Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 3-4 éves gyereknek karácsonyra...

3-4 éves gyereknek karácsonyra Tablet. Csak szerintem túlzás?

Figyelt kérdés
Oké!Modern világban élünk,meg ebbe születnek bele...De mégis?Vélemények?
2013. dec. 22. 20:53
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
96%

4 éves múlt a lányom, tavaly karácsonyra kapott az apjától egy Ipad-ot, vagyis hogy közösen kaptam én és gyerek. Már akkor leesett az állam, hogy minek kellett ez, holott van laptopunk, amin nézhet meséket. Én amúgy is maradi vagyok az ilyesmiben, azt vallom hogy ekkora gyereknek kézzel fogható játék kell. Az apja szerint meg jó dolog, és a környezetünkben szinte minden gyereknek már van. Na jó beletörődtem, mint sok más itt, aki azt vallja ha nem tiltjuk akkor nem lesz függő. Az első csoda 3 napig is tartott ahogy szokták mondani, volt hogy hetekig elő sem vette a tabletet, majd utána volt olyan időszak, hogy állandóan azzal akart játszani, és egyfolytában könyörgött hogy töltsek le még több játékot. Voltak játékok amik értelmesek voltak és az ő korának megfelelő, fejleszt is valamennyire, de voltak értelmetlen, idióta játékok, amikhez ragaszkodott volna. Na akkor sokalltam be és elvettem tőle. Végül az apja is belátta, hogy nagy hülyeség volt neki a tablet, már őt is idegesítette hogy oviból hazajőve az volt az első dolog amiért nyúlt. Elzártuk előle, csak akkor kaphatta meg amikor elutaztunk, repülőn ugyanis nagyon hasznos dolog meséket nézni rajta.

Azóta kb 3 hónapja nem használta, egy fiókban van, fel sincs töltve, ha eszébe jut akkor mindig azt mondom hogy nincs feltöltve játszunk mást, majd el is felejti. Szóval nagy ötlet volt megvenni, hogy most a szekrényben van elrejtve. A telefonomat szokta néha megkaparintani, de már abból is kitöröltem a játékokat nehogy arra is rákapjon. Már csak fényképezésszinten használja.

Én tanultam ebből az egészből, óriási hülyeség egy ekkora gyereknek.

2013. dec. 23. 08:53
 22/40 anonim ***** válasza:
60%

Ha igazán szeretnék a szülei, inkább egy mesekönyvet vennének neki, ölbe ültetnék, és abból mesélénének neki, nem pedig odalöknék a tablet elé a hangosmeséhez...

Én is túlzásnak tartom, de végülis nekem mindegy!

2013. dec. 23. 08:55
 23/40 anonim ***** válasza:
46%

Utolsó!

Elég álszent amit írsz!Azt ne mond,hogy a te gyerekeid folyamatosan az öledben ülnek,és csak mesélsz és mesélsz nekik.Te nem csinálsz háztartási munkát,nem dolgozol,nem csinálsz semmit,csak mesélsz,és te vagy ettől a szuperanya!Képzeld,az én fiam szokott mesét nézni a tableten,de ettől függetlenül igazán szeretem.Foglalkozok vele,olvasok,mondok neki mesét.De én is ember vagyok,nem tudom főzés közben az ölembe ültetni és mesét olvasni neki.Akkor már nem is szeretem?

Csak ezt a szót tudom ismételni,álszent

2013. dec. 23. 10:46
 24/40 anonim ***** válasza:
55%

14-es: Neked viszont nem sikerült olyan sokat tanulnod: "Nagyon sokat tud tanúlni is vele a gyerek!" Hát na... Amúgy az én fiam még 3 sincs, de magyarul 20-ig, angolul 10-ig számol, tud kb 30 angol szót, 20 angol dalt, meg vagy 120-at magyarul, és 5 nyelven mondja el, hogy "Boldog karácsonyt!". Pedig képzeld nincs se tabletje, se iphoneja, de még csak idegen nyelvű dadája sem. Csak szimplán megtanítottam vele. Így is lehet csinálni.

