A te kisgyereked hány évesen kezdett érthetően mondatokban beszélni?
Lányom februárban lesz 2 éves, de szavakon kívül nem igazán mond semmit. Főleg nem mondatokban.
pl. ha valaki kimegy a szobából: Elment, eper, alma, banán, hoppá, csá, pápá, baba, anya, apa, mama, papa, tök, kacsa, háp háp, elfáánt, túrodi, bibi, torta... stb Ha megkérem valamire, megcsinálja, ha mondom neki, hogy hozza ide pl. a telefont, akkor idehozza, vagy papucsot, megérti. Kérdezem: éhes vagy/szomjas, mondja igen-nem.
Foglalkozunk vele mondókázunk, énekelünk neki. Ha valami felkelti az érdeklődését elmondom neki mi az. Viszont nem jár bölcsibe, majd az ovit tervezzük.
Mozgásában már pl. 6 hónaposan ült és 10 hónaposan kapaszkodva járt. Nemrég tanult meg ugrálni, amit nagyon élvez. Csak ez a beszéd.. :(
Türelmetlen vagyok? Vagy ilyenkor már kéne azért, hogy beszéljen, mondjon mondatokat...?
Kisfiam tőmondatokban 16 hónaposan,folyékonyan összetett mondatokban 21 hónaposan.
Ne aggódj kisöcsém 3 éves koráig szavakat mondott aztán utána gyönyörűen folyékonyan beszélt.
A fiam 19 hónaposan mondta : Olyan szép napunk van ma.
Hát néztem, mint az a bizonyos a gazban...előtte csak annyikat mondott, hogy inni, enni, kérem, stb.
20 hónaposan már voltak egyszerűbb mondatai fiamnak pl add ide, kérem szépen, apa elmegy, Domi csüccs, Domi sétál, jó napot ....
Barátnőm fia 2 évesen annyit sem mondott, mint a lányod, sőt 3 évesen sem, ezért nem is vették fel őt oviba. De ez a másik véglet.
Én még nem aggódnék a helyedben, lehet csak kicsit lusta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!