Milyen gyakran hisztizik 2 év körüli gyermeked?
Nekem naponta úgy 5-6-szor simán, persze attól függ, hogy jobb vagy bal lábbal kelt fel éppen, az apjának nem szokott hisztizni, őt még nem unja annyira :) A legújabb, hogy elengedi magát, feltartja a kezét, hogy ne tudjam felvenni és le akar feküdni, úgy nyeklik-nyaklik, mint mikor párnapos volt. Le is fekszik a földre simán, ha nem tetszik neki valami, mindegy mi van a földön. Aztán üt is és dobál is, ezekre én nagyon háklis vagyok, ezért mindig erélyesen rászólok, hogy ezt nem csinálhatja, senkit nem dobunk meg, és nem ütögetünk, mert az fájdalmat is okozhat. Ha ez nem ér célt, akkor azt mondom neki, hogy ha eldobja pl. a dominót, akkor elteszem a betonkeverős kocsiját és nem kapja vissza. Ez be szokott válni. Ha ledobja magát a földre, akkor felveszem, megnyugtatom (legalábbis megpróbálom) és ha lenyugodott akkor igyekszem magyarázatot adni arra hogy mit miért tettünk vagy nem tettünk.
Tényleg foggggalmam sincs, hogy mikor fogok valaha is célt érni :)
Nekem szerencsém van. 23 hónapos kislányom nagyon ritkán hisztizik. Főleg akkor, ha nagyon fáradt, de ez érthető.
Vagy esetleg még akkor, ha elveszek tőle valamit, amit nem szabad, de ez ritka. Vagy múltkor mikor apa beteg volt és nem tudott vele játszani. Alapvetően nagyon vidám kislány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!