Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit csináljak hogy a 3 éves...

Mit csináljak hogy a 3 éves kisfiam ne legyen egy bőgőmasina?

Figyelt kérdés
Elnézést a kifejezésért, de nem találok rá jobb szót. Egy alapjáraton nagyon vidám talpraesett gyerek a kisfiam, egy igazi kis szeretet- és energiabomba. Az utóbbi időben (kb egy hónapja) mindenért bömböl, ha valami nem úgy van ahogy ő akarja. Azért, ha nem azt a cipőt adom rá amit ő akar, ha az oviból haza kell jönni, ha le kell feküdni, szóval mindenért. De nem szimpla hiszti, úgy rákezd, és ordít mintha a csontját törnék vagy én nem tudom. Már kérdeztem tőle egy egy ilyen alkalommal, hogy fáj e valamije vagy mi a baj. Ilyenkor rendszerint hüppögve bömbölve közli hogy mit akar. Mit tehetnék hogy ez megváltozzon, hogy olyan legyen mint korábban?
2013. dec. 17. 20:56
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom a választ, de vigasztal a tudat, hogy nem csak az én lányom ilyen :)
2013. dec. 18. 00:29
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Üdv a dackorszakban...:)

Túl kell élni!

Az enyémnél a hüppögős hisztinél az válik be,hogy jó erősen átölelem és halál nyugodt hangon beszélek hozzá:hogy jól van most nyugodj meg stb.Vegyél mély nagy levegőt! stb Ez általában megnyugtatja!

[link]

2013. dec. 18. 13:00
 3/4 anonim ***** válasza:

Enyém 5 éves, kb 3-3,5 évesen kezdte azt, hogy minden szaron bőg. Még nem múlt el...

Ő mindig azt mondja, hogy szeret sírni. Köszi

Én azt vettem észre, hogy türelmesnek kell hozzá lenni. Ha sír, és türelmesen lereagálom, akkor hamarabb abbahagyja, mintha elkezdek vele ordítani, hogy fogja be a száját és ne bőgjön.

Mondjuk én sokszor vagyok "szemétláda", mert mostanában meg szoktam zsarolni, pl egy-egy vendégségbe menés előtt, ha ott is elkezd sírni, akkor ez meg az nem lesz vagy lesz. De vendégségben szerencsére normálisan viselkedik, általában csak itthon nekem és a férjemnek sír és ordít és bőg. Micsoda mázlisták vagyunk :)

2013. dec. 18. 15:19
 4/4 A kérdező kommentje:
Hát azt hittem már túl vagyunk a dackorszakon. Volt kb egy fél év, amikor álomszerű volt. Az a helyzet, hogy az én drága kicsi fiam sajnos nemcsak minket örvendeztet meg ezzel. A minap tesóméknál voltunk karácsonyozni (külföldön élnek most volt rá lehetőség) és ott is olyan ribiliót csapott hogy azt hittem felrobbanok! Akkor nincs más hátra, csak a türelem és a várás....
2013. dec. 18. 16:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!