Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2 éves fiamat hogyan szoktassa...

2 éves fiamat hogyan szoktassam le a cicizésről? Ki hogyan és mennyi idősen szoktatta le?

Figyelt kérdés
Azzal altatom este, napközben nem alszik.. Már megpróbáltam, mondtam neki ezt-azt hogy ne kelljen neki de nem tudom cici nélkül elaltatni mert akkor nekiáll üvölteni hogy kell neki.. :( Pedig jó lenne már vhogy leszoktatni, valahonnan azt olvasom hogy jajj, milyen jó hogy ennyi idősen szopik még máshonnan pedig hogy nem jó... De tényleg, ovis korára már jó lenne ha leszokna..
2013. dec. 6. 23:00
 1/9 anonim ***** válasza:
51%

Majdnem beestem az asztal alá, mert a kérdést úgy olvastam, hogy "2 éves fiamat hogyan szoktassam le a cigizésről". Késő van már, na.:)

Mellesleg unokaöcsém még 4 évesen is úgy aludt el, hogy előtte cicizett, pedig akkor már semmi nem jött belőle, csak cumizott az anyja mellén. Baja tutira nem lesz belőle, a kérdés az, hogy neked nem kellemetlen-e. Úgy értem, nem rágja-e vagy okoz másképp fájdalmat vele. Amíg tej is jön, addig meg pláne nem érdemes erőltetni a leszokást. Állítólag a legjobb immunerősítő az anyatej.

2013. dec. 6. 23:08
 2/9 anonim ***** válasza:
53%

Elsőre kegyetlennek hangozhat, de:

menj el este, találkozz mondjuk a barátnőiddel és altassa az apja! Hidd el, sokkal könnyebben fogja venni, mint gondolnád!

Valószínű amúgy, hogy érzi a bizonytalanságodat, hogy magad se tudod, hogy szoptasd még vagy sem és ezért ágál ellene, hogy leszoktasd.

Amíg nem határozod el magad, vagy egy külső ok nem "segít" (betegség, utazás...stb.), addig nem fog menni.

2013. dec. 6. 23:21
 3/9 anonim ***** válasza:
45%
Detto ugyanez van nalunk is2 eves a lanyom lassan,es este cici nelkul,nem alszik el akarmilyen faradt is legyen probalta mar az apja is altatni hogy ne.keljen a cicit oda adjam,de azt muveli hogy oda adom mert szo szerint,szenved,meg kinlodik,mar a faradsagtol is,meg a cicimertis!
2013. dec. 7. 01:54
 4/9 anonim ***** válasza:
49%

Ha neked nem kényelmetlen akkor szerintem várd meg amíg megérik rá hogy elhagyja a cicit, amikor már nem sír utána.

Mi 22 hónaposan szoktattuk le a lányomat, már csak este cicizett, de az utóbbi időben 5 perc után abbahagyta, egyrészt mert már nem jött belőle semmi, másrészt mert már kényelmetlen volt neki az ölemben a szopipárnán szopizni, mindig csak mozgolódott. Így egyik nap már fürdés közben mondogattuk neki, hogy ma este apa mesél Boribont (azt imádja), és kislányom úgy belelkesült hogy nem is kereste a cicit, nagyon örült hogy apa mesélt neki Boribont. Én addig elvonultam a másik szobába.

Szóval nálunk simán ment, de hozzá tartozik hogy amikor 2 hónappal korábban is próbálkoztunk a cici elhagyással, akkor nem sikerült, mert nagyon üvöltött a lányom, így inkább megszoptattam.

SZóval szerintem várd ki amíg már nem igényli annyira!

2013. dec. 7. 09:33
 5/9 anonim ***** válasza:
75%

Bocs, hogy segíteni nem tudok, de nálunk is ugyanez a helyzet. 2 éves a kisfiam, és még cicin alszik el este és délután is.

Egyáltalán semmi hajlandóságot nem mutat, hogy leszokjon róla.

