Hogy tudtok főzni a gyereketek mellett?
Tedd fel magad mellé a pultra, adj a kezébe egy műanyag, fém edényt, meg fakanalat, szitát, stb. amivel nem tesz magában kárt, és őt is engedd "főzni" :)
Közben magyarázd neki, mit csináltok, stb.
Nálunk annyira megmaradt ez a fiamban, hogy már van saját "kóstoló kanala", és jön, ellenőrzi, hogy finom lett-e, kell-e még bele valami.
A 16 hós jó esetben már átalussza az éjszakát.
Ha nappal sehogy nem megy, kelj fel kicsit előtte, és készítsd oda, amíg alszik.
Esetleg segíthet, ha együtt vásároltok pl. piacon, és már ott magyarázol neki, hogy ebből mi készül majd stb.
Időzítsd a főzést az alvásidejére és esetleg néha főzz olyan ételeket, amik kitartanak 2 napig is (pl. valami rakott dolog egy nagy tállal vagy egyben sült hús/fasírt nagyobb adag vagy leves nagy fazék- ez utóbbihoz nem is nagyon kell ott állni).
Ami még nekem bejött: hajnalban felkelni egy fél órával korábban, előkészíteni mindent (zöldséget megmostni, felvágni, húst összekockázni, bepácolni, fűszerezni, sajtot lereszelni aztán visszazárható dobozba tenni stb.)- és ebédidő előtt tényleg csak fel kell tenni főni.
A legtöbb étel mellett nem kell ott állni folyamatosan egy fél órát- csak időnként kell ellenőrizni vagy megkavargatni.
A tényleges főzés ideje alatt tudsz vele foglalkozni, játszani, csak néha felállsz,megnézed az ételt vagy beállítasz kis konyhau vekkert, hogy csörögjön rád pl. 15 perc múlva.
nekem ez jött be.
A konyhai kipakolás is nagyon lekötötte a kisfiamat ennyi idősen- egy idő múlva hagytam neki egy szekrény részt, amiből kirámolhatott :) /többire, főleg ahol kés, vegyszer vagy fűszer van, szigorúan gyerekzár!/
Tettem neki oda műanyag üres üveget (benne egy pár alufólia galacsinnal, amit lehet rázni, papírtörlős tekercset, amit le tudott tekerni, műanyag edényeket, fakanalat dobolni, magokat csavarós műanyag edénybe stb.)
Szép napot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!