Skarlát az oviban? Vinnétek?
Ma reggelre kint volt az ovink ajtaján egy papír, hogy skarlátos megbetegedés van az oviban.
Sokan nem is voltak ma oviban (nem tudom, hogy emiatt-e), ti vinnétek a gyereket oviba, ha amúgy a tesó miatt otthon vagytok? (15 hós a kistesó, a nagy 3 éves, nem volt bölcsis, oviban is csak délelőttös)
Én ha megtehetném nem vinném. Már csak azért sem, mert a kistesónak is haza hozhatja.
Csak akkor vinném, ha muszáj, tehát mondjuk dolgozom és sehogyan sem tudom megoldani.
ha otthon lennék egyébként, akkor biztos nem tenném ki a skarlátnak, nagyon fertőző, szerintem 2 hetet simán itthon tartanám.
annak idején mikor a bölcsibe szokott be a fiam és még nem dolgoztam, akkor bárányhimlő miatt maradt itthon 3 hétig és jól tettem, 2 évvel később kapta csak el, összesen 10 pöttye volt, láz és minden egyéb nélkül :)
Aa idáig járt a gyerek oviba, már megfertőződött, ha hajlamos rá. Nálunk ilyenkor csak azok nem mehettek óvodába, akik hiányoztak . A járó gyerekeknek pedig az óvoda orvosa gyógyszert írt fel.
A skarlát nem olyan szinten fertőz, mint pl a bárányhimlő. Vagy megkapja a gyerek, vagy nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!