Nagyjábol mennyi idő, míg egy gyerek beszokik a bölcsibe?
Köszi mindkettőtöknek.
Meg kérdezem pontosan mennyi szabim van és nem viszem olyan hamar. Addig se kapja el a betegségeket. És betegesek a gyerkőcök nektek, mert ettöl is nagyon félek, hogy sokat leszünk majd itthon.
Szerintem mneg igen is adjál a gyermekednek idöt az elválásra, és ´én kegyetlenségnem tartom mikor 3-5 nap alatt akarja egy anya(föleg egy gondozó) beszoktatni a gyereket. Szerintem a bölcsi komolysága már ott kezdödik, hogy mennyi idöt is szentel a gyerek beszoktatására.
Mi pont a héten kezdtük a második lányommal. Most 1,5 éves pont. Nálunk az úgynevezett Berlini módszerrel megy. Elsö 3 napon 1 órát avgyunk ott, én is minden percben ott vagyok és ha akarja aktívan játszom, hozzám bújhat stb... 4-ik nap együtt megyünk be, majd félóra után távozok 15 percre, majd 15 perc után vissza, és megyünk haza. Aztán a távollétem egyre hosszabb lesz. Ha jól megy 1,5 hét alatt már nem lesz gond, de ha sírna, akkor egyböl jönnék, hogy érezze a közelségemet. Ez bölcsöde, és nem óvoda.
Ma voltunk a 3-ik napon és annyira játszott, hogy el is felejtette, hogy ott ülök a szoba sarkában. De tegnap még simán oda bújt 2x is hozzám. Erösen érezni, hogyan enged el ö engem, és bízik meg egyre jobban a személyes gondozójában.
Amit én még nagyon pozitívnak tartok a bölcsinkben, hogy 9 gyerek van 1 csoportban 2 állandó gondozóval, de ha kell másik gondozók is jönnek pelenkázni stb...(van 3 tanuló a 4 csportra). A gondozó nö egy percre Sem hagy magára egyetlen gyereket Sem. Esély nincsen olyanra mint a kecskeméti oviba, hogy egy gyerek hiányozna.
A beszoktatás úgy kezdödött, hogy elsö nap 3 kisfiú és a személyes gondozónö maradt bent, mert a 3 kisfiu már 2 évesek és nem annyira ölelgetösek, így a gondozónönek Volt ideje velünk is foglalkozni. Második nap a 3 kislánnyal a csoportból ismerkedett meg, és csak velük játszott. Ezezn a héten csak 3 gyerek van még rajtunk kívül a csoportban míg mi beszokunk, pont azért, hogy ne egyszerre kelljen 8 gyerekkel megismerkednie, és a gondozónönek is több ideje és figyelme van így ránk.
Èn amondó vagyok, hogy nyugodtan kezdjétek a bölcsit 1 hónappal a munkába meneteled elött. Abból 2 hét a beszoktatás, és a másik 2 hétben tudsz kicsit lazítani, lelkileg felkészülni a munkára, otthon nagytakarítani stb...
Lehet, hogy a gyerek nem sír 2 napos beszoktatásnál, de lelkileg meggyötri rendesen. Ahogy egy felnötnek is rossz, ha egyedül idegenek között marad úgy egy gyereknek még rosszabb az.
Elsö lányom oviba kezdett idén, ott gyorsabb beszoktatás van, ott 1 hét Volt csak(habár a gondozók ott is 2 hetet kértek tölem, ha esetleg nem menne), 2 napot játszottunk együtt, majd minden nap 1 órát voltam távol, amelyik nap reggel nagyon sírt, akkor ott maradtam 1 órát, és utánna már ö engedett el.
Èn azt mondom nem baj, ha lassan megy, ez nem egy verseny ahol az a jó gyerek aki 2 nap alatt levál az anyáról.
8-as de én mint anya nem kisérleteznék azzal, hogy elég-e a gyereknek 2 nap a beszoktatásra. A te gyereked nem kötödött olyan szinten hozzád mint egy más másfél éves, de azért a legtöbb ilyen gyermek még nagyon erösen kötödik az anyjához. Ha még Sem sikerült volna, és 4-ik nap üvöltött volna, majd hetekig üvöltene akkor most hogy esne.
Lehet az én lányom is holnap már egésznapra ott lenne, és elengedne, de nem szeretnék kisérletezni ezzel, és jobbnak látom, hogy szép lassan váljon el tölem.
Az utolsó esete szerintem tipikus egy rossz beszoktatásra, és megértem, hogy fáj neki, hogy a gyereke ezt ilyen rosszul élte meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!