Hogy telik a délutánod és estéd 2,5 éves kisfiad mellett?
Leírnád részletesen, hogy onnantól kezdve, hogy felébred az ebéd utáni alvásból, hogy alakul a délutánotok, mennyit játszol vele és miket, miket játszik önállóan, te addig mit csinálsz, mit uzsonnázik, mikor fürdik, mivel játszik közben, és hogy néz ki a lefekvés körüli rutinotok.
Köszönöm szépen előre is!:)
Nálunk nem teljesen stimmel a dolog, mert átálltunk arra, hogy nem alszik délben. Így mondom inkább reggeltől. Reggel fél 8-8-kor kel ő is, és a kisebbik fiam is. Akkor kakaóznak, a nagy pisil, a kicsit tisztába teszem, és mind a kettőt átöltöztetem. Aztán reggelizünk, rendet rakok a konyhában, elmosogatok, beteszem a mosást a gépbe, leszedem a szárítót, elpakolom a ruhákat, beágyazok, kiszellőztetek. Ezután jövök én: átöltözök, fésülködök, fogat mosok, rendbe szedem magam. Ha nincs ebéd maradva, akkor nekiállok főzni, ha van akkor irány sétálni, játszira, stb. Miután megjöttünk kézmosás, pisilés, aztán ebéd. Ha nem mentünk, akkor játszanak, mesét néznek, segítenek nekem a konyhában.Vagy helyesebben mondva "segítenek". Rajzolunk, festünk, gyurmázunk, stb. Ebéd után fektetem a kicsit. Amíg ő alszik, addig a naggyal olyanokat játszok, amiket a kicsi mellett nem tudunk (kis méretű lego, emeletes garázs, stb). Ha felkelt a kicsi, akkor még gyorsan lerongyolunk egyet sétálni mielőtt besötétedne, persze csak ha délelőtt nem tudtunk lemenni. Van, hogy egy kislányhoz szoktunk átmenni játszeni, aki már megkezdte az ovit, így nekik ez a délutáni találka időpont a jobb, vagy elmegyünk vásárolni családostól. Ha sehova nem megyünk, akkor délután általában olvasunk, mondókát tanulunk, énekelünk, zenélünk (nagy zenebarát a gyerkőc, van pár hangszer itthon). Táncolunk (én állatira kifulladok, mert sokszor ölben akarják, és az egyik 15kg, a másik meg 12,5kg), fogócskázunk, bújócskázunk, és tornázunk. Állatok járását, hangját utánozzuk, ilyesmi. A tízórait és az uzsit kihagytam, de az már a dolgok folyamatában megy, mert az nálunk mindig gyümölcs, rudi, joghurt, hasonlók, így gyorsan betermelik. Este 6-7 között megyünk fürdeni, aztán vacsizunk, esti mesét olvasunk, majd fekvés előtt fogmosás, még egy pisi, és fél 8-8 között irány az ágy. A sötétben még mondok fejből 2 Bogyó és Babóca mesét, aztán alvás. Akkor még gyorsan én is letusolok, fogat mosok, fésülködök, a szokásosak. Ezután megnézünk apával egy filmet, majd vagy elintézek még pár dolgot a gépen, vagy jön egy kis romantika, majd jfél fele fekszünk, alszunk.
Nálatok hogy megy a nap? Nincs tesó?
Hú, szépen hangzik, ügyesek vagytok, köszi hogy ilyen részletesen leírtad!:) Mekkora a kicsid? Nagy korkülönbség biztos nem lehet, ha 12,5 kg ő is!:)
Nálunk is van kistesó, ő 7 hónapos. A nagyfiam viselkedése eléggé kiszámíthatatlan, egyik percben imádja-szeretgeti a kicsit, másik pillanatban fellöki, megrúgja, hozzádob egy játékot. Úgyhogy én sajnos nem hagyhatom őket egy percre sem egyedül, ez eléggé megnehezíti a napjainkat.
Szerencsére a nagy alszik 2-3 órát is ebéd után (13.30 - 16.00-ig kb.), de a kicsi szinte semmit nem alszik ebéd után (20-30 percet), úgyhogy eléggé lefáradok már estére.:)
Ebéd után tehát egyszerre fekszik le a 2 gyerek, csak a kicsiért bemegyek 30 perc múlva és kihozom a nappaliba, ott elvan a szőnyegen, játszok vele, elvagyunk.
Amikor 16-kor a nagy felébred, kimegyünk enni valamit, a kicsi gyümölcsöt, a nagy pedig változó, de szeret kikotorászni mindent a hűtőből (felét se eszi meg:), sőt szinte semmit:).
Aztán bemegyünk a szobájukba és együtt játszunk a szőnyegen egészen 17,45-ig, akkor kimegyünk vacsizni. A kicsi tejpépet, a nagy pedig vagy ugyanazt mint ebédre (ha ínyére volt), vagy tejberizs, szendvics, virsli, stb.
18.30-kor fürdetem a picit, addig a nagy mesét néz (vagy nyomkodja a szám.gépet), és ő utána 19-kor be is alszik. Ezután megy fürdeni a nagy, 19.30 körül, és 20 óra körül, amikor én is kajálok, még nassol az én tányéromból is (nagyon rossz evő, úgyhogy örülök ha eszik bármit is, bármikor).
Utána mesélek neki, mesekönyveket nézegetünk, és 20.30 körül elmegyünk még pisilni, kakaót inni, fogat mosni, és 20,45 körül fekszik le konkrétan, elég gyorsan el is alszik magától, simizem a hátát-popóját. Nagyon nem kommunikálunk már a sötétben, mert a pici könnyen megébred még ilyenkor.
Reggel 6-7 között kelnek, de mostanában inkább 7,30-kor.
Bocs hogy ilyen kuszán írtam, de itt lóg rajtam most a nagy (a pici meg kivételesen alszik most egy pluszosat!:), igyekeznem kellett.:)
Hát ha a kicsi ilyen keveset alszik, az tényleg nem egyszerű. Én a nagynak mondhatom, hogy "cssss!", de egy 7 hónaposnak nehéz megmagyarázni! :):)
Az enyémek 16 és 33 hónaposak. 17 hónap van köztük.
Most próbáltam először ki, hogyan tudnak együtt festeni. A kicsi természetesen megnyalta az ecsetet, na de nem tudom neki megmagyarázni, hogy neki még ebből is ki kell maradnia. Nyilván mindent szeretne, amit a nagy is. :) Melyik városban éltek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!