Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nagyjábol mennyi idő, míg egy...

Nagyjábol mennyi idő, míg egy gyerek beszokik a bölcsibe?

Figyelt kérdés
Nemsokára kezdünk és kiváncsi lennék a tapasztalatokra. Tudom, hogy ez bölcsi és gyerek függő is. Viszont kisfiam nagyon barátságos és állitolag a bölcsi is nagyon jó ahová járni fog. Március végén lesz 2 éves és február közepén kezdünk. Szerintetek nem kori kezdeni mert van vagy 45 nap szabim még, miután betölti a 2 évet. És csak utána megyek dolgozni.

2014. jan. 8. 12:57
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Hidd el nagyon is kötődik hozzám,azok a gyerekek akik kötődnek az anyukájukhoz hamarabb engedik el mert bíznak benne,hogy visszajön,és jó helyen hagyja Őket.Mellesleg nem 2 nap hanem 1 hét volt a beszoktatás,1. nap együtt voltunka bölcsiben kint az udvaron 1-1,5 órát,2.nap bevittem 10 perc múlva kijöttem kint vártam bent volt 11ig azaz ebédig.3nap már csak bevittem nem maradtam bent szintén kint vártam,de akkor már ebédelt is,mert szeretett volna.a 4.nap azért aludt ott,mert a gondozónők mondták próbáljuk meg,meg kínálják hellyel elfogadja-e,bevittem reggel érte mentem ebédre,és ebéd után mondta a gondozónő,hogy elfogadta az ágyat,el is aludt 2 perc alatt.5nap meg már eleve ebéd után 1 órával mentem érte,ott vártam meg,hogy felébredjen,és a következő héten rögtön fel kelés után elvittem,majd utána 3kor uzsi után vittem el.Tehát a fiam döntött,rá bíztuk,Ő pedig talpraesett kissrác nem is sírt egyszer sem,mindig nagyon örült,és mindig el tudott engedni,mert kötődik hozzám,bízik bennem.
2014. jan. 8. 13:56
 12/18 anonim ***** válasza:

Az én fiam is egy hét alatt szokott be, vagyis 4. nap ott aludt, 5. nap már 8 órában volt bent nélkülem, csak a második-harmadik nap volt nagyobb sírás. A 2. hét után lett egy kicsit újra nyűgös, amikor elmúlt az újdonság varázsa és rájött, hogy mindig mennie kell.

(Pici baba kora óta sokan vettük körül, sok rokonnal elvolt, de egyébként is nagyon nyitott, barátkozós személyiség, játszótéren is mindig beül a legnagyobb tömegbe. Azóta már ovis, ott nem is volt beszoktatás.)

2014. jan. 8. 14:09
 13/18 A kérdező kommentje:

Sziasztok! nagyon köszi a sok hasznos választ!

Először is majdnem 3 hónappal az én munkába állásom előtt kezdjük a bölcsit, szerintem ez sok. Csak , hogy mindenki tisztán lássa az én helyzetemet. Mikor betölti a két évet onnantol nekem még több mint 45 naő szabim van.

Én sem akarom 1 hét alatt beszokatni de nem is 3 hónapig gondoltam.

Egyébként én is attol félek, hogy először nagyon fog neki tetszeni , aztán meg rájön, hogy mindig menni kell.

2014. jan. 8. 14:18
 14/18 anonim ***** válasza:

szerintem kezdjétek el minél előbb. beszokni nem sok idő, viszont gyakori, hogy az első időben minden létező betegséget összeszednek, így 2 hét otthon-1 hét bölcsi...

én fiam 1 éve kezdte az ovit, az első 4 hónapot gyakorlatilag itthon töltötte :/

2014. jan. 8. 14:42
 15/18 A kérdező kommentje:
Jaj kedves utolsó, ez a rémálmom. De biztos mi is így fogunk járni. Majdcsak minden gyerek így kezdi.
2014. jan. 8. 14:53
 16/18 anonim ***** válasza:
12-es vagyok. Én is ettől paráztam, de az enyém nem volt többet vagy jobban beteg, mint itthon. Összesen kb. 4x3-5 napot maradt itthon az egész év alatt (azt is megoldottuk nagymamával).
2014. jan. 8. 18:47
 17/18 anonim ***** válasza:

2 fiam van.

A nagyobb 1,5 éves korától volt bölcsis,1 év alatt sem szokott be,így kivettük.

A tesó 22 hónaposan kezdte,már az első hét végén ott akart aludni,imádott 2 évig odajárni.Ugyanaz a bölcsi,már gondozónők.

Ha könnyebben engeded el,akkor könnyebben szokik be,és jobban érzi majd magát.

Először én is elrontottam,mert pityeregtem.Másodszor már könnyebben kezeltem,így szívesen ment minden nap.

2014. jan. 9. 10:20
 18/18 A kérdező kommentje:

Sziasztok! köszi a válaszokat!

Ezzel az elengedéssel és könyebb beszokatással kapcsolatban a vezetőnő felvilágositott, nagyon alaposan elmagyarázta, hogyan kezeljem majd ezt az egészet!

Meg a kisfiam is nagyon aranyos, nem olyan anyás. Nem kiabál utánam, meg sír ha esetleg nem lát. Elég sok ismerősünk van meg nagy a család is, hozzá van szokva sok emberhez. Bízom benne, hogy beszokik sírás nélül, aztán majd meglátjuk , mi lesz.

2014. jan. 9. 18:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!