Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha bocsánatot kér a gyerek,...

Ha bocsánatot kér a gyerek, annak ellenére is megbüntetitek vagy akkor nem?

Figyelt kérdés
Ha például hiszti vagy csapkodás miatt kapna büntetést.
2014. jan. 11. 11:09
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
60%
Büntetés majd bocsánatkérés a sorrend.
2014. jan. 11. 11:12
 2/12 anonim ***** válasza:
30%
Büntetés mindig van. A bocsánatkérés nem mentesít. Gondolj béke, ennyi erővel meg kellene szüntetni a börtönöket is - a bűnöző csak bocsánatot ker es meg is van oldva a probléma. Erős a példa, de igy talán érthető. A gyereknek meg kell tanulnia, higy minden tettünk ék következményei vannak.
2014. jan. 11. 11:22
 3/12 anonim válasza:
23%

Hát ez nagyon jó! Kezeljük csak úgy a gyerekeinket, mint egy bűnözőt! Pozitív gyermeknevelésből csillagos ötös!

Amúgy én tini vagyok és egyszerűen nem vagyok képes senkitől se bocsánatot, vagy segítséget kérni. Talán ez azért van, mert azt szoktam meg, hogy hiába kérek bocsánatot, úgy csak még nagyobb megaláztatás ér...

15/L

2014. jan. 11. 11:29
 4/12 anonim ***** válasza:
57%
Kedves utolsó, majd ha felnősz, és gyereked lesz, rájössz milyen fontos a következetesség. Ha a gyerek azt látja hogy egy bocsánattal elintézhet mindent, egyszererűen nem fog tudni őszintén bocsánatot kérni. Meg kell tanulni hogy minden tettnek következménye van. A rosszaknak büntetés, a jóknqak dícséret.
2014. jan. 11. 11:31
 5/12 anonim ***** válasza:
78%

Látszik, hogy gyerek vagy meg, utolsó, nem nagyon megy az értő olvasás sem.

En nevelek gyereket, veled ellentétben. Tisztában van vele, hogy ha elkövet valamit, azert büntetés jár. Akkor is, ha bocsánatot ker, mert attól nem lesz semmis a dolog. Gondolj mar bele, a gyerek felpofozza a kistesot. Jaj bocs anyu. Oké drágám, megbocsát ok, nincs bunti. Ket perccel később megint felpofozza. Bocs, anyu. Rendben, nincs bunti. Szerinted megtanulja, hogy nem verjük a kistesot?

2014. jan. 11. 11:32
 6/12 Klári459 válasza:
100%
Érdekes kérdés! Szerintem szülő függő az egész. Nálunk ha bocsánatot kért nem büntettem meg először. De ha ugyanazt elkövette még egyszer, már büntetés volt érte. A legnagyobb büntetés nálunk a hazugságért járt. Szerintem, ha elismeri a gyerek, hogy hibázott adni kell neki egy esélyt, mivel rájött, hogy helytelen volt, amit tett.
2014. jan. 11. 11:54
 7/12 anonim ***** válasza:
73%
Nálunk is bünti és bocsánatkérés a sorrend. Ha már előre ordibálja dühösen a sarokból, hogy "de bocsánatot kérek!", akkor megbeszéljük, hogy ez nem az igazi, kicsit gondokodjon még.
2014. jan. 11. 11:57
 8/12 anonim ***** válasza:
48%
Egyetértek a szülőkkel. A tetteinknek következménye van. A bocsánatkérés meg a lelkifurdalás enyhítése, nem a következmény megúszásának eszköze. Az, hogy te nehezen vagy nem kérsz bocsánatot, segítséget, nem azért van, mert a szüleid megbüntettek, amikor rosszat tettél. A büntetés nem jelenti a gyerek megalázását! A szüleid valami egész mást rontottak el. A tisztelet hiánya irántad valóban válthat ki ilyen érzést. De hidd el, van szülő, aki tud úgy beszélni a gyerekkel, hogy a gyerek is elismeri, hogy tévedett. És utána nem alázzuk tovább, stb. De meg kell maradnia a sorrendnek. OK-okozat.
2014. jan. 11. 12:06
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

nálunk már volt olyan, hogy sírva ölelt, hogy anya ne haragudj, soha többé nem csinálok ilyet...

akkor nem kapott büntetést, helyette beszélgettünk. és azt gondolom, hogy többet ért.

mondjuk nekem egy "jó" gyerekem van, kész érvekkel simán meg lehet győzni és tényleg nem csinálja többé :)

2014. jan. 11. 12:49
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ hogy miről van szó. Mondjuk én hisztiért nem büntetek, csak nem figyelek rá.

De ha pl véletlenül leveri a poharat és ő azonnal bocsánatot kér akkor nem büntetem, hanem fogadom a bocsánat kérését és megbeszéljük hogy máskor jobban oda figyel.

De ha láthatóan szándékosan löki le akkor büntetést kap.

2014. jan. 11. 13:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!