Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy tudtok főzni a gyereketek...

Hogy tudtok főzni a gyereketek mellett?

Figyelt kérdés
Az én kisfiam 16 hós, és nagyon utálja, ha főzök! Rángat, felkérezkedik, kiabál, sír. Pedig egyszerűeket főzök nagyon. A teregetés, porszívózá nagyjából megy mellett, közben tudok neki adni kisebb feladatokat, amiket nagyon szeret, de a főzés, az maga a pokol :( Tanácstalan vagyok :( Van valami ötletetek?
2013. okt. 14. 12:57
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Sehogy. Az én fiam is ennyi idős, én nem főzök pont emiatt. Hordjuk az ebédet, vagyis ingyen házhoz hozzák. Nap közben 1 órát alszik csak, olyankor vasalok rendet rakok. Mivel fél 7kor kel már annál hamarabb nem szeretnék kelni. A lányom 5éves, mellette se tudtam semmit csinálni, csak ha aludt. Közben heti 2 napot bedolgozok, olyankor nem vagyok reggől-estig otthon és szalad a lakás. Másnap van mit csinálnom míg alszik abban az 1 órában, szóval majd főzök, ha nyugdíjas leszek és ráérek, vagy ha nagyok lesznek. Míg nem voltak gyerekek, addig 8-8 ig dolgoztam és utána főztem, szóval főztem eleget akkor. Sütni viszont szoktam sokat sütiket hétvégén. Hébe hóba főzök is ha a gyerekek nincsenek itthon, de ez a ritka.

Nyilván ehhez kell egy férj, aki ezt átlátja és elfogadja a kifőzdés kaját.

2013. okt. 14. 14:06
 12/15 anonim ***** válasza:
Én is azt csinálom, mint a 6os írt. Reggel felkelek 6kor, odarakom az ebédet, vagy előkészítem, pl bepácolom a húst. Vagy este főzök 9 után (pl rakott kaját: este megfőzök az összetevőket, reggel összepakolom, mikor kell mehet a sütőbe). Mivel kicsi még esélyes, hogy az ebéd utáni alvása alatt is tudsz valamit csinálni.
2013. okt. 14. 14:07
 13/15 anonim ***** válasza:
Én este főzök, mikor már elaludt a lányom.
2013. okt. 14. 14:52
 14/15 A kérdező kommentje:

Köszi a sok ötletet!

Na a konyhapultra sose raknám fel :D Így is elég életveszélyes kicsi kópé :) Ma ki is próbáltam gyorsan az etetőszékes megoldást: így elsőre jó volt kb. 10 percig :D

Nálunk az bonyolítja a szitut, hogy a férjem nagyon válogat. Ő szereti a krumplit, csirkemellet, pörköltet, kolbászt, kenyeret. Majdcsak ennyi. A kisfiam viszont nagyon ügyesen eszik, mindent szeret. Így kettejükre főzni majdnem mindig külön kaját jelent vagy olyan bonyodalmat, hogy míg a férjem kap sima tört krumplit, a kisfiamnak és magamnak kiveszek belőle és zöldséget is teszek bele pl. Nem mindig jut eszembe ilyen ötlet, így sokszor kétféle nálunk az étel... Szóval sokszor dupla annyi munka :( Így naponta kell főzni szinte. Persze a férjem a céges kosztot se nagyon szereti, így itthonról viszi az ebédjét.

Még várok ötleteket :)

2013. okt. 14. 15:32
 15/15 anonim ***** válasza:
Addig főzök, amíg alszik. A porszívózáson kívül minden mást meg tudok csinálni az ő délutáni alvása alatt, azt is csak azért nem, mert hangos.
2013. okt. 14. 17:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!