Pisilés előtt mindíg kicsit becsorog a bugyiba.4,5 éves a kisfiam. Baj van?
Oviban soha! Mindíg száraz alsóneművel jön haza. Itthon pedig folyton akkor szól, hogy pisilni kell, ha már valamennyire becsurgott.
Mi ez? Az oviban miért nem? Itthon állandóan szólnom kell neki, hogy menjen el pisilni, mert a gyerek későn kapcsol úgymond.
Éjszakára még nem ágytiszta… bár a nyáron a legtöbbször száraz pelenkával ébredt. Meg is dícsértem.
Kakilni csak a pelenkába hajlandó. Ez ügyben már a végtelenségig elmentünk nála mindhiába sajnos. Így ezt a témát most egy ideig jegeljük.
Kiegyensúlyozott családban él, nagyon jó anyagi körülmények között. Rendszer van az életében, normálisan eszik, iszik, délután még mindíg alszik.
Most fog megszülteni a kistestvére. Bújik a pocakomhoz minden nap és simogatja. Nem látjuk, hogy ezzel baj lenne.
VAlakinél hasonló? Tapasztalatok?
Bár nem vagyok szakértő a témában de az hogy 4,5 évesen ilyen gondjai vannak az probléma.
Szekembert megkérdeztetek?Lelki okai vannak ez majdnem 100%.Valószínűleg a kistesó is közrejátszik hiába nem mondja...
elsővel egyetértek egy dolgot leszámítva, hogy a kistesónak köze van hozzá. 4,5 éves, a becsurgás és a pelusba kakilás már rég "nem normális", 3,5-4 évesen sem volt az, akkor meg nyilván még nem volt útban a kistesó :/
szakembert kérdezz meg, valami biztos van, hátha tud segíteni megoldani
nem is a kaki a fontos… most. Már 2x belekakilt a wc-be. Tegnap este azt mondta azért nem akar wc-be kakilni, mert magas.. ő meg gugolva kakil. Már tettem a lába alá kisszéket, de azt a pozíciót nem tudja felvenni sajnos így sem.. Így most tovább agyalok.
A pisi miért csurog be itthon az elején és az oviban MIÉRT NEM?
Most volt féléves értékelés az oviban mindkét óvónő által és semmilyen szorongást nem említettek. Nyitott a gyerekekkel, játszik, bartákozik. Ma is megy vendégségbe du. egy csoporttársához.
Talán lehet túl babusgatom még mindíg? Ez lehet a gond? Önállóságra van azért nevelve. Segít a házimunkában is. Rendszerető. Ezt látja tőlünk is.
Sokat beszélgetek vele… Tényleg egy vidám, jó gyerek.
Köszi az infót. Csak már ott tartunk hogy itthon néznem kell mikor pisilt és szólni mindíg, hogy menjen el wc-re. Ezt meg nem akarom, mert két hét múlva itt a kistesó és még azt is figyelni, hogy a nagy menjen wc-re kész téboly!
Ráadásul ma a vendégségben otthagytam játszani, vittem egy váltás ruhát neki. Persze kérdezték tőle, hogy kell-e pisilni? -Nem. Erre rá negyed órára bepisilt, át kellett öltöztetni.
Megőrülök!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!