tenni, hogy több órát végigaludjon?
2014. jan. 16. 13:22
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
86%
Mit adsz ki éjszaka inni?
2014. jan. 16. 13:25
 2/13 anonim ***** válasza:
87%

Lehet, hogy nem érezte biztonságban magát a kórházba, és az ivás ürügyén győződik meg arról, hogy otthon van-e, vele vagy-e. Lehet, hogy a kórházban megijedt valamitől.

Szerintem csökkentsd az éjszakai folyadékot felére, majd egy-egy alkalommal altasd úgy vissza, hogy nem adsz neki inni. Szépen lassan elhagyja majd.

2014. jan. 16. 13:26
 3/13 anonim ***** válasza:
45%
Nem akarlak ijesztgetni, de érdemes lenne elvinni egy vércukor vizsgálatra, mert lehet, hogy cukorbeteg (ezen kívül más hormonprobléma is okozhat ilyet, de a cukor a leggyakoribb). Szóval egy kivizsgálást mindenképpen megérne, ha sikerül kizárni a szervi problémát, akkor térjetek vissza más lehetőségekre!
2014. jan. 16. 13:26
 4/13 anonim ***** válasza:
55%

ne adj neki inni éjszaka. egyszerűen hozzászokott,hogy ha fel kel,akkor iszik is. és mivel van mit,meg is issza.

nem lesz könnyű de le lehet erről szoktatni.

2014. jan. 16. 13:27
 5/13 A kérdező kommentje:
Remélem csak egy rossz szokás.Teát kap.Egyszer kipróbáltam, hogy vizet adok neki, mert gondoltam a cukros teától még szomjasabb lesz. Először megitta, de aztán nem kellett neki és addig ordított míg nem hoztam teát....remélem csak én rontottam el valamit és tényleg nem betegség áll a háttérbe.De így hogy írtatok rákérdezek a gyerekorvosra is.Ma este azért kipróbálom, hogy inkább csak vizet adok, ha nem kell neki megpróbálom megnyugtatni és úgy visszaaltatni.Elég nehéz mert ha ordít felkel az egész család.Az is lehet hogy tényleg megijedt a kórházba, mert ha lát egy fehér ruhás ápolót, nővért elkezd sírni.
2014. jan. 16. 13:35
 6/13 anonim ***** válasza:
36%

Vizet adj neki. Ha szomjas, megissza. Ha nem kell neki, hagy ordít son, majd abba hagyja. Ha rájön, hogy nem kap mást, csak

vizet éjjel, akkor majd leszokik rola.

2014. jan. 16. 13:37
 7/13 anonim ***** válasza:
49%

a vízre is ugyanúgy rá lehet szokni (az más hogy azt nem mindegyik gyerek fogadja el,és jobb mintha teát inna)

DE: az nem normális ha éjszaka ennyit kap inni egy gyerek.

én biztosra veszem hogy egyszerűen csak rászokott.

Az enyém is ugyanezt csinálta,csak ő tejet itta egész éjszaka.

2014. jan. 16. 13:42
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Ne adj neki teát, és gondolkozz, döntsd el mi a jobb. felébred a család 1-2-3 éjjelen át, amíg a kicsi cirkuszol, vagy ha ezt tovább folytatod, és komoly következményei lesznek az éjszakai cukros lötyitől. Pl. cukorbetegség.
2014. jan. 16. 14:38
 9/13 anonim ***** válasza:
39%

lassan 2 éves, nem elég neki a 7-8 deci nappal, ekkora gyereknek 1,5l folyadékra szüksége van. első körben mindenképpen emeld a nappali folyadék adagját, és szoktasd le a teáról, inkább vizet igyon. maga a cukor is oka lehet az ébredésnek, hisz felesleges energia, éjszaka kapja, nem tud aludni.

ahogy növeled a nappali folyadékot úgy csökkentsd az éjszakait. ne töltsd tele a cumisüveget. kicsi még ahhoz, hogy felfogja mennyi az annyi, ő csak azt érzékeli, hogy elfogyott :) tehát egyre kevesebbet töltsd bele. lefekvés előtt meg adj neki egy cumisüveg tejet, erre még szüksége van :)

2014. jan. 16. 14:38
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

[link]

OFF Utolsó 1.5 liter egy 2 éves napi szükséglete? Ne viccelj már...Felnőtt emneré kb. 2 liter.

Nagyon sokat iszik a fiad, és hosszú távon nem tesz jót a veséjének...a tea meg a fogaknak pl. Hiába lett lepontozva aki azt írta ne adj neki éjjel, neki van igaza. Rossz szokás, amiről te is tehetsz.

2014. jan. 16. 21:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!