Hónap végén kezdjük a bölcsit ahova nem lehet cumisüveget vinni és cumit és csak elalváshoz kapják meg. Egy ideje nem kap cumit itthon se csak alváshoz viszont ha ébren van folyamatosan a szájában turkál és nyálazza a kezét meg a nyelvét piszkálja.Lehet,hogy a fogzás is közrejátszik de sokkal inkább a cumihiányra gyanakodok, Eleinte próbáltam figyelmen kívül hagyni mert úgy gondoltam ha rászólok csak jobban fogja csinálni. Azóta már próbáltam neki elmondani,hogy ezt nem szabad stb. vagy elterelem a figyelmét ha látom,hogy megint csinálja de így se hagyja abba.
Volt valaki akinek a gyerkőce hasonlóan reagált a cumi elvonásától? Később elmúlik ez nála?
3 gyerekem van, csak az egyik cumizott. Egyszer megpróbáltuk elvenni tőle, de nem volt jó ötlet, rövid idő után visszakapta. Megvártam amíg magától leteszi. (jó oviba már nem engedném cumival) 2 éves kora után kicsivel, magától adta oda a cumikat. Szerintem inkább cumizzon, mint az ujját egye. Sok bölcsiben ez a gyakorlat, hogy nem adnak cumit, de nem értek egyet vele. Ha én, az anyja engedem, akkor ők miért nem?
2014. jan. 10. 11:21
2/4 A kérdező kommentje:
Pont az a furcsa,hogy magától ideadja és nem is kéri. Az igaz,hogy el is teszem,hogy ne lássa mert ha észreveszi megy érte de amúgy nem keresi. szóval bízom benne,hogy talán a fogzás is zavarhatja :( Amikor voltunk szülőin mutattak egy dobozt és abba voltak benne a cumik cumitartóba névvel felcímkézve. Mondták,hogy leginkább csak alváshoz adják oda mert nem hígénikus ha elveszik egymástól és egymásét bekapkodják meg leejtik rátaposnak stb. Végül is van benne valami csak remélem,hogy ezt a "rossz" szokást levetkőzi majd.Igazából azt nem tudom,hogy rászóljak ha csinálja vagy inkább ne
2014. jan. 10. 11:27
3/4 anonim válasza:
Szerintem nem a cumi miatt van, és rászólni sem kell ezért. Inkább a fogacskák miatt lehet, jönnek neki hátul biztosan.
2014. jan. 10. 11:41
4/4 A kérdező kommentje:
Gondolod,hogy amiatt van? Most egy pár napja nyűgösebb és nála még csak most indult be igazán a fogzás. 11 foga van.
Dentinoxal szoktam neki bekenni ha nagyon szenved.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!