Többgyerekesek! Nálatok mindig minden flottul megy? Mit csináljak, hogy ne felejtsek el dolgokat? (hosszú)
Ma egy nagyon nagyon fontos dolgot felejtettem el és mar a lelkiismeret furdalás, hogy ezt már nem tudom visszacsinálni.:-( Egész nap bőghetnékem van a történtek miatt.
Két kisgyerekkel vagyok itthon, segítség nélkül. Ez még önmagában nem ok a szétszórtságomra, de a nagy későn fekvő a kicsi korán kelő, s még mindig éjszaka 2x-5x felébred. Több mint egy éve nem aludtam 4 órát egyhuzamban, és nem tudok mindig toppon lenni.
Nézek más kétgyerekes anyukákat, látszólag olyan lazán dumálgatnak az ovi előtt, hogy nem tudom, hogy csinálják? Én is próbálok toppon lenni ovis ünnepségeken ott vagyok, gyűjtésekbe közös játékokba résztveszünk, viszünk-hozunk stb. Mindig figyelek arra, hogy a gyerek legyen levegőn, az étkezüskre, hogy egészségesen egyenek, hogy fejlesztő játékot ill. hogy vidám játékot is játszanak.
Mindig olvasunk mesét, röviden úgy gondolom, hogy a nevelésemmel nincs nagy gond. De képtelen vagyok mindent megjegyezni. Posta- utalás- bank- ünneplő ruha - oltás - ajándékvásárlás- sütés-főzés-mi fogyott el, stb. Főzés-bevásárlás-takarítás-etetés-pelenkázás-ovi-rohanás van minden nap. Én elsősorban az alváshiányra "fogom" , mivel gyerekek előtt nem volt ilyen gondom. A féjrem csak esténként van itthon, tehát segítségem nincsen. Más hogy csinálja????
Erre mondják: akinek nincs esze, legyen notesze. :)
Meg ne sértődj ezen. Én is így vagyok. 2 gyerekem van, segítség 0. Én minden apróságot rögtön (még mielőtt elfelejteném) beírok a telefonomba, a naptárba. És csak átolvasgatom, így mindent megcsinálok, nincs mit elfelejteni.
Annak idején az egyik tanárom mondta: írd fel, fiam, ha hülye vagy, én is mindent felírok!
(Abszolút nem sértésnek szánom!)
Nekem van egy asztali naptáram, ebbe azonnal körmölök mindent, orvosi időponttól kezdve a bevásárló listáig. Sokszor annyi apróságra kell figyelni, hogy akaratlanul is elfelejt az ember dolgokat. Volt, hogy a hűtő minden mágnese alatt jegyzetpapír vagy post-it ragadt. Utána váltottam naptárra.
Ha olyan típusú a telefonod, tölthetsz rá naptár-emlékeztető alkalmazást, a férjem ezt használja, figyelmeztetővel.
Vegyél egy naptárt, olyat aminél egy-egy napnál sok hely van, és ha van valami, RÖGTÖN írd oda!!
Bevásárláshoz én a telefonomba írom be ha elfogyott valami, de ha csak felragasztasz egy cetlit a szekrényre, es utána azzal mész vásárolni akkor nem marad ki semmi. Elvileg! :D
Én mosni szoktam "elfelejteni"... Mert nem telik meg a szennyestartója, de a 15 hosszú ujjú body már elfogyott a szekrényből, apának nincs már fekete zoknia, akkor észbe kapok és mosok mint egy őrült :D
Ne aggódj ilyeneken, a fontos dolgokat írd a naptárba, aztán hátha nem felejted el :P
Igazából én is vagy fel szoktam írni, sőt meg is szoktam jegyezni ez most először fordult elő. Ezt sem egész pontosan elfelejtettem, hanem rossz időpontban mentem, mert rossz kiírást néztem. :-( Nyilván én voltam a hülye ez tiszta sor. De nálatok soha nem fordul elő ilyen?
Soha nem késtek, soha nem kell rohanni? Soha nem kell pont a pénztárnál wc-re menni a nagynak? Soha nem érzitek, hogy egy káosz az életetek?
Egy csomószor járok úgy, hogy hátizsákkal megyek, pótruha, pótpelenka kaja, ital stb. akkor nem kell semmi a cuccok közül, de múltkor a mikulás ünnepségen lepisilte magát a gyerek, ami már egy éve nem fordult elő. Naná, hogy akkor nem volt váltóruha nálam.
Indulás előtt, ha időben készen vagyunk, akkor tuti akkor kakil be a kicsi, ha busszal megyünk nem nyitják ki hátul stb. Másoknál ilyet nem látok (vagy csak nem figyelem), de néha egy rakás szerencsétlenségnek érzem magam. Szerencsére többnyire megoldom a dolgokat, de a mai nap elbénáztam.. Ezek szerint csak velem fordult ilyen elő??
Ne aggódj mással is előfordul hasonló szitu!
Én is mindent jegyzetel,mikrón egy asztali naptár,hűtön post-it,éjjeli szekrényen cetli-toll ha még este az ágyban is eszembe jutna valami!
Én nyáron a nagyobbik fiammat mandulaműtét után 1 héttel elfelejtettem elvinni kontrollra!Na az milyen??
Én is bőgtem mint a kisgyerek,hogy hogy lehetek ilyen h.lye!
Nekem a két gyerek egy oviba járt, de más-más napon volt az anyáknapi ünnepély (pont hogy akiknek kettő van, ne maradjon le).
Naná, hogy nem azt a gyerekemet öltöztettem ünneplőbe, amelyiket kellett volna. :-)
Notesz, írj fel mindent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!