Kb. mikorra várható el, hogy a gyerek tisztán kimondja az "R" betűt?
Kislányom már 3,5 éves és az "R" betűt egyáltalán nem tudja kimondani, pedig az ovis csoportjában tőle már kisebbek is szépen ejtik. Férjem azt mondta, hogy ő is logopédushoz járt, biztos a kicsinknek is szüksége lesz majd rá.
Én még túl korainak tartom ennek a nehéz betűnek az érthető kiejtését, vagy tévednék?
Mikortól javasolt logopédushoz fordulni?
A lányom 4,5 évesen jött haza egyik nap úgy az oviból, hogy megtanulta kimondani, teljesen magától, csak ráérzett valahogy. a trrrr volt az első, amit sikerült kimondania.
Ez úgy Łáttam a csoportban átlagos, van, aki még 5,5 évesen sem tudja. Csak nagycsoportban van logopédus.
ne aggódj. a kislányom nagycsoportos és sokan nem tudják kimondani az R betűt. heti egyszer logopédus foglalkozik velük.
3,5 évesen egyáltalán nincs lemaradva a lányod!
Nálunk is nagycsoportban járatják logopédiára a gyerekeket, akinek szüksége van rá.
Nekem fiam R betűje kiscsoport végére lett meg. ÉN már jeleztem kiscsoportban is, hogy nagyon nem megy- nézze meg a logopédus, és mondták, hogy nyugi... majd nagycsoportban. De kiscsoport végefele elkezdte énekelni az EszteRlánc dalt és nem hittem fülemnek... R betűvel énekelte- és azóta is jól pörög a R betűje.
Mi a rosszul ejtett SZ betű miatt most logopédushoz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!