Gyermeked/gyermekeid milyen gyakran kapnak csokit, chipset,
gumicukrot?
Figyelt kérdés
Kislanyom 5 eves es imadja a ragcsakat. A 7 napbol 5 napon tuti eszik ilyesmit. Hogy szoktassam le rola? Gyermeked milyen idokozonkent eszik ilyeneket? Valamint melyik a kedvenc chipse/csokija/gumicukra? Kislanyom kedvenc chipse a sos chio. Csoki egyertelmuen a karamellas milka. Gumicukrobol pedig az osszes haribo,de a kolas a kedvence.
Fiam márciusban lesz 3 éves. Cukrot, nyalókát, gumicukrot, chipset soha nem evett még.
Csoki (Kinder, Milka), tejszelet, túrórudi kb. heti 3 alkalommal.
Szénsavas üdítőt sem ivott még, cukros löttyöket heti 2 alkalommal (átlagosan).
...de ahogy elnézem az eddigi válaszokat - lehet, hogy én vagyok a szigorú, bár nem mindegy, hogy 2,5 éves, vagy 5-6 éves gyerkőcről van szó.
Chipset - talán - tudod helyettesíteni kölesgolyóval és bulátával.
2014. jan. 1. 18:12
12/19 anonim válasza:
4 éves a fiam
gumicukrot,csokit nem eszik.chipset havonta egyszer ezt a spirálosat.
amit minden nap eszik uzsonnára kismackó,tejszelet,rudi ,krémtúró,paula(vagy-vagy)
most decemberben viszont minden reggel kapott egy kocka csokit,amikor kibontota az adventi kalendáriumot.de ez 24-el megszűnt.azóta nem evett csokit
2014. jan. 1. 20:36
13/19 anonim válasza:
3 éves a lányom. Gumicukrot, csipszet, nyalókát, üdítőt még sosem evett. A Mikulás csomagot én adagoltam neki, abban volt csoki bővem. De egyébként nagyon ritkán kap édes krémtúrót vagy joghurtot. Inkább natúrt, vagy én teszek bele gyümit. Neki a gyümölcs az édesség, abból mindenfélét kap. Ha utazunk, akkor Zabfalatokat kap. Egyébként nincs nasi, vizet iszik (meg tejet).... és láss csodát: tök rossz evő, válogatós gyerek lett mégis!
2014. jan. 1. 21:31
14/19 anonim válasza:
3 éves a fiam. Chipset, kölesgolyót, kukit vagy ropit kb. hetente 1x kap, csokit szintén (kivétel volt nálunk is az adventi naptár, de még tartanak a mikulások is), de minden napra jut valami, hol egy Kubu, hol egy túrórudi vagy krémtúró, gyümölcsjoghurt vagy tejbegríz. Gumicukrot tán 1-2x evett, ha megkínálta egy barátja. Egyébként nem vagyok ellene az nasiknak (szintén válogatós volt és mióta jobban engedtem, azóta javult), de igyekszem az ebéd megevéséhez kötni ill. azért általában legalább elolvasom, melyik fajtákban van a legkevesebb érthetetlen összetevő.
2014. jan. 2. 09:13
15/19 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat!:)
Vettem kolesgolyot,es nagyon izlik neki!!!:) Koszi az otletet!
2014. jan. 3. 14:06
16/19 anonim válasza:
5 és 2 éves gyerekeim vannak. Másfél éves korukig nem kaptak mesterséges hozzáadott cukrot, csak ami a gyümölcsben stb van. Gumicukrot, chipset, kólát, egyéb szénsavas lónyálat soha nem esznek/isznak. Nálunk az az alapszabály, hogy ebéd és vacsora után van desszert, ami lehet gyümölcs, sütemény, tejszelet, túró rudi, gyümölcspüré, csoki, aszalvány, pisztácia, kesudió... Ők választhatnak. Persze ünnepek alkalmával meg vendégségben szoktak kapni sütit meg egyebeket ezen felül is, de odafigyelek, hogy lehetőleg ne azzal tömjék tele a pocakjukat.
2014. jan. 5. 09:27
17/19 anonim válasza:
Ejha, ez jó sok…a szülök is ilyen sokat esznek?
2014. jan. 8. 10:29
18/19 anonim válasza:
2,5 éves elmúlt a kisfiam.Igyekszem kevés édességet adni,sajna a rokonoknak ebből a szempontból nehéz a felfogásuk,mert most így két hónapon belül rengeteg csokit,cukrot hoztak a fiamnak,mert most Mikulás,meg karácsony és egyéb kifogásokkal.Az a baj,hogy akkor nem eszik rendes ennivalót,mert nagyon édesszájú.Most,hogy lement az édesség dömping,igyekszem visszafogni,két naponta kaphat két kocka csokit,ha hazaért a bölcsiből és rendesen ebédelt,uzsizott. Gumicukrot csipszet,nyalókat még nem evett,és nem is szeretnék adni amíg lehet.heti 1-2szer szokott enni egy kis pufit,kis kekszet,kölesgolyó,vagy ropit,és heti egyszer sütök süteményt hétvégén.Mi is szoktunk enni a párommal édességet,én nem viszem túlzásba de párom is édesszájú,mint a fia.
2014. jan. 8. 10:35
19/19 anonim válasza:
Helo,
hát én kiskoromban nem ilyen gyakran kaptam rágcsát..Nálunk
ha Meki vagy BurgerKingről volt szó akkor 1-2 hóónapban max 1x és azt is csak akkor, ha nem tudtunk enni, siettünk.
A csipsz is ritkább volt, 3-5 héten az is csak egyszer, hogy legyen szép alakunk, meg ilyenek.
A ropi, rágcsa, ilyenek azok meg ilyen 2 héten 3 zacskó maximum. Nem annyira szerettük az ilyen dolgokat.
Édességet viszont mindenki imádta! Azt midnig, fagyit persze csak nyári idején.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!