Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Vajon megszokta az éjszakai...

Vajon megszokta az éjszakai ébredést?

Figyelt kérdés
15 hónapos a fiam. Az utóbbi 3 hónapban nagyon megváltozott éjszakai alvása. Elalszik fél 9 fele, és pontban fél 11-kor üvöltve ébred, kiveszem a kiságyból megnyugszik és nem marad az ölembe, leteszem és játszani kezd. Akár fél 2 ig is játszik, ha próbálom visszatenni az ágyba úgy sír hogy az valami hihetetlen.. Már nagyon fáradt vagyok, nem tudom honnan van ennyi energiája, ugyanis nappal 1 órát alszik csak. Már mindent próbáltam.. Beteszem az ágyba próbálom fekve tartani simogatom de áll felfele és ordít. Reggel 8-9 közt ébred, ebéd után 1 órát alszik este pedig virrasztunk.. Próbáltam azt is hogy hagyom kicsit hátha visszaalszik, de esze ágában sincs.. Mit tehetnék még? Ringatás, éneklés sem jön be. Már kínomban próbáltam hátha velünk alszik de nem marad ott se, csak a saját ágyában alszik. Fogzásra gondoltam mikor elkezdte ezt az egészet, de most jelenleg nem jön foga lehet már megszokta hogy ébred? Hogyan szokossam vissza hogy aludjon rendesen? Nem éhes, nem szomjas, nem fázik nincs melege egyszerüen mászkálni akar a lakásba..
2013. dec. 8. 13:30
 1/3 anonim ***** válasza:

Húú...sajnálom,nem lehet egyszerű...

Mi lenne,ha pl. később fektetnéd le...jól elfárasztanád?

Vagy nem altatnád délben... a lényeg,hogy hulla fáradt legyen. Mert már rászokott,hogy felébred azonos időpontban. Valamivel ebből kell kibillenteni. Szerintem,ha 1-2 szer beválna valami hasonló taktika,akkor visszabillenne.

A másik ötletem az lett volna,hogy aludjon veled,és mielőtt elkezdene belemélyedni a sírásba,akkor vigasztald,húzd magadhoz,hátha "nincs ideje felébredni"...de írtad,hogy nem tud aludni csak a kiságyában.

2013. dec. 8. 14:26
 2/3 anonim ***** válasza:
Hát nálunk is volt ilyen a fogzás váltotta ki. 1hónapja kelt mire meglátszott az ínyén a fehér csík és döbbentünk rá hogy fogzik. annyival szerencsésebbek voltunk hogy ő fele ennyi idős volt akkor és még nem tudott fel alá mászkálni úgyhogy közöttünk volt el mókázott egy órát hajat huzigált kuncogott stb aztán letettük aludni. Nálunk nem segített a később fektetés de egy próbát megér.. vagy citromfűteát adj neki estefelé állítólag az segít nyugodtabban aludni.
2013. dec. 8. 14:44
 3/3 A kérdező kommentje:

Próbáltam később letenni aludni, de nem vált be akkor 1 órával később kezdte a műsort..

Volt hogy nem hagytam aludni délután de annak se volt hatása.. Játszóházba viszem rendszeresen hogy fáradjon le jobban de semmi :(

Egyszerűen nem tudom mi van vele. De azért is borít ki ennyire mert semmi segítségem nincs, mamáék nagyon ritkán jönnek. Sose tudok kicsit kikapcsolni, reggeltől-estig estétől- reggelig ügyeletes vagyok :) Olyan jó lenne csak egy délután pihenő... Férjem dolgozik sokat, este amit tud segít de nehéz nagyon..

2013. dec. 8. 15:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!