Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Másfél,2,2,5 éves Kisfiad...

Másfél,2,2,5 éves Kisfiad mekkora, hány cm, mekkora lába van?

Figyelt kérdés
azért kérdezem, mert lenne lehetőségem nagyobb tételben - így jóval olcsóbban is - gyerekruhához jutni. de kiváncsi vagyok, hogy kb mikorra nőne bele, meddig kell tárolnom :)

2013. nov. 30. 19:06
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
2,5 éves 92es ruhát hord 23as a lába,de a téli bakancsa 24 es. Kb 90cm körül van,nehéz lemérni.
2013. nov. 30. 19:13
 2/11 anonim ***** válasza:

Másfél évesen 12,20 kg és 87 cm volt a fiam, 2 évesen 13 kg és 91 cm, 2 és fél évesen 14,70 kg volt és 95 cm. És másfél évesen volt olyan 23-as lába, 2 és fél évesen 26-os.

De nem érdemes előre bevásárolni egy gyereknek, ugyanis minden gyerek más, minden gyerek más genetikailag, így nem egyformán fejlődnek és nem tudhatod, hogy mikor mekkora fejlődési ugrásai lesznek, vagy éppen nem lesznek, így nem tudhatod, hogy a te gyereked mekkora lesz ennyi idősen.

Meg az se mindegy, hogy melyik része hogyan fejlődik. Gondolok itt arra, hogy a fiam felsőteste hosszabb, a lábai viszont rövidek. Nálunk olyan, hogy a nadrág még jó volt, de felsőből pl. már az 1-el nagyobb gyerekre való méret kellett.

A fiam most 3 éves, 27-es lába van, van egy csoporttársa, aki 3 hónappal fiatalabb, mint ő, neki még csak 23-as lába van. Vagy ő most 101 cm, más gyerek meg ennyi idősen 5 cm-el alacsonyabb vagy éppen annyival magasabb.

Nem lehet előre tudni, hogy mekkora lesz majd a tiéd.

Mert lehet hogy megkapod nagy mennyiségben olcsóbban a ruhákat, de lehet egy csomót nem fogsz tudni használni, mert mondjuk mire jó lesz rá az x méretű nadrág, addigra pont nyár lesz és nem is fogja hordani.

2013. nov. 30. 19:16
 3/11 A kérdező kommentje:

tudom, hogy nem egyformán nőnek :)

de sokat utazgatunk, pótruhákra is gondolnom kell (nagyszülőkhoz, nyaralóba), meg hát az időjárás sem mindig kiszámítható.

azért kérdeztem, hogy kb :)

tényleg nagyon olcsón jutok hozzá, még a turiban sem tudnám olcsóbban beszerezni, meg egyesével átnézhetem a darabokat.

szóval ezért kérdeztem.

de köszönöm az eddigi válaszokat! :)

2013. nov. 30. 19:28
 4/11 anonim ***** válasza:
Az én fiam januárban lesz 2 és fél éves. 23-as a lába. 13 kg, pontosan nem tudom most hány centi magas, de 90 körül van. Nadrágból 92-eset hord, felsőkből mindig eggyel nagyobb kell neki, mert mint általában fiúknál, neki is rövidebb a lába a felsőtestéhez képest, vagy inkább a méretezéshez képest :), illetve elég széles válla/háta van.
2013. nov. 30. 19:55
 5/11 anonim ***** válasza:

2,5 éves a fiam (márciusban tölti a hármat).

93-94 cm körül van, 15 kg, 26-os lába van. (Bár ez cipőmárka függő, a Deichmann-ban 26-ost kell nézni, a Lidl-ben vettem játszós csizmát, abból elég volt a 25-ös.)

A gyerkőc testfelépítése tényleg nem mindegy, jelenleg nadrágokból 98-as kell, de felsőből néha már a 104-est veszem, hogy lezser legyen. (No, meg az is márka függő, mert van olyan felsője, amiben 116-os van, és pont jó rá...) Az apja testfelépítését örökölte, nagy kéz, nagy láb, szerintem később ő is széles hátú-vállú pasi lesz. :)

Ha tényleg ennyire kihagyhatatlan a csomag, vedd meg, ami jó lesz rá, hordja, a többit pedig eladod.

2013. nov. 30. 20:41
 6/11 anonim ***** válasza:
Az én cseppem is márciusban lesz 3. Ő 13-14 kg között van, kb 96-97 cm és 26-os a lába.
2013. nov. 30. 21:04
 7/11 anonim ***** válasza:
Kisfiam 28 hónapos 24es lába van, 92cm és 14 kg. Nadrágból 92est hord, felsőkből 98ast.
2013. nov. 30. 21:28
 8/11 anonim ***** válasza:
24 hónapos, 94 centi körül van, a lába 23-24-es, attól függ, melyik fajta cipőt adom rá.
2013. nov. 30. 21:57
 9/11 SzCJudit ***** válasza:
Márciusban lesz 3 éves, 90 cm körül van, 12 kg, 92-es ruhákat hord és 24-es a lába.
2013. nov. 30. 22:12
 10/11 anonim ***** válasza:
A fiam 22 hónapos. 98-as ruhát hord. 94 cm, és 18 kg-ra saccolom.24-es a lába.
2013. dec. 1. 13:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!