Kedves gyakorló anyukák! Mennyi idős gyerek tud így rajzolni?
A kisfiam pár rajzát feltöltöttem, és szeretném, ha megnéznétek és megtippelnétek, hogy mennyi idősen készíthette őket. Konkrétan azt szeretném tudni, hogy korának megfelelően tud-e alkotni, vagy sem. Előre is köszönöm mindenkinek a segítséget!
X hónap:
(Autó, napocska; Vonat)
A napocskát korábban megtanítottam neki hogyan kell, az autót nem, azt magától találta ki. A mozdony is 100% saját munka, nem rajzoltunk korábban hasonlót. Mindkét rajznál megkérdeztem mit készít, és megmondta, én meg ráírtam utána.
X hónap +2 hét:
(Ijesztő szemüveges, mosolygós hóember)
Korábban megtanítottam hogyan kell hóembert rajzolni, itt teljesen egyedül dolgozott, csak szóltam neki, hogy váltson színt a szemnél, szájnál és a szemüvegnél. De a kezéhez itt sem értem, egyedül csinált mindent. (Látszik is rajta... :))
x+1 hónap:
(Mikulás szán; Hold és Csillagok)
Egyik képben sem segítettem semmit, korábban nem rajzoltunk csillagot, magától találta ki, hogy így egész jó lehet. Csak megkérdeztem mit készít, és annyi.

3
egyébként hónapra pontosan nem lehet megitélni

Hááát....:))
Minden szülőnek a saját gyereke rajzai a legszebbek, így vagy ezzel te is! Sajnos én sem tudom kivenni a rajzokból hogy mit ábrázolnak, de az a lényeg hogy a kisfiad és te látjátok!
Egyébként nekem 2 éves ikreim vannak, imádnak rajzolni, firkálni. De az egyikük szabályos arcot tud rajzolni. Fej, 2 szem, orr, száj, fülek, haj, esetleg sapka. De ennyi. Egyébként köröket, vonalakat, pöttyeket, "kakaós csigákat" rajzolnak.
Naa, és milyen idős a csemetéd?

Ez még a firkakorszak. A fiúk általában ebben kevésbé "jók", így 2-3,5 év körülire tippelem. De ha rajzolás terén többet foglalkoznak vele, akkor lehet, hogy fiatalabb.
Ha nagyon érdekel a téma, vagy aggódsz, akkor ajánlom Feuer Mária Gyermekrajzok fejlődéslélektana c. könyvét.
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! A gyerkőc 2,5 éves, így ez a tippelt kategória talált be. Bár külön kihangsúlyoztam a kérdésben, hogy a KEDVES anyukáktól kérdeznék, azért köszönöm azok válaszait is, akik egyből azt feltételezték, hogy zseninek hiszem a gyerekem (holott pont azt akartam megtudni, hogy tud-e korának megfelelően rajzolni, és ezt egyértelműen le is írtam).
Gyerek arcot ő is tud egész jól, de azt azért nem töltöttem fel, mert az is olyan, amit tanítottam, tehát nem tartom nagy számnak.
Nekem ezek a mozdony, csillag és hasonló elemek azért különlegesek, mert saját fantáziája alapján csinálja, tehát leül, elképzeli és megvalósítja.
Azért a firkálmánytól messze áll, hisz kipufogót rajzol a mozdonynak, felülre gőz vonalat húz, és egyértelműen látszanak az autó kerekei, és a csillag sugarai. Bár tény, hogy nekem is, és a gyerkőcnek is abszolút erős a képzelőerőnk, talán ezért szúrnak nekem szemet ezek az apróságok.
Szóval még egyszer köszönöm mindenkinek a segítséget, és a jó szándékú feltételezéseket azoknak, akiktől azt is kaptam, a könyv címet pedig különösen, feltétlenül megnézem!!!! :)
Zöld kéz megy mindenkinek! Kellemes Ünnepeket előre is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!