Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 3 éves kislányom nem beszél...

3 éves kislányom nem beszél mondatokban, baj van?

Figyelt kérdés
3 éves a kislányom és még nem beszél. Jobban mondva minden szót tud, de nem beszél. 2-3 szavas mondatokat néha összerak, de elég ritkán (pl. ne vedd el tőlem, gyere vissza, kérek kakaót, stb.). Mondom, szavakat mindent tud már, de ha beszél, akkor halandzsába, érthetetlenül mondja. De pl. 1-10 ig tökéletesen számol, ismeri a színeket stb. Nem jár még közösségbe, majd csak fél év múlva fog. Aggódjak? Gyerekorvos, védőnő nem mond semmit.

2014. jan. 5. 08:30
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
persze, megírom, hétfőn telefonálok időpontért. Amúgy mi szegediek vagyunk
2014. jan. 5. 13:07
 12/18 anonim ***** válasza:

én vagyok a 4-es. Nos, nálunk az extra gyors mozgásfejlődés az oka a késői beszédfejlődésnek. Mondjuk nálunk a beszéd, szavak indulása is nagyon korán jött, csak lassan haladt. Egyébként lehet, csak a te óvodádban van, hogy minden 3 éves folyékonyan beszél, mert sok olyan gyerek van, aki 3 évesen nem beszél még olyan jól és majd a közösség behozza. Nekem a védőnő ezért sem javasolja azonnal a terápiát, hanem adjuk mge neki a lehetősége, hogy közösségben meginduljon a beszéde. És ha utána sem javul, akkor természetesen lehet fejlesztésre vinni.

Én már hívtam a besédfejlesztőt, ott azt mondták, nincs megkésett beszédfejlődése, mert rengeteg szava és mondatkifejezése van. Ennek ellenére én nem is emiatt vinném el logopédiára, hanem az egyéb hangok, betük kitisztulása végett. Nekem inkább ezzel van a bajom, hogy nem tiszta minden hangja, amit kimond.

2014. jan. 5. 14:48
 13/18 anonim ***** válasza:

Sziasztok! Ugye , hogy van köze a beszédfejlődésnek és a mozgásfejlődésnek e, egymáshoz. Az én fiam most 21 hónapos és nagyon sokat beszél. A társaitol sokkal éretebb. 2 hónapja mondatokat is mond. A mozgása viszont nagyon le voltmaradva. 17 hónaposan tudott csak biztonságosan , önállóan járni.

Kedves kérdező nálatok meg nem a forditottja van mint nálunk?

2014. jan. 5. 14:52
 14/18 A kérdező kommentje:

Nem, nálunk mindent későn csinált! 16 hónaposan járt, most 3 évesen tanult meg páros lábbal ugrálni, másfél évesen még pépesen evett, segítséggel... stb. stb.

(szemben a kisfiammal aki 1 évesen már szaladt, most 15 hónapos és már réges rég darabosat eszik egyedül+ az ugrálóvárban is például már néha ügyesebben ugrál mint a nővére és már most több szót tud mint a nővére 2 évesen....)

2014. jan. 5. 15:05
 15/18 anonim ***** válasza:
igen van köze a a kettőnek egymáshoz!Az agy egyik területe a beszédért felelős a másik a mozgásfejlődésért és a kettő nem tud együtt,egyszerre "fejlődni".
2014. jan. 5. 20:34
 16/18 anonim ***** válasza:

A 3. Válaszoló vagyok, aki sokszor válaszolt :-).

Kislányom mozgásba mindent időbe csinált (8 hósan mászott, 13 hósan ment egyedül stabilan), 10-11 hós kora óta darabosat eszik, 2 éves kora előtt már váltott lábbal járt a lépcsőn. A beszédbe van csak lemaradva. Bár én toxémiás voltam és ettől is lehet, hogy a lánykám lemaradt a beszédben.

2014. jan. 5. 20:48
 17/18 anonim ***** válasza:

3.vagyok.

Voltatok logopédusnál? Mit mondott?

2014. márc. 3. 11:16
 18/18 A kérdező kommentje:

Igen voltunk, 3x. Felmérte, azt mondta egyelőre nem látja hogy további vizsgálat szükséges, várjunk még év végéig, hogy ha közössége kerül annak milyen hatása lesz rá.

Most 3 hete ovis, nagyon jó hatással van rá, sokat javult a beszéde, a halandzsát teljesen elhagyta. Nagyon örülünk neki, reméljük behozza a lemaradását év végéig.

2014. márc. 15. 18:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!