Baj ha nem iszik rendszeresen tejet a 2,5éves kislányom?
Ha tejtermékekből nem megy be a napi fél liternek megfelelő mennyiség, akkor baj. Ugyanis a szervezetének a megfelelő fejlődéshez ennyire van szüksége.
Amúgy ha úgy elfogadja, karamellizálj, vagy tegyél bele kakaóport, ízesítsd, ahogy megissza. A fiam se itta meg kezdetben abszolút natúrba a tejet, 1 évesen vezettem be neki és valamikor 2 és fél éves kora körül kezdte el magában a tejet inni, akkor kifejezetten ő kérte, hogy kakaóként már nem kell neki, csak natúrba.
A kettes válaszához pedig annyit hozzátennék, hogy nem feltétlenül gyerekkorban vagy fiatalkorban kell kijöjjön az, hogy nem volt elég kalcium a fejlődéshez.
Ugyanis még nem tudhatod, hogy majd ebből kifolyólag nem lesz-e később csontritkulása vagy mondjuk terhesség alatt vagy után, vagy terhességtől függetlenül gyorsan megromló foga vagy bármilyen ezzel összefüggésbe hozható betegsége.
Szóval azért annyira ne legyintsük rá mindenre, hogy ó, hát az én gyerekemnek se volt semmi baja...még nem tudhatod.
Szerintem nem baj. Nem muszáj tejet innia, a lényeg hogy minden nap egyen tejterméket. Lányom 2 éves, nem iszik soha egy csepp tejet se (nem szereti), viszont minden nap megeszik egy natúr joghurtot + sajtot.
A kakaó egyébként nem jó megoldás, mert a kakaó gátolja a kalcium felszívódását a tejből.
Nem baj. Elég ha tejtermékeket eszik.
Az én lányom (6 éves)nem ihat tejet. Életében nem ivott még tehéntejet (1,5 éves koráig szoptattam), nincs tőle baja. Rendszeresen járunk laborvizsgálatra, kálcium szintje mindig normális volt. Csontsűrűség vizsgálaton is voltunk már, ott sem volt gond vele.
Ne aggódj, nemcsak a tejben van kálcium. Van pl a banánban, olajos magvakban, hüvelyesekben, egyéb tejtermékekben.
Nem pőtolhatatlan a tejivás. Amennyi haszna van, annyi hátránya is.
A sajt az például sokkal egészsegesebb.
A lányom nem issza a tejet semmilyen formában. Akárhogy trükközök, kiköpi. Ő ilyen, nem lehet erőltetni.
Ja, és édesapám csecsemő kora óta nem ivott tejet, mégsem volt soha probléma a csontjaival...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!