Mennyire hülyeség vagy jó dolog kisfiúra szoknyát adni
ilyen melegben?
Figyelt kérdés
A kisfiam négy éves és neki szeretnék venni kis szoknyát. Délutánonként a szomszéd kisfiával szoktunk találkozni lent a homokozónál, ő most három éves és nyáron az édesanyja kis szoknyácskát ad rá. Ajánlotta, hogy mennyire praktikus, nem fülled be alul. Még néhányszor pelust hord a pici, de most szoktatják a szobatisztasághoz. Mennyire hülyeség vagy jó dolog kisfiúra szoknyát adni ilyen melegben?
Nekem egy öt éves fiam van, Kustyánnak hívják. Nem én erőszakoltam rá a szoknyát, hanem ő kérte és vettem neki. Csak otthonra veszi fel, de szerintem teljesen mindegy miben van otthon. De utcára én biztosan nem adnám rá!
2008. júl. 15. 09:18
12/28 anonim válasza:
Az utóbbi párszáz évben Közép-Európában a férfiak nem hordtak szoknyát. Miért pont most ne változtatnánk meg a divatot?
Egyébként kicsit tőlem is idegen a dolog, meg nem hiszem, hogy lenne erőm a rosszalló megjegyzéseket elviselni.
Az identitástudatról még annyit, hogy egy bizonyos korig a gyerekek még nem az elsődleges nemi jelleghez kötik a nemeket, hanem a külső jegyekhez. Amikor a 3 éves fiamra egyszer szoknyát akartam adni (kíváncsi voltam, hogy jó lenne-e a méret a hasonló korú unokatesónak) azzal tiltakozott, hogy ő nem akar lány lenni, és ha szoknyát vesz, akkor lány lesz. DE ha látott volna már korábban is szoknyás kisfút, nem alakult volna ki ez a sztereotípia a fejében, hogy szoknyát csak a lányok hordanak.
2008. júl. 18. 14:47
13/28 anonim válasza:
Nekem egy két éves kisfiam van. Laza, szellős gatyát adok rá ilyen melegben, és szerintem ez teljesen megfelel neki. Sokkal kényelmesebb egy felnőtt számára is, szerintem a nadrág. Nem beszélve róla, hogy a gyerek egy fiú.
2008. júl. 18. 21:55
14/28 anonim válasza:
Én semmiképp nem adnék szoknyát a fiamra...az identitása megy tönkre...akármilyen pici...a későbbiekben nagyon rossz hatása lenne rá...szerintem már ilyen korbanérdemes elkezdeni úgy nevelni, hogy tisztában legyen azzal, hogy egy kisfiúnak udvariasnak kell lennie a lányokkal...stb...
2008. júl. 19. 12:24
15/28 anonim válasza:
Nekem az is furcsa,ha a kislányok nagy melegben félmeztelen vannak.(Vagy éppen bugyi nélkül)Én semmiképpen nem adnék szoknyát kisfiúra.
2008. júl. 19. 22:57
16/28 anonim válasza:
Hogy ki voltak akadva sokan, mikor úgy 20 éve feltűntek a hosszú hajú férfiak (korábban meg főleg)! Aztán azt is megszokta mindenki. Aszoknyát is meg fogjuk.
Ja, és Anyám idején az is lázadásnak számított, ha egy lány nadrágban járt!
2008. júl. 20. 02:20
17/28 anonim válasza:
Mostanáig a nőiesség nem volt akkora érték, mint férfinak lenni, ezért nem is annyira vigyáztak rá. Még mindig könnyebben szemet hunyunk egy fiús nő, mint egy lányos, nőies férfi esetén. De lassan ez az arány kiegyenlítődik.
2008. júl. 20. 02:23
18/28 anonim válasza:
Miért nem jó, ha egy férfi férfi, egy nő pedig nő??
2008. júl. 20. 10:02
19/28 anonim válasza:
Szerintem ez a kérdés szivatás! A hosszabb, bő póló nem elég szellős?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!