Én is volt már, hogy nem voltam itthon délután és az apjával volt, olyan fáradt volt már, hogy majd összedőlt, de nem aludt el amíg haza nem jöttem és nem volt cici.

Én is úgy gondoltam, hogy kivárom amíg magától elhagyja.

Néha nekem is kényelmetlen (pl. mielőtt megjön és érzékenyebb a mellem), de úgy általában szeretem szoptatni, nincs vele bajom, már úgy megszoktam ezeket a kis rituálékat.

Egyébként nálunk a cicivel bármikor azonnal megnyugszik, szóval azért vannak előnyei.

Én azt hiszem várok, hátha még emberi időben megunja :).

2013. dec. 7. 10:19
 6/9 anonim ***** válasza:
20%
Szia, a családban már több leszoktatásnál is ez vált be: (mind a 3 kicsi 2 év körüli volt) az anyukák bekenték ecetes vattával a mellbimbó környékét, és mondták a kicsiknek, hogy elromlott a cici. Persze próbálkoztak, de mivel savanyú volt, így elfogadták, 2-3 nap alatt a tej is elapadt. Remélem Nálatok is beválik :)
2013. dec. 7. 10:34
 7/9 anonim ***** válasza:
51%

Sógornőmnek még 3 évesen is cicizett a kisfia, annyira cicifüggő volt, hogy nappal is fél óránként kellett neki. Aztán az anyjának kórházba kellett mennie, el sem tudták képzelni mi lesz addig nélküle, nemcsak a cici miatt, de anyafüggő is volt. De nem volt semmi, az apjával nagyon jól megvoltak, a cici sem hiányzott neki. Amikor az anyja hazajött a gyereknek eszébe jutott a cici, az anyja mondta hogy nincs már cici, vége. Tudomásul vette és többé nem is kérte.

Ez kényszerhelyzet volt, de segített, nem mondom hogy utazz el emiatt pár napra, mert az nem kényszerhelyzet és még hazajönnél mert nem bírnád nélküle. De ebből is látszik, hogy túl tudnak lenni rajta, csak a kezdeti hisztit kell figyelmen kívül hagyni.

2013. dec. 7. 11:22
 8/9 anonim ***** válasza:

Szerintem is elsőbb magadban döntsd el,hogy leszeretnéde szoktatni!Ha neked ez nem kellemetlen,nem nyűg akkor én nem szoktatnám le róla!Nekik a cici ugyanolyan mint más babának,gyereknek a cumi!Az én fiam 3 éves kora után tette le a cumit AMIKOR MEGÉRT RÁ!Ez a nagyon fontos szerintem,hogy kivárjuk míg megérnek bizonyos dolgokra!És akkor nem volt sírás,hiszti,nyügi hanem ő maga mondta,hogy ő már óvodás nagyfiú akinek nem kell cumi és legalább nem sérült lelkileg!

Én nem venném még el tőle a cicit ha neked nem rossz!(én mit meg nem adtam volna ha két fiam közül bármelyik is ilyen sokáig szopizott volna de ők sajnos pár hónapo korukig szopiztak csak!)

2013. dec. 7. 12:40
 9/9 anonim ***** válasza:
0%

Én 18 hónapos korába szoktattam le mert ő nem csak este hanem úgy mint az egyik válaszoló is írta fél óránként cicizett.Nem tudtam vele leülni játszani mert azonnal a cicin lógott.

Én köröm rágás elleni lakkal kentem be a bimbóimat.Utána ha akartam volna se tudtam volna vissza adni neki a cicit úgy megutálta.

Csak ott rontottam el hogy ahogy a cicit elvettem én hülye cumis üveget adtam neki, és arról nagyon nehéz volt leszoktatni.Konkrétan 4 éves koráig csak abból volt hajlandó inni, ezt a hibát ne kövesd el.

Mert igaz neked csak alvásnál cicizik, és ha cici helyet alváshoz üveget vagy cumit adsz akkor oviba is fog neki alváshoz kelleni.

2013. dec. 7. 19:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!