Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tapasztalt anyukák, van erre...

Tapasztalt anyukák, van erre megoldás? (sikítozás)

Figyelt kérdés
A kisfiam 20 hónapos, és az utóbbi időben rászokott arra, hogy ha boltba megyünk, akkor hangosan sikítozik az üzletben. Nem hisztiből csinálja, hanem élvezi, hogy ilyenkor mindenki odafordul és rá figyel. Már többször próbáltam neki elmagyarázni, hogy nem szabad, de sajnos a boltban gyakran a többi vásárló még biztatja is, hogy folytassa csak, mert milyen aranyos, meg milyen szép hangja van. Engem ez nagyon zavar. Tudok valamit tenni, hogy leszoktassam erről, vagy nincs más megoldás, mint megvárni, hogy kinövi?

2013. nov. 21. 11:03
 1/8 anonim ***** válasza:
Ha nem szólnál rá és nem foglalkoznál vele, már rég abbahagyta volna.
2013. nov. 21. 11:09
 2/8 anonim ***** válasza:

OFF: amikor plázában dolgoztam, és sok gyerek volt, figyeltük a kollégákkal, hogy egyre több kicsi sikítozik, látszólag anélkül, hogy bármi baja lenne. Mindezt olyan éles hangon, hogy 10 óra munka után már az agyunk is zsongott. Jellemzően a szülőket nem zavarja (a kérdezővel ellentétben), rá sem szólnak. Egy ártárgyalásnál például a szülő rá sem szól a sikítozógépre. Régen szerintem ez nem volt jellemző (ennyire).

Egyébként sajnos a kérdésre válaszolni nem tudok, csak tipp, hogy valahogyan tuti le lehet szoktatni róla. :)

2013. nov. 21. 11:14
 3/8 anonim ***** válasza:
A boltban, ahová jártok inkább ismeretlenek vannak, vagy pedig olyanok, akiket látásból vagy távolról ismersz? Mert az ilyen távoli ismerősökre nyugodtan rá lehet szólni, hogy ne biztassák a gyerkőcöt, pláne ha többször találkoztok velük.
2013. nov. 21. 11:16
 4/8 A kérdező kommentje:
A boltban csak a dolgozókat ismerem látásból, a vásárlókat nem :( Próbáltam már, hogy nem szólok a kisfiamra és nem foglalkozok a sikítással, de akkor sem hagyja abba, nem az én figyelmemet szeretné felkelteni, hanem másokét. Viszont így könnyen előfordul, hogy másik kisgyereket vagy háttal álló idősebb embert megijeszt, és szerintem ez nincs rendjén.
2013. nov. 21. 11:33
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Szia, az enyém nem sikit, hanem ordit, de ugyanaz. Màr a hajam tépem. Néha én is levegõnek nézem, de nem segit. Újabban azt vezettem be, hogy leguggolok mellé, és a szemébe nézve mondom neki, hogy büntetés lesz Igy a vége. Szeretnél büntetést? Persze azt mondja nem. Aztàn megint elkezdi, újabb figyelmeztetés, és ha tényleg nem fejezi be, akkor Többször elmondom, hogy amiért Igy viselkedett, otthon megkapja a büntetését, és nem fogom elfelejteni. De Ezt be is tartom, Mikor hazaérünk, akkor is elmondom hogy miért kap büntit. Aztàn hajrà: megy a kisàgyba cumi nélkül elgondolkozni 2percre. persze nem tetszik neki. Hàt ez néha bejön, egy ideig nem üvölt a boltban, néha meg nem. Remélem kinövik...
2013. nov. 21. 12:13
 6/8 anonim ***** válasza:
Hát, én ilyenkor mindig azzal ijesztgetem, hogy átjön a szomszéd, és nagyon mérges lesz. Ha itthon csinálja. Boltban mondhatod, hogy a biztonsági őr bácsi lesz mérges. Nem tudom, biztos nem használ minden gyereknél, nálunk sem mindig jön be.
2013. nov. 21. 13:55
 7/8 anonim ***** válasza:

Az én kisfiam már nagyobb, 3,5 éves- nekünk is volt ilyen időszakunk.

meglepő, de tudjátok nekem mi jött be?

Nagyon érdeklődve fordultam felé és elkezdtem hozzá beszélni SUTTOGVA (közben akár ehet mutogatni, egy érdekes árut a kezedbe venni stb.)

Azonnal átvette a suttogást, illetve abbahagyta a kiabálást, mert nagoyn kíváncsi volt arra, mi az a nagy érdekesség.

nem hittem el, de tényleg működik... a mai napig, ha nagy erővel, nagy hévvel, ordítva énekel, mert annyira akarja mutatni, hogy ez mennyire megy neki, akkor is odahajolok hozzá és suttogok neki, hogy ez nagyon szép stb... és a mai napig szuper.

Persze néha (mondjuk otthon, parkban stb.) hagyni kell egy kicsit kiengedni a gőzt, ha állandóan mindig mindenhol rászóltam volna, akkor elkopik a dolog varázsa, így megmaradt.

Sziasztok.

2013. nov. 21. 14:46
 8/8 anonim válasza:
0%
Barátnőm fia is ilyen. Ő kb. 1 évesen kezdte. Olyan váratlanul tudott hirtelen sikítani, hogy majdnem kiesett a szívem. De ők sem tudtak vele mit csinálni. Nem igen foglalkoztak vele. Most júniusban volt 4 éves és még mindig csinálja. Amikor éppen beszélgetnénk az anyukájával, ő hirtelen, váratlanul beleüvölt vagy belesikít. Brutális. Rossz belegondolni, mi lenne, ha az enyém csinálná. Én annyiszor csapnék rá a szájára, ahányszor így csinálna. Amikor elkezdte mondani, hogy Hü...lye, akkor is ahányszor hallottam tőle, annyiszor a szájára vágtam és elhagyta.
2013. nov. 21. 15:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!