20-as: Na te vitted a prímet azzal, hogy amikor tv-ztek, akkor gyerek mást akar nézni. Tehát nálatok az esték aból állnak, hogy apával ültök a tv előtt, a gyerek meg ül a tablet előtt és ő is bámulja a mesét. Na ehhez szívből gratulálok! Nyilván sok kellemes gyermekkori emléke lesz majd az együtt töltött időtökről...

Szóval mindaz, hogy páran nem tartják helyesnek ekkora gyereknek az ilyen jellegű játékot, az nem féltékenység, csak józan ész.

2013. dec. 23. 11:24
 25/40 anonim ***** válasza:
37%

utolsó,te egy rosszindulatú p.ics@ vagy!

miért állna abból az este,hogy a tv-t bámuljuk?ti nem néztek tv-t?te nem nézted meg gyerek korodban az esti mesét?

komolyan itt senki nem normális?

bár sok közöd nincs hozzá de leírom.A fiamat ősztől tavaszig naponta 2-3 alkalommal inhalálni kell.Ami 20-25 perc.ha nem nézhetne közben mesét,nem ülne nyugodtan az inhalátor előtt,így meg szépen megül,és nem kell steroiddal tömnöm.És lehet,hogy nem vagy jó szövegértésből,de leírtam fentebb,hogy nincs egész napra a tablet elé lökve.Szerintem aki azt állítja,hogy a gyereke nem néz mesét,az hazudik.Ja és bocs,hogy este megnézzük a híradót.Te is egy álszent szuperanyu vagy.ja és pontozz le nyugodtan,mert magasról teszek rá,hogy te mit gondolsz

2013. dec. 23. 12:17
 26/40 A kérdező kommentje:
Valódi tablettről van szó!Nem a játékról.
2013. dec. 23. 12:38
 27/40 anonim ***** válasza:
27%
Nem vagyok sem álszent, sem szuperanyu. Igenis néz mesét a gyerek. Én meg vele nézem, vagy végzem a dolgom. De soha nincs olyan, hogy mi párommal bámulunk a egy műsort,mialatt a gyerek egy másik szerkentyűn egy másik műsort nézne. Mert ez abszurd! Ezen akadtam fenn okoska!!
2013. dec. 23. 12:47
 28/40 anonim ***** válasza:
41%

Mmagyarázd már el,hogy mitől másabb,hogy a gyereked egyedül néz mesét,amíg te mást csinálsz,vagy vele együtt nézed a mesét,mint ha két különböző dolgot nézünk?Mitől abszurd?

Amúgy meg elhiszem,hogy büszke vagy az öt nyelven Boldog Karácsonyt mondó gyerekedre,de ez a kérdés nem ki mit tud kérdés volt,semmi köze a témához.Csak hogy én is kötözködjek veled,mert te azt teszed.Okoska.

Az én gyerekem is okos,értelmes,rengeteget foglalkozok vele születésétől,másfél évesen körmondatokban folyékonyan beszélt,hibátlanul ragozva és több tucat mondókát tudott.Akkor ezt biztos a tv-ből tanulta,amikor két éves koráig nem is nézett tv-t.

Tudod mi az abszurd?Az,hogy ismeretlenül,a hátteret nem is ismerve fikázol családokat,ahelyett,hogy magaddal foglalkoznál.Úgyhogy most már akadjál le rólam abszurdkám!Még hogy nem lesz élménye a gyerekemnek felnőtt korára.Ezt kikérem magamnak.Foglalkozz csak az öt nyelven Boldog Karácsonyt kívánó gyerekeddel.

2013. dec. 23. 12:55
 29/40 anonim ***** válasza:
73%

"az én fiam még 3 sincs, de magyarul 20-ig, angolul 10-ig számol, tud kb 30 angol szót, 20 angol dalt, meg vagy 120-at magyarul, és 5 nyelven mondja el, hogy "Boldog karácsonyt!". Pedig képzeld nincs se tabletje, se iphoneja, de még csak idegen nyelvű dadája sem. Csak szimplán megtanítottam vele. Így is lehet csinálni."

Attól,hogy betanulta ezeket mintegy vásári majom,még nem tudja mit jelent.

2013. dec. 23. 13:04
 30/40 A kérdező kommentje:

Ne veszekedjetek!Véleményeket kértem!

Miért baj az,hogy más az értékrendünk?

2013. dec. 23. 13:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!