Öntörvényű és hiszti. Hogyan kell neveljem?
20 hónapos és úgy érzem hogy "félek" a gyerekemtől. Félre értés ne essék nem szó szerint érzem de mikor felkelek végig gondolom vajon milyen napunk lesz.
ha az utcán nem arra megyünk amerre ő akar földhöz veri magát vagy rongybabaként hisztizik.
a boltban ha nem azon a soron megyünk szintén ez van.vagy akár a lakásban tisztába akarom rakni akkor is ez .pedig szépen pianóban mondom neki h most mit fogunk tenni.de mint aki nem érti és nem is akarja.
Maximálisan szeretettel van vele foglalkozva csak annyira rossz mikor nemtudok sehova vele menni mert szégyenkezem hogy nemtudok mit kezdeni az üvöltözős hisztijével.tanácstalan vagyok .sokszor úgy érzem ő irányit engem mert mikor hisztizik földhözveri magát ugybár nem akarok szégyenkezni felveszem vagy arra megyek amerre ő akar.
eléggé komoly kisfiú igy is nehéz lekötni a figyelmét vagy nevetésre birni.még ez is feladat!!!!
plusz nemtudom hogy érezhet irántam mert csak az apja az apja.őt ölelgeti szeretgeti.hozzám nem jön soha oda ölelgetni szeretgetni nekem csak a hiszti marad,kb anya ezt kapod!össze vagyok zavarodva.nem megváltoztatni akarom csak kordában tartani h szót fogadjon és egy kis vidám kisrác legyen belőle!kinövi ezt?
köszi a válaszokat!
Meg is válaszoltad saját magad.
Engedsz a hisztijének, így ne várd, hogy abbahagyja, hiszen tudja, ezzel szuperül célt ér.
Szánj rá időt és néhány kellemetlen percet, ignoráld az ilyen jeleneteket.
Ezzel nem csak azt fogod elérni, hogy abbahagyja a hisztit és így megkönnyíted a saját életed, de vele is jót teszel, mert ez nagyon fontos lecke számára az élethez.
Ha elkezdi a hisztit, megmondod neki hogy fejezze be vagy megy a sarokba. Ha nem fejezi be, beállítod a sarokba két percre. Megpróbál majd elinalni, akkor meg sem szólalsz, csak visszateszed, és addig játszod ezt míg ott nem marad két percig. El fog tartani pár órát de ha látja hogy nem engedsz belőle szót fogad.
Az pedig hogy az apához megy..legyünk őszinték, a gyerek mindig ahhoz szalad akit kevesebbet lát, hiszen veled van egész nap. Ha valami komoly baja lenne akkor viszont hidd el hozzád szaladna (ezt sok gyereknél tapasztaltam).
A hisztit viszont csak konzekvens hozzáállással lehet kinevelni a gyerekből. Nem idegességgel, ordítással vagy közönnyel. Ha mindig határozottan tartod magad hozzá hogy az van amit te akarsz, egy idő után megszokja és elfogadja. :)
Hagyd hisztizni! Menj el a közeléből és Ne várd, hogy utánad menjen. Legfeljebb annyit mondj neki, hogy amíg hisztizel, addig nem figyelek rád. És ne is figyelj rá.
Hagyd egyedül játszani és NE segíts neki.
A boltban is arra menj, amerre te akarsz. Ha hisztizik, hagyd ott, és menj a dolgod után. Ha nem lát, abba hagyja a hisztit és keresni fog. Fel csak akkor vedd, ha kimégy az üzletből. Akkor is, ha a többiek csúnyán néznek rád.
Kell egy hét, amíg leszokik a hisztiről, de ha nem szoktatod le róla, csak rosszabb lesz.
A hisztit NEM fogja kinőni.
Hát bocsi,tudom le leszek pontozva de azért leírom...mikor az én fiam eljátszotta ezt,akkor bizony kapott a fenekére...persze én is megtettem mindent,kértem szépen,magyaráztam,stb.,de mikor elment a végső határig,akkor bizony kapott kettőt a pelusra.És persze ezeket az otthoni hisztiknél,így a boltban,utcán csak "lágyabb" verzióban hisztizett,ami kezelhető volt,persze azért is mert tudta hol a határ.
És e miatt nem lett agresszív,egy nagyon életre való,aktív,okos 3 éves,aki tudja meddig mehet el.
Lehet sokaknak nem jön be ez a nevelési elv,de szerintem az már nem túl jó,mikor az anyuka reggel végig gondolja,hogy "jaj vajon milyen lesz a nap",és fél elmenni a boltba a gyerekével.Ezzel nem ítélkezek,ne értsetek félre,mert az én gyerekem is hisztizett,de hamar rájött,hogy nincs értelme.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!