Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Többgyerekesek! Nálatok...

Többgyerekesek! Nálatok mindig minden flottul megy? Mit csináljak, hogy ne felejtsek el dolgokat? (hosszú)

Figyelt kérdés

Ma egy nagyon nagyon fontos dolgot felejtettem el és mar a lelkiismeret furdalás, hogy ezt már nem tudom visszacsinálni.:-( Egész nap bőghetnékem van a történtek miatt.

Két kisgyerekkel vagyok itthon, segítség nélkül. Ez még önmagában nem ok a szétszórtságomra, de a nagy későn fekvő a kicsi korán kelő, s még mindig éjszaka 2x-5x felébred. Több mint egy éve nem aludtam 4 órát egyhuzamban, és nem tudok mindig toppon lenni.

Nézek más kétgyerekes anyukákat, látszólag olyan lazán dumálgatnak az ovi előtt, hogy nem tudom, hogy csinálják? Én is próbálok toppon lenni ovis ünnepségeken ott vagyok, gyűjtésekbe közös játékokba résztveszünk, viszünk-hozunk stb. Mindig figyelek arra, hogy a gyerek legyen levegőn, az étkezüskre, hogy egészségesen egyenek, hogy fejlesztő játékot ill. hogy vidám játékot is játszanak.

Mindig olvasunk mesét, röviden úgy gondolom, hogy a nevelésemmel nincs nagy gond. De képtelen vagyok mindent megjegyezni. Posta- utalás- bank- ünneplő ruha - oltás - ajándékvásárlás- sütés-főzés-mi fogyott el, stb. Főzés-bevásárlás-takarítás-etetés-pelenkázás-ovi-rohanás van minden nap. Én elsősorban az alváshiányra "fogom" , mivel gyerekek előtt nem volt ilyen gondom. A féjrem csak esténként van itthon, tehát segítségem nincsen. Más hogy csinálja????

2013. dec. 18. 16:03
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagy egyedül.:)

Az ovi előtt beszélgető anyukákat sem látod, hogy utána hogy zajlik a napjuk tovább, és biztos vagyok benne, hogy nekik is vannak izzasztó pillanataik.

A noteszen kívül azt tanácsolnám, hogy próbáld picit lazábbra venni a gyeplőt, a saját gyeplődet, próbálj meg lassítani egy kicsit. Tudom, hogy rengeteg a teendő, de csinálj egy olyan napot, amikor felveszed a gyerekek ritmusát (előző nap mondjuk főzzél meg), felkelés után (nyilván hétvégén) nem a takarításnak kezdesz neki, hanem kakaóztok egyet, mesét néztek, pizsamában lustálkodtok egy kicsit, és délelőtt csak játszotok, sétáltok.

Ez saját példa volt, lehet neked nem fog bejönni, de engem mindig feltölt, ha igazán elmélyedek a gyerekeimben, mert ők annyira át tudják adni magukat a pillanatnak, a játéknak, és rádöbbenek megint, hogy milyen gyönyörűek és okosak, ezért, értük csinálom végig az egész heti rohanást (notesz azért nem árt!;), és másnap újult erővel lendülök bele a pörgésbe.

2013. dec. 19. 09:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!