Rácsos ágyból kiságyba, de hogyan? 2,5 éves lányomat szeretnénk leesésgáátlós ágyba átszoktatni. Férjem szerint vigyük fel a kiságyat az emeletre a nappaliba, hogy először ott szokja meg a lányom, ismerkedjen vele először.
Én ezt nem szeretném, a nappaliban van egy csomó játék, nem szeretném, ha azt szokná meg, hogy a kiságyból kipattan és már mehet is játszani.
Szerintetek?
Az én fiamnak nagyon könnyen ment az átszokás. Először csak délben aludt benne, aztán úgy gondoltam, hogy este még a kiságyba teszem. De már nem akart a kiságyba menni.
Annyi, hogy a kiságyban elaludt magától, az új ágy mellett pedig ott voltam én egy darabig...(Neki ugyanis nincs alvó játéka).
Nekünk a kiságy és az új ágyacska is az ő szobájába került. És mivel panelben lakunk, a játékai is ebben a szobában voltak.
Nem értem miért lenne baj, ha játszik? Én örülök mindig ha játszik, inkább a TV-től óvom.
Az unokaöcsém is 2,5 évesen kapott ilyen ágyat. Simán átszokott bele, aztán ki is esett belőle, orral a földre, senki nem tudja (nem látta), hogy. Amikor felébredt és ki akart szállni. És nem az első, hanem a sokadik alkalommal.
Eredmény: felrepedt száj.
Nekem még nincs gyerekem, de 100%, hogy 2,5 éves gyereket nem teszek ilyen ágyba. Még nem tudom, hogy oldom meg, de így biztos nem.
A fiam másfél éves volt, mikor átraktuk nagyágyba.
Simán bekerült az is a szobájába, semmi baja nem volt vele. Eleinte mellétettük a kiságyból a szivacsot, de sosem esett le.
Szerintem tegyetek ti is így, esetleg mutass pár ágyat a gyerkőcnek, ha ő választhat, biztosan sokkal szívesebben alszik majd benne. Hadd legyen baldachinja, vagy ragasszatok rá kedvelt matricát, de először ne erőltesd. Hidd el, maximum pár nap, és magától azon fog aludni:)
Szia!
Az én kisfiamnak is a szobájában van a leesés gátlós ágya és ott is alszik! Mi is panelban lakunk így nemtudom máshová tenni az ágyat csak a szobájába :D!
20 hónapos a kisfiam de csak délben alszik még a leesésgátlós ágyon mostmár 2 hónapja eddig egyszer sem esett le nagyon szépen letud mászni róla!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!