3 éves kislányom nem beszél mondatokban, baj van?
Szerintem nincs baj.
Erre is meg kell érni. Az már jó ha tudja a szavakat, hallja is őket, majd beszél szerintem óvodában :)
Ha tudod, vidd el logopédushoz, mert az átlag 3 évesek nem így beszélnek. Minél előbb kap fejlesztést, annál hamarabb hozza be a társait. Ne várj még fél évet, hogy majd a közösség beindítja. Én vártam és már tudom, hogy el kellett volna vinnem logopédushoz, csak hittem mindenkinek, hogy majd beindul.
Kislányom júliusban volt 3 éves, szeptember óta ovis. Nem nagyon beszélt, csak szavakat mondott. Védőnő szerint nincs baj, de teljesen le van maradva a többiekhez képest. Logopédus felmérte, segíteni kell beindítani a beszédet. Már mond mondatokat, de még mindig nagyon le van maradva.
kérdező, az én lányom dettó ugyanez, mint a tied. Ő sem jár közösségbe és elszámol 10-ig, tudja a színeket és nagyon nagyon ügyes és okos. Ő 3,5 évesen megy majd oviba. Amúgy védőnő is azt mondja, hogy majd 5évesen ráér a logopédus, mert addig hagyni kell őket fejlődni a saját ütemükben. Nos, én is filózom, hogy elvigyem-e a fővárosi beszédjavítóba, mert amúgy mostanában kedzett el mondatokat mondani. Amúgy sok gyerek van, aki még ennyit sem mond 3 évesen, mégis okos értelmiségi felnőtt lett belőle, mindenféle logopédiai kezelés nélkül.
amúgy budapesti vagy? :)
Kedves 4!
Hidd el, a 3 évesek nagy része nem úgy beszél, mint a mi gyerekeink. A csoportban 22-en vannak és a lánykám és egy kisfiú aki le van maradva, a többiek mondatokban beszélnek. Ha 5 évesen kezdi a logopédus a fejlesztést, az szuper, de akkor a beszédhibát fejleszti, nem azt, hogy lemaradt a beszédben. Minél korábban kezdik fejleszteni, annál jobb. Én meg vagyok elégedve a védőnőnkkel, de ő nem szakember, így a véleménye nem volt mérvadó nálunk sem.
Nekünk könyvet kellett venni, és amit gyakorolnak a logopédussal azt kell otthon gyakorolni.
3.-as voltam.
Köszönöm a válaszokat.
Nem tudom, tanácstalan vagyok. Az én lányom mindent későn csinált, járás, ugrálás stb. de ahogy megtanulta onnan tökéletesen csinálta. A beszédbe is ilyen szerintem. Nem akarok ráerőltetni semmit. Pl. nem szereti ha beleszólok a rajzolásába vagy bármilyen játékába, mondja hagyjam békén, majd ő egyedül.
Éppen ma reggel találtam meg egy kifestőt az asztalon, amiben TÖKÉLETESEN volt kiszínezve egy figura. Mondom a férjemnek, na te is nagy gyerek vagy, hogy színezel unalmadban. Erre mondja a férjem, hogy nem ő volt... A lányom színezte, de olyan tökéletességgel, hogy egy milliméterrel sem ment túl a vonalon. Hmmm, szóval azt hiszem a lányom sokkal több mindent tud mint gondolnánk, csak ő a saját tempójában akarja és nem szereti ha irányítják, Ezért félek logopédushoz vagy bárhová máshová vinni, mert attól félek ha "beleavatkozok" akkor csak rosszabb lesz.
Megint a 3.vagyok :-).
Ha elviszed felméretni sem veszítesz semmit. De én a mi példánkból kiindulva nagyon megbántam hogy nem a megérzésemre hallgattam. A logopédus játékosan foglalkozik vele.
Megint én vagyok :-).
Megírod majd, akár privátban, hogy mit mondott?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!