Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 19 hónapos kisfiam próbáljuk...

19 hónapos kisfiam próbáljuk átszoktatni gyerekágyba. Felsír éjjelente, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Az első 3 éjszakát gyönyörűen átaludta, a délutáni alvásokhoz már használtuk az új ágyat, de az utóbbi időben felsír. Fél 8-kor megyünk aludni, éjfélkor általában felébred, sír és át kell tennünk a bébiágyba mert le akar mászni. 35 hetes kismama vagyok, kell a picinek a bébiágy. A lakás szinték kicsi, nem tudjuk megoldani hogy egyedül maradjon a szobában a régi kiságyában!
2009. nov. 30. 08:06
 1/4 anonim ***** válasza:

Ne tegyétek át a kiságyba semmiképp. Már nagyon közel a kistesó születése és akkor már tényleg nem lesz választása.

Amúgy én is 35 hetes vagyok és van egy lányom, aki 2,5 éves. Kb fél éve alszik rendes ágyon, de a nyáron sokat voltunk anyósoméknál és ott a régi rácsos ágyában aludt.

Most ezt az ágyat hoztuk el a kistesónak, de a lányom nem tudja, hogy ez az ő ágya volt. Azt mondtuk, hogy ez egy másik ágy és ez csak az öcsié lesz, mert ő már nagy hozzá. Amióta be van állítva a helyére még egyszer se tettük bele, még játékból sem.

Ha nagyon nem tudtok más megoldást, akkor azt javasolnám, hogy szedjétek szét egy pár napra az ágyat, tüntessétek el( garázs, pince, ismerős). És ezidő alatt muszály lesz neki megszokni, hogy mostmár az új ágyában alszik. Aztán, ha vissza hozzátok az ágyat cseréljetek rajta ágyneműt, hogy ne ismerje fel a sajátját, és mondjátok azt, hogy ez már a kistesó ágya. És ezután már tilos belefeküdnie.

2009. nov. 30. 09:55
 2/4 anonim ***** válasza:

én is azt javaslom, hogy semmiképp ne tegyétek át a rácsosba, 1x sem!

nagy bömbik lesznek, de tartsatok ki!

Az új ágyba tedd bele a régi rácsvédőjét, ágyneműjét amit megismer és a rácsosba tegyél számára ismeretleneket, vagy hagyd tök csupaszon az egészet. Mondd el hogy ez már nem az ő ágya és ne mehet bele. Punktum!

Beszéljetek sokat a kistesóról és mindig említsd meg (ha ott vagytok a szobában akkor mutass rá mellékesen), hogy ha megszületik és ott fog lakni veletek, akkor abban a rácsosban fog aludni...

Egy 19 hós már mindent megért, épp ezért ne hagyjátok hogy az ő akarata érvényesüljön, ne tegyétek bele a kiságyba többé.

mi februárra várjuk a kisöcsit, a lányom akkor lesz 18 hós.

kb 2 hónapja kapta meg az új heverőjét, és szerencsére 3-4 próbálkozásnál(értsd: órákig tartó hisztik) nem volt több, hogy átkerüljön a régi helyére.

Felfogta és kénylen kellett elfogadta.

Most ott tartunk, hogy imádja az új ágyát.

Ha látogatók vannak nálunk, akkor elbüszkélkedik az ágyával és mindig hozzáteszi, hogy a kisbaba meg majd ott alszik a másikban... beledugdossa a babáit/állatkáit és énekel nekik, este valamelyik babát bele kell tenni lefektetni stb.

kitartás, álljatok a sarkatokra és rájön majd hogy mi a pálya...

2009. nov. 30. 10:19
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Az a bajunk hogy a fiam lemászik az ágyról. Nem értem miért a 4.ik naptól nem tud rajta aludni egyébként. Az elején gyünyürűen aludt. Már a fogára is gondoltam, még egy 4-es fogat hátra van. A hátsó őrlők.
2009. nov. 30. 13:43
 4/4 anonim ***** válasza:
Nálunk a "kuckó" vált be. Igaz a kiságy gyerekággyá alakitható, igy a saját ágyában alszik most is, de mindig a mi ágyunkban akart aludni délután is. Egyszer mondtam neki hogy csinálok neki kuckót és ott aludjon. Raktam neki párnát meg egy plüssöt amit szeret és oda szivesen ment. Még előfordul, hogy odajön az ágyba, de aztán mondja hogy megy a kuckóba és ott alszik el.
2009. nov. 30. 21:